Foto bij Naaiwerkjes van Magiclove

We kennen allemaal Magiclove's (Kelly) naaiwerkjes. In dit interview wordt uitgelegd hoe ze het allemaal doet en maakt.




Wie ben jij op Q?
Magiclove. In het echt spreken ze me ook wel aan met Kelly. (:

Wat voor creatieve hobby oefen je uit?
Eigenlijk is dat vrij verschillend, de ene keer tekenen, dan weer echt knutselen maar onlangs ook naaien waar ik nu toch net iets meer mee probeer bezig te zijn.

Wat houdt naaien precies in?
Door middel van naald en draad iets bewerken, met de naald vasthechten. Dit kan door kleren te maken, popjes, knuffels, kussens, … Je kan er ook zelf dingen mee herstellen zoals een naad die gelost is terug vast naaien.

Hoe maak je zoiets en met welke materialen werk je?
In het begin oefende ik gewoon op een stukje vilt. Dat is harder dan wat stof en heb je een iets betere grip op. Dit om de verschillende steken te oefenen en om knopen te leren naaien. Via boekjes en internet vind ik meestal wel leuke werkjes en ideeën. Je hebt wel altijd mallen nodig om je vorm te kunnen maken. Dit is meestal uit papier of karton en dat speld je dan vast op je lapje stof of vilt waarna je het uitknipt. Dan kan je pas echt aan de slag met naaien. Meestal gebruik je spelden om de verschillende onderdelen aan elkaar vast te laten hangen. Zo verschuift je stof niet en je haalt ze er achteraf zo uit. Verder heb je een naald nodig, je stofje of vilt en natuurlijk draad. Afhankelijk van wat je maakt kan je ook parels of knopen erin verwerken. Afhankelijk van wat je maakt heb je ook opvulsel nodig. Toch als je een knuffeltje ofzo maakt. Je kan dan of een oude knuffel open snijden voor het opvulsel en die stof ook nog hergebruiken voor een later project. Je kan ook altijd nieuwe kopen. Zo heb ik ooit eens ergens een grote zak voor 5 euro gekocht.

Hoe lang ben je er gemiddeld er mee bezig om een naaiwerkje te maken?
Dat hangt ervan af. Als ik kleine vingerpopjes maak ben ik er gemiddeld een kwartier tot 20 minuten mee bezig maar als er wel wat details bij komen kijken duurt het toch wat langer. Aan de grotere werken ben je toch makkelijk een paar uur mee bezig. Meestal spreid ik dat werk dan ook op meerdere dagen.

Wie of wat inspireerde je om te naaien?
Ik was deze zomer met een vriendin in de Dominicaanse Republiek en helaas scheurde de naad van mijn favoriete kleedje om in uit te gaan. Ik heb het toen zelf geprobeerd maar had dat nog nooit gedaan dus heb dat toen terug los geknipt en toen ik thuis kwam mijn moeder het laten maken omdat het haar beroep is. Ik zei toen altijd dat ik het wou leren maar pas in oktober ben ik hiermee begonnen. Dit doordat we voor een vak op school een nieuw talent moesten leren en een presentatie zouden moeten geven. Mijn moeder heeft me dit toen geleerd. Kei handig want nu kan ik wel op reis mijn kleren herstellen moest er iets stuk gaan! (:

Waarom vind je naaien zo leuk?
Het werkt ontspannend en rustgevend. Zeker omdat ik mezelf het niet verplicht om te doen. Ik vind het leuk om te zien hoe je van wat stof, naald en draad zo een toffe creaties kan maken. Heel leuk en handig om spulletjes voor mijn stages en kleuterklas te maken.

Wanneer ben je begonnen met naaien?
Begin oktober, als ik me niet vergis op 14 oktober.

Hoelang doe je het al?
Een 4-tal maanden. :p

Wat voor naaiwerkjes heb je al gemaakt?
Vingerpopjes van dino’s en een haai.
Een knuffel/popje van een uil, vleermuis en een paddenstoel.
Een envelop, een hoesje voor een gsm,

Waar naai je?
Normaal altijd thuis maar ik heb dit ook al eens op de trein gedaan aangezien ik daar altijd een 25tal minuten op zit in de week en toch alleen zit.

Doe je het voor jezelf? Of maak je het ook voor anderen?
Ik maak het op de moment voor mezelf voor in mijn toekomstig klasje (hopelijk volgend jaar). Een vriendin van me wou graag ook een popje dus ga dat van de zomer voor haar als verassing maken. (; Als ik nog wat meer heb gemaakt en niet meteen werk zou vinden zou ik dit misschien wel als kleine bijverdienste willen doen.

Eventueel een mooie afsluiter van je interview?
Je hebt wel geduld nodig om dit te maken. Als het van de eerste keer niet meteen zo goed lukt dan is dat niet erg. Dit is volkomen normaal en leuk om je vooruitgang te zien. Zoals ik altijd aan mijn kleuters vertel: “Uit foutjes kan je leren.”

Kelly's Blog

Als jij ook een creatieve hobby hebt, dan kun je mij (Dodeka) een mailtje sturen!

Reageer (6)

  • Linkle

    Naamgenootje c:

    Leuke werkjes tho^^

    8 jaar geleden
  • Zoldyck

    Die werkjes zijn echt heel leuk c;

    8 jaar geleden
  • 160917

    Wat leuk!

    8 jaar geleden
  • Amica

    Wat leuk!

    8 jaar geleden
  • awsten

    Aah wat een leuke werkjes! (:

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen