Lauren Brown

Jane, Sam en de vrienden van Ryan zijn al bij ons. We doen meestal, voordat we weggaan, nog even een drankje met z'n allen bij iemand thuis en gaan daarna weg. Dat is gewoon een ritueel geworden. "Gaan we zo weg?" Vraagt Sam ongeduldig. "Komt je vriend ook?" Vraag ik haar. Ze schudt haar hoofd. "Hij zou gaan bowlen met wat vrienden!" Ik knik. Ryan en zijn vrienden gooien hun drank achterover. Nu kunnen we eindelijk weg. Ik heb echt zin om lekker los te gaan. Justin zit continu in m'n hoofd. Ryan komt daar nu ook nog eens bij. Alweer.
We zijn aangekomen in de club. Het is al erg druk, wat het alleen maar leuker maakt. De jongens hebben een plaatsje aan een tafel gescoord. Het zijn niet echt dansers. Vaak als ze echt al veel op hebben, komen ze wel eens bij je staan en dansen ze met je. Wie weet gebeurt dat later op de avond nog. Jane, Sam en ik staan bij de bar. We bestellen wat shotjes en gooien ze met gemak achterover. "Hebben we iets te vieren?" Roept Jane door de muziek heen. Ik schud mijn hoofd. "Niet dat ik weet. Ik weet wel dat ik geniet!" Ik voel me vrij en goed. Morgen zal ik vast anders praten. "Is het goed tussen jou en Justin?" Vraagt ze dan. Ik schud duidelijk mijn hoofd. "Wat is er dan? Je lijkt zo gelukkig?" Ik haal mijn schouders op. Ik pak het shotje dat op de bar staat. Ik gooi het in een keer naar binnen. Jane trekt me aan me arm mee naar een plek waar het rustiger is en waar ze me kan verstaan. "Vertel dan". Ze klinkt ongeduldig. Wat wilt ze weten? Ik lijk gelukkig door de drank? Ik ben niet gelukkig. Zo voel ik me nu misschien. "Ik weet niet wat je wilt weten?" Ze kijkt me ongelovig aan. "Ja, wat?" "Ik wil weten wat er speelt!" Ik zucht. "Kunnen we niet gewoon terug gaan naar Sam en verder gaan met drinken en dansen? Ik heb hier nu geen zin in". "Jij bent echt niet te geloven. Je zoekt altijd maar een uitweg voor je problemen. Dag Lauren". Jane loopt weer terug naar de groep. De tranen branden in mijn ogen. Ik loop naar de toiletten. Ik sluit mezelf op, op een toilet. Ik probeer de tranen weg te deppen, maar ze blijven in langzame straaltjes naar beneden vallen.
Ik ben terug gegaan naar de groep. Ik ben tussen de jongens in gaan zitten. Jane en Sam waren de hele tijd weg. Waarschijnlijk aan het dansen. De muziek is echt goed. Er komen verschillende mensen optreden vandaag. Er is dus livemuziek. Er zijn al een aantal goeie zangers en zangeressen voorbij gekomen. Zij zongen gelukkig allemaal bekende liederen. Zo konden we lekker met ze meezingen. Ryan heeft zijn belofte verbroken. Hij is namelijk weer héél erg dronken. Hij kan amper praten. Hij brabbelt maar wat.
"Hier is Dean Smith". Horen we de "presentator" door de microfoon zeggen. Niemand die echt opkijkt. Iedereen is gewoon gezellig met elkaar bezig, aan het drinken en aan het dansen.
"You gotta go and get angry at all of my honesty
You know I try but I don't do too well with apologies
I hope I don't run out of time. Could someone call a referee?
'Cause I just need one more shot at forgiveness"
Het klinkt serieus heel goed. Het is iemand die gitaar kan spelen. Heel mooi akoestisch dus. Dat deze jongen nog niet bekend is geworden, bizar. Ik heb al aan de groep gevraagd of zij het nummer konden. Niemand had er ooit van gehoord. Ik keek het podium op en ik zag een bekende. Fuck.
"I know you know that I made those mistakes maybe once or twice
And by once or twice I mean maybe a couple of hundred times
So let me, oh, let me redeem, oh, redeem, oh, myself tonight
'Cause I just need one more shot, second chances"
Zijn ogen zoeken door de club heen. Vast naar mij. Ik sta zo onopvallend mogelijk op van mijn plaats. Hij mag me niet zien. Ik moet hier weg. "Ryan, we gaan naar huis kom. Je bent veel te dronken". Hij schudt zijn hoofd. "Het is veel te gezellig. Hoor de muziek". Zo zei Ryan het niet hoor. Hij brabbelde maar wat.
"YeahIs it too late now to say sorry?
'Cause I'm missing more than just your body, oh
Is it too late now to say sorry?
Yeah, I know-oh-oh, that I let you down
Is it too late to say I'm sorry now?"
Sam rent op me af. "Lau, dit is Justin!"

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen