Foto bij #028

Gisteren avond laat zijn Harry en Hermelien ook nog aangekomen. Hermelien had mijn kleren meegenomen vanaf Zweinstein. Gelukkig wist ze wat mijn lievelingskleren zijn die zitten namelijk allemaal in mijn hutkoffer. Ik sliep met Hermelien en Ginny op een kamer.
Ik kom net de douche uit, en loop de slaapkamer binnen. Ginny zit nog wat slaperig op de bed rand, terwijl Hermelien al nergens meer te bekennen is. Die zit waarschijnlijk al uitgebreid aan het ontbijt.
‘Lekker geslapen Ginny?’ Ze knikt en staat op en begint zich om te kleden. Ik ga op mijn bed zitten en begin de klitten uit mijn haren te borstelen.
‘En jij? Gaat het al wat beter?’ Ginny kijkt mij aan terwijl ze haar haren in een staart doet.
‘Ja voel me helemaal weer de oude.’ Als we klaar zijn loop ik samen met Ginny naar beneden. Onderweg kommen we Fred en George tegen. Die een wedstrijdje doen wie er het snelt beneden is. Hoe verder ik naar beneden gaan, hoe meer ik de geur ruik van heerlijk vers gebakken brood, eieren en bacon. Ik loop de keuken binnen en zie dat Molly druk bezig is met het ontbijt. Hermelien en Harry zitten al aan het ontbijt.
‘Goedemorgen dames, lekker geslapen?’ Vraagt Molly ‘Ga lekker zitten neem wat je wilt.’ Ik ga naast Harry zitten, die er met zijn gedachte niet helemaal bij is en begin mijn ontbijt.
‘Rosa Potter.’ Hoor ik ineen keer vanuit de deur opening. Ik draai mij om en zie een man met bruin krullend haar staan en een baard. Ik herken hem van een foto en neem aan dat het Sirius Zwarts is. Ik knik.
‘Wat lijk je toch veel op je moeder.’ Zegt Sirius terwijl hij mijn kant op komt lopen.

Het is inmiddels avond ik zit samen met Ron voor het haardvuur, we spelen toverschaak en daarbij drinken we een kop warmen chocolademelk. Op dit moment is er een vergadering van de Orde van de Feniks in de keuken bezig. Wij mogen daar niet bij zijn dus zijn we in de kamer gezet met chocolademelk en koekjes. Ik heb al een aantal leden ontmoet van de Orde, namelijk Allestor Dolleman, Romeo Wolkenveldt, Remus Lupos en Nymphadora Tops.
‘Schaakmat.’ Zegt Ron tevreden. Ik kijk naar het schaakspel en zie inderdaad dat ik verloren heb. Ik geef hem een klopje op zijn knie.
‘Heel goed van je!’
Hij pakt mijn hand vast en trek mij tegen zich aan, hij plaats een kus op mijn kruin.
‘Ik vind vakantie echt het leukste aan school.’ Zegt Ron tevreden.
Ik moet een beetje lachen, ik lift mijn hoofd op en geef hem een kus op zijn wang.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen