Foto bij #025

Alvast een gelukkig nieuwjaar!

Het is het einde van de laatste les voor de vakantie. Harry, Ron en Hermelien staan voor ons en Harry wenst ons een prettige kerstvakantie en zegt dat we zo veel mogelijk moesten oefenen. Cho staat naast mij en ik zie hoe zij Harry aanstaart en Harry Cho aanstaart. Harry is klaar en iedereen loopt weg. Ik loop richting Ron en Hermelien, Ron slaat een arm om mijn schouder heen.
‘Tot zo in de leerlingen kamer, Harry.’ Zeg ik met een grijns op mijn gezicht. Hermelien en Ron wisten ook precies wat er ging gebeuren en we lopen alle drie met een grijns op ons gezicht weg. Ik kijk nog even om en dan zie ik hoe Ginny, verdrietig Harry na kijkt. Ik maak me los uit Ron zijn greep.
‘Ik kom zo ja.’ Zeg ik terwijl ik richting Ginny loopt.
‘Gin kom, gaan we lekker chocolade melk drinken.’ Ik leg mijn arm om haar schouder en draai haar om en loop met haar richting de deur. We lopen geruisloos door de gangen, Ginny zegt niks en heeft haar hoofd op mijn schouder gelegd.
‘Gin je denkt toch niet dat dat echt iets gaat worden tussen hun. Hij komt daar nog wel achter.’ Fluister ik tegen Ginny.
‘Ze zijn toch verliefd. Zij is super knap.’
‘Verliefd ja, ze hebben nog nooit een fatsoenlijk woord met elkaar gepraat. En zo knap is ze ook niet hoor.’

Ron, Hermelien en ik zitten op de bank in de leerlingen kamer. Harry zit op een stoel naast ons.
‘En hoe was het?’ vraagt Ron aan Harry.
‘Nat, ze moest nog al huilen.’
‘Ben je daar zo slecht in dan?’
Ik stoot Ron aan.
‘Ik denk dat Harry uitstekend kan zoenen, Cho huilt te laatste tijd nog al veel.’ Zegt Hermelien
‘Van een beetje zoenen moet je toch wel vrolijker worden?’ zegt Ron met een grijns op zijn gezicht.
Ik stoot hem nog een keer aan alleen dan nog harder. Hij grijpt naar zijn zei.
‘AU’ kermt Ron zachtjes uit.
‘Begrijp je dan niet hoe ze zich moet voelen. Ze is verdrietig door Carlo, en voelt zich nu schuldig omdat ze nu met Harry heeft gezoend. Ze weet niet zeker of ze haar S.L.I.J.M.B.A.L. examens haalt en de ministerie wil haar moeder ontslaan.’ Zegt Hermelien
‘Een iemand kan dat niet allemaal voelen.’ Zegt Ron verontwaardigd
‘Niet iedereen is zo emotieloos als jou. Het enige waar jij om zou huilen is als je Cambridge Cannons onderbroek in de was zit en ze een wedstrijd spelen.’ Zeg ik tegen Ron terwijl ik hem aan kijk. Harry en Hermelien beginnen te grinniken. Hij krijgt een grijns op zijn gezicht en trek jou naar hem toe.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen