Percy was niet teruggekomen. Twee weken, zes dagen, veertien uur en twintig minuten geleden was hij weggerend en sindsdien had Oliver hem niet meer gezien. Hij miste hem. Hij miste de man die hem vasthield als ze gingen slapen, die op hem wachtte als hij klaar was met werken en met wie hij de hele avond zwijgend op de bank kon zitten. Hij ging langzaam kapot door het gemis.
Iedere keer dat hij buiten was, keek hij uit naar die rode haren en die blauwe ogen. Hij dacht telkens dat hij zijn naam hoorde, maar de ander was er nooit. Hij beeldde zich in dat Percy ergens op hem wachtte, maar zelfs bij het kerkhof was hij niet. Een keer had hij gedacht dat hij Percy zag, maar toen hij nog een keer keek, was de plek verlaten. Er had nooit iemand gestaan.
Niemand had iets van Percy gehoord, zelfs zijn ouders niet. Oliver wilde niet zo wanhopig overkomen, maar toen hij anderhalve week na hun ruzie nog niks gehoord had van Percy, was hij zich toch echt zorgen gaan maken. Wat als er iets gebeurt was?
Daarom had hij toen bij Molly en Arthur voor de deur gestaan. Hoewel hij een weekvoorraad koekjes mee had gekregen, was hij niks wijzer geworden over Percy. Hij had zelfs overwogen om een advertentie in de krant te zetten, maar hij wist ook dat hij niet degene moest zijn die Percy opzocht. Percy moest zichzelf eerst vinden.
Het bed was 's nachts koud en leeg. Hoewel Oliver eindelijk weer wat ruimte had, werd zijn nachtrust er niet beter op. Hij was zo gewend geraakt aan Percy bij hem, dat het vreemd was om niet tegen hem aan te liggen. Telkens weer werd hij wakker en was hij voor even Percy kwijt, voor hij zich realiseerde dat Percy echt weg was en niet alleen even naar de wc.
Het huis voelde veel killer en leger dan het ooit had gevoeld in alle jaren dat Oliver er al in zijn eentje woonde en ineens viel het hem op hoe groot het huis eigenlijk was voor één persoon. Dit huis hoorde niet door maar één iemand te worden bewoond. Hij zou een kleiner, knusser huisje moeten uitzoeken of hij zou een huisgenoot moeten gaan zoeken. De kans dat Percy niet meer terug zou komen, was zeer aanwezig en hoewel Oliver het niet wilde accepteren, had hij geen keuze. Hij moest ook verder gaan met zijn leven zonder Percy, net zoals Percy zonder hem verder gegaan was. Het was misschien moeilijk, maar echt een keuze had hij niet. Percy zou niet terug komen.

Reageer (2)

  • 4na

    Het was misschien moeilijk, maar echt een keuze had hij niet. Percy zou niet terug komen.

    8 jaar geleden
  • Phlegethon

    Arme bezorgde Oliver. Gelukkig reageren de Weasleys nog als normaal (:

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen