Het is zover Lola gaat in de trein naar Hogwarts! Ze vind het ongelofelijk spannend en eng.

Het is 1 september, de dag dat the Hogwarts Express vertrekt! Ik vind het ongelofelijk spannend. In de 'dreuzelwereld' (zo moet ik het noemen van Merelin) zou ik over een week naar de middelbare school gaan. Hoe moet ik mijn vriendinnen ooit uit gaan leggen dat ik naar een andere school ga...?

We lopen naar het station met een karretje vol bagage. 'Merelin ik denk dat het kaartje niet klopt, perron 9 3/4 bestaat niet!,' zeg ik. 'Wel hoor, let maar op!,' zegt Merelin. Het zal wel denk ik en ik loop achter haar aan. 'Oke kijk en leer,' zegt Merelin. Ze pakt het karretje met 2 handen stevig vast en rent precies in het midden van de muur van perron 9 en 10, opeens is ze weg. Papa geeft me een knuffel: 'Ik ga je erg missen'. 'Ik jou ook!' zeg ik. 'Ga maar,' zegt papa. 'Ik ga brieven sturen,' zeg ik nog snel. Ik kijk naar de muur, ik slik maar ren door de muur. Ik kom uit in een ander station met een grote trein met de letter 'Hogwarts Express' erop. Er lopen kinderen met ouders die ze uitzwaaien. Ik denk aan mama... ooit lang geleden was zei hier ook op de zelfde leeftijd. Ik glimlach en stap de trein in.

Bijna alles is al bezet. Ik loopt door naar achter in de trein. Merelin zei dat daar bijna nooit iemand zat door een gefluister dat ze hoorde. Ze kijkt door de raampjes en gaat naar binnen. Er zit ook nog een ander meisje in de wagon. Ze heeft lang zwart haar en vel blauwe ogen, ze draagt rare kleding met veel kleuren. 'Hoi' zeg ik zacht. Ze zegt niks. Ik ga op de bank zitten en pak mijn dagboek en begin erin te schrijven. Het meisje tegenover me kijkt me aan ze maakt steeds pleetjes in haar ogen en ze zit te denken. Opeens zegt ze; 'Hallo'. Ik schrik ervan en kijk haar raar aan: 'euh.. hoi'. 'Ik ben Faith Wood, wie ben jij?'. 'Ik ben Lola Stevens'. 'Aangenaam,' zegt ze terug. Ik knik terug met een klein glimlachje. Faith pakt een raar boek uit haar tas, een heel oud boek. Ik kan de titel niet lezen. Het enige wat ik kan lezen in het boek zijn de letter K.J.S, wat betekend dat?

Ik ga me maar eens omkleden want over een half uur zijn we er.. Hogwarts. Wat zijn dit voor kleren, een groot zwart gewaad. Wat leuk.. Faith had haar kleren al eerder aangetrokken en is haar tas al aan het inpakken. 'Waarom zit je hier eigenlijk,' vraag ik opeens aan Faith. Ze kijk me aan en zegt: 'Hier kan ik rustig nadenken over dingen die gebeuren in de wereld en de meeste mensen vinden me raar door mijn gedrag'. Ik kijk haar met medelijden aan: 'Aan wat denk je dan?'. 'De oorlogen en het kwaad, veel van mijn familie is gestorven tijdens de tovenaarsoorlog'. 'Mijn moeder is ook gestorven tijdens de tovenaarsoorlog..,' zeg ik verdrietig. 'Weet ik,' zegt ze terug. Ik kijk haar raar aan: 'Hoe weet je dat?'. Voordat ze het hoort loopt ze de wagon uit. Ik ren achter haar aan, maar ze is weg.. Ik zie haar later wel weer. Met een boek in mijn hand loop ik naar de uitgang van de trein. Ik kijk met mijn ogen wijd open naar het kleine stationnetje. Er staat een grote dikke man die ons opwacht, 'eerste jaars hierheen' schreeuwt hij. Ik loopt naar hem toe en we gaan met een groep eerstejaars naar het kasteel toe. Nu is de vraag.. in welke afdeling kom ik terecht?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen