Srry ik heb lang niet geschreven.

Proefwerkweek :'(

Maar hier is weer een hoofdstuk,

Arwen

sirius pov.

Ik werd wakker door een iets dat prikte in mijn rug. Toen ik me omdraaide bleek dat iets James te zijn. 'Waaaaat?' vroeg ik moe terwijl ik de slaap uit mij ogen wreef. Voor mijn gevoel zou ik nog uren kunnen slapen.
'Wat denk je dat er is. Het is de eerste schooldag sukkel' antwoordde James lachend terwijl hij naar zijn hutkoffer liep en er kleding uit pakte 'de badkamer is trouwens bezet doornroosje' riep James me nog na voor hij de badkamer in verdween. Zuchtend kwam ik uit bed en liep al gapend naar mijn eigen koffer. Ik pakte wat kleding en mijn gewaad. Maar aangezien James de badkamer had bezet pakte ik eerst maar de boeken die ik die dag nodig zou hebben. We hadden verweer tegen de zwarte kunsten als eerst, dan kruidenkunde, geschiedenis van de toverkunst en als laatste vliegles. Ik keek erg uit naar de vliegles, thuis had ik een eigen bezem daar ik, ook al zeg ik het zelf, best goed op kan vliegen. Als ik net alles bij elkaar heb komt James met ontploft haar de badkamer uitlopen. Ik ga erin en maak mezelf klaar.

Als ik even later met James en Arthur de trap afloop horen we achter ons iemand vallen, we draaien ons om en zien daar een jongen die er net zo moe uit ziet als i me voel. We helpen hem zijn boeken bij elkaar te rapen.
'Dankje, ik moet nog even wennen aan die verdwijnende treden' zei hij 'ik ben trouwens Remus'
'Ik denk dat ik daar ook nog wel een paar hersenschuddingen aan zal oplopen' zei James quasi-ernstig kijkt 'Ik ben James, en dit zijn Sirius en Arthur' ik glimlach naar hem en hij knikt terug. We lopen verder naar beneden als Remus opeens een pijnlijk gezicht trekt. Nu ik goed kijk zie ik ook pas dat hij er een soort ziek uitziet. Hij heeft overal littekens, en hij is heel mager.
'Gaat het een beetje' vraag ik bezorgt.
'Ja hoor prima' zegt hij snel. Ik geloof hem niet, maar het is nogal duidelijk dat hij er niet over wil praten. Als we in de grote hal zijn scheppen we onze borden op, en eten snel, omdat door het trap incidentje we wat aan de late kant zijn. Als we klaar zijn lopen we snel naar onze eerste les van de dag, verweer tegen de zwarte kunsten. Eerst praat onze professor, Pepijn Quikel over wat hij van ons verwacht in de les. Ik en James zijn achterin gaan zitten en zitten wat te kletsten.
'Hoeveel spreuken ken je al' vraagt James aan mij. Mijn ouders hebben mij veel spreuken geleerd om me te kunnen "verdedigen". Ik denk dat ze het vooral deden om de reputatie van onze familie hoog te houden.
'Genoeg om te duelleren' antwoord ik dus maar.
'Mooi ,ik ook, dan kunnen we bij de eerste beste gelegenheid die Snape en zijn vriendjes te pakken nemen' fluisterde hij. We lachte allebei, wat we beter niet hadden kunnen doen want-
'Potter, Zwarts, is er iets wat jullie graag met de klas willen delen'
'nee professor' antwoorden we allebei braaf.
'Dan willen jullie vast wel de spreuk voordoen als jullie het al zo goed weten' antwoord Quikel. Ik vervloek in mijn hoofd professoren en hun altijd klaarliggende bijdehante antwoord. Ik kijk snel naar Remus die mompelt 'expelliarmus' James heeft dit ook gehoord en samen lopen we naar voren. We gaan al tegenover elkaar staan als de professor zegt 'Jullie gaan niet tegen elkaar maar met elkaar tegen Malfidus en Snape'
Dit hadden we kunnen verwachten aangezien Quikel het hoofd van Zwadderich is en hij natuurlijk zijn beste leerlingen tegen ons zal zetten.
'Het winnende team krijgt 15 huispunten' vervolgt hij.
'Nou dat maakt het interessant, is het niet Severus' zegt James uitdagend. Severus antwoord niet en we gaan allemaal klaarstaan.
'3,2,1 en af' schreeuwt Quikel. Bij twee vuurt Lucius al een vervloeking af en het was niet bepaald een leuke. Gelukkig had ik dit zien aankomen, en ik weet hem nog net op tijd te blokkeren. James wordt boos en vuurt de vloek van totale verstijving af op Lucius. Hij raakte niet, maar hij was zo sterk dat Lucius door het blokkeren naar achter werd geblazen. Hij staat snel weer op en even later vliegen de vloeken ons om de oren. James en ik blijken goed samen te kunnen werken, we weren vloeken voor elkaar af en werken als een. Na een tijdje weten we lucius te ontwapenen. Severus ontwapend even later mij, en als wraak stuurt James de vloek van totale verstijving op hem af en hij raakt hem vol in de borst. We hebben gewonnen, we geven elkaar een high five. En mokkend geeft Quikel ons de 15 punten. We krijgen schouderklopjes van onze afdeling genoten en veel boe-geroep van de Zwadderaars. Maar het maakt niet uit wat de Zwadderaars denken, want ik heb samen met mijn vriend James. Ten eerste twee irritante Zwadderaars neergehaald en verslagen. En ten tweede de eerste punten van het jaar voor Griffoendor verdiend. Deze dag kon niet meer verpest worden, dacht ik ten minste.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen