In het eerste hoofdstuk komt Lola's zus thuis en gebeuren er wat rare dingen...

Een nieuwe dag is aangebroken, ik word wakker door het geluid van de vogels. Een nieuwe zaterdag. Vandaag is het 22 oktober.. dat is de dag waar mijn moeder is overleden precies 5 jaar geleden. Ik kijk naar de foto op mijn nachtkastje naast mijn bed en ik geef er een kusje op. 'Lola! Kom je Merelin is thuis!,' zegt papa onderaan de trap. Ik schrik, ojah Merelin komt vandaag thuis. Ik ren de trap af en ren naar Merelin. 'Je bent eindelijk thuis!,' zeg ik terwijl ik haar omhels. 'Ja! Ik ben thuis.' zegt Merelin. Ik glimlach, Merelin zit op een school in Schotland, met een speciaal onderwijs ofzo. Ze komt ongeveer 2 keer per jaar thuis, in de winter en in de zomer. Verder is ze altijd op school. 'Ik heb je zo erg gemist!,' zeg ik. 'Ik jou ook,' zegt ze lachend terug. Onze stief-moeder komt binnen met een schaal voor cakejes: 'Komen jullie?'. 'Altijd als er cakejes zijn,' zeg ik.
Papa en Merelin fluisteren met elkaar en kijken soms naar mij. 'Wat is er aan de hand?,' vraag ik. 'Niks, er is niks aan de hand' zegt papa. Ik kijk ze raar aan en ga verder met eten.

'Ze is nu 11, je moet het haar vertellen,' zegt Merelin. 'Ik weet het.. maar ik kan het niet, het is al moeilijk genoeg dat een dochter een heks is!.' zegt papa. 'Je hebt geen keuze, ze krijgt toch over ongeveer 1 week de brief!'. Papa zucht.

Lief Dagboek,
Vandaag is Merelin eindelijk thuisgekomen na een lange tijd! Maar het rare is dat ik nog nooit een foto heb gezien van de school. Ik ben ook benieuwd naar welke school ze gaat!
Ik ga na de vakantie naar de middelbare school, ik heb er zoveel zin in! Ik zit bij heel veel vriendinnen in de klas. Nog 2 weken en dan begint het.
Mijn moeder zei altijd dat dit het leukste moment was van je leven, middelbare school. Sommigen denken daar wel anders over.. huiswerk, lange les uren en nog veeel meer van dat ellende. Maar toch heb ik er zin in. Het rare is alleen dat ik mijn boeken nog niet heb gekregen en mijn vriendinnen al wel. Er zou wel een foutje zijn.. denk ik.
Kusjes, Lola


Het is half 10 tijd om te slapen.. ik blaas de kaarsjes uit en ga in mijn bed liggen. Ik knipper een paar keer met mijn ogen omdat ik droge ogen heb. Opeens gaan de kaarsjes weer aan. Huh? Hoe kan dat nou weer?

Reageer (1)

  • GoCrazy

    Leuk begin :)

    6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen