Lola gaat toch naar Hogwarts na een lange tijd denken..

Merelin en papa blijven maar zeggen dat ik geen keuze heb, maar wat is ik gewoon niet wil? Ik heb al genoeg dingen aan mijn hoofd... nu dit nog! Ik maak wel nieuwe vrienden zeggen ze, als ik ergens niet goed in ben is het dat wel. Ik voel me nu zo alleen ik heb geen keuze. Ik moet gaan.

'Lola ben je bijna zo ver?,' schreeuwt papa vanuit de auto. Merelin stapt in en ik kom eraan rennen. Ik plof in de auto met nog van alles in mijn handen: 'Ruim ik zo wel op'. Papa zucht en start de motor. 'Heb je al nagedacht wat voor dier je wilt?,' vraagt Merelin opgewonden. 'Oh ja.. nog niet over nagedacht. Ik denk een kat of een uil'. Waarom heb je eigenlijk zo'n dier nodig..

'We zijn er! In Londen!,' zegt Merelin blij. Ik stap de auto uit en zie een lange straat. Papa en Merelin lopen vooruit naar een kroegje. Ik loop in een snel tempo erachter aan. 'Dit is het,' zegt Merelin, ze wijst naar een stenen muur. 'Huh, maak je een grapje?,' vraag ik. 'Nee.' Ze doet iets wat ik totaal niet begrijp en opeens is er een grote winkelstraat met mensen die heen en weer lopen met van alles in hun handen. Merelin loopt al meteen naar allemaal mensen toe. Ik slik en loop achter papa aan. Merelin loopt terug en zegt: 'Eerst naar Olivanders!'. 'Euh.. oke,' zeg ik. We lopen de zaak in, en staan grote kasten met allemaal doosjes. Een oude man loopt naar ons toe: 'Een nieuwe toverstok voor jou?' hij kijkt naar mij. Ik knik. 'Hmm misschien is de Haagbeuk, drakenharten bloed, licht buigzaam en 28.0 cm iets voor jou, geef er maar een zwaai aan'. Ik zwaai aan de stok, en de plant in de hoek valt om, ik kijk raar en geef de toverstok terug. 'Misschien deze.. Walnoot, demiguisehaar, lekker zwiep, 27.8 cm'. Ik pak de toverstok en zwaai er nog eens aan. Deze keer gaan de kaarsen of de kast aan. 'Ja dat is hem,' zegt hij. Ik knik, deze ging een stuk beter.. Papa die praat verder met hem en ik loop naar het grote raam naast de winkeldeur. Ik kan het nog steeds niet geloven.. dat het echt is.

We gaan samen nog naar heel veel andere winkels: schoolboeken halen, een veer, een ketel en nog veel meer rare spullen. Ik zat nog te denken een kat of een uil. Wat zou ik doen.. ik kies toch voor een kat. 'Merelin ik een kat,' zeg ik. 'Goede keuze, met wat voor naam?'. 'Marla'. 'Mooie keuze,' zegt Merelin glimlachend. Marla, zo heette mijn moeder..

Ik heb een mooie witte kat gekozen met zwarte pootjes en het puntje van de staart is ook zwart.
'Hebben we alles,' vraag ik aan papa. Hij kijk op de lijst : 'Ja we hebben alles!' 'Merelin we gaan' roept papa. 'Ik kom!' schreeuwt ze terug.

Straks is het zover perron 9 3/4!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen