Lola komt bij een speciaal jongetje in de afdeling.. Maar wie is dat toch?

Ik loop het kasteel binnen, het is ongelofelijk groot. Hoge muren, lange gangen. Alle eerstejaars lopen achter een professor aan: professor McGonagall. 'Welkom op Hogwarts! We gaan allemaal samen de zaal binnen en dan worden jullie gesorteerd in een afdeling, daarna is er een mogelijkheid om je spullen op te halen,' zegt professor McGonagall. Sommige leerlingen verluisteren wat. Ik kijk om me heen, natuurlijk ken ik nog niemand.. We lopen de grote zaal binnen, 4 grote tafels, voor elke afdeling een. Helemaal achterin staat er nog een tafel voor de professors. In het midden zit het schoolhoofd: Dumbledore. Alle leerlingen aan de tafels kijken naar ons en praten met elkaar. We blijven stilstaan voorin de zaal. Dumbledore staat op en loopt naar voren. 'Welkom allemaal, vandaag begint voor jullie het nieuwe jaar op Hogwarts. Dat betekend ook nieuwe leerlingen, die gaan we nu eerst sorteren,' zegt Dumbledore. Een man komt aanlopen met de sorteerhoed. Dumbledore begint met de namen en de leerlingen worden gesorteerd. 'Olivia Livingstone,' zegt Dumbledore. Ze loopt naar voren en gaat op het krukje zitten. 'Mmm.. een zeer intelligente dame.. Ravenklauw!,' roept de sorteerhoed. De leerlingen van ravenklauw klappen en verwelkomen de nieuwe leerling. 'Faith Wood'. Faith staat op en loopt naar voren. 'Ik zie hier een goede werker... maar ook veel moed.. Huffelpuf!,' roept de sorteerhoed. Faith lacht en loopt naar de tafel van Huffelpuf. 'Lola Stevens.' Ik slik even en loopt naar voren. 'Een speciaal iemand hier met veel talent.. Ravenklauw!,' zegt de sorteerhoed. Ik glimlach en loop naar de tafel.
Alle andere eerstejaars worden gesorteerd in de afdelingen. Daarna gingen we nog eten en bijpraten over onze verhalen.

'Doorlopen,' zegt de klassenoudste. De eerstejaars van Ravenklauw lopen met tempo achter hem aan. We lopen naar de westertoren. 'Hier is de ingang naar de leerlingenkamer, om binnen te kunnen komen moet je een raadsel oplossen,' zegt de klassenoudste. Hij geeft antwoord op het raadsel en we kunnen de leerlingenkamer in. Er is een open haart en er liggen veel blauw azuur achtige kleedjes op de grond. De klassenoudste loopt een naar de trappen: 'Naar boven zijn de meisjes en naar beneden de jongens, als je meer vragen hebt je weet waar je me kan vinden'. Ik kijk rond het is gezellig hier, ik loop naar naar boven er zijn verschillende kamers. In elke kamer ongeveer 4/ 5 bedden. Ik loop de derde kamer in daar zijn nog 2 bedden vrij. Ik neem het bed bij het raam. Een meisje met lang blond haar in een staart loopt naar me toe: 'Hoi, ik ben Patty.' Ik kijk naar haar: 'Ik ben Lola,' zeg ik met een glimlach. 'Vertel eens wat over je leven voor dat je je brief kreeg,' zegt Patty blij. Er komt een ander meisje bijzitten, Olivia ik herinner me haar nog van de sorteer seremonie. 'Nou ik weet nog niet lang dat ik een heks was.. mijn vader wou het geheimhouden en hoopte dat ik geen heks was, maar wel.. Mijn vader is een dreuzel en mijn zus zit hier ook op school,' zeg ik. 'En je moeder?,' vraagt Patty. Ik slik: 'Ze is overleden tijdens de tovenaarsoorlog..'. 'Oh het spijt me dat wist ik niet,' zegt Patty. 'Is niet erg'.
We praten nog verder over onze levens en over de dreuzelwereld.

We lopen samen naar beneden om bij de open haart te gaan zitten. 'Waarom zijn de leerlingen van Zwadderich sluw?,' vraag ik. Olivia zucht: 'Geen idee, er worden ook alleen maar Zuiverbloed leerlingen aangenomen, dat betekent dat beide ouders ook een heks en tovenaar zijn..'. 'Wat maakt dat uit?,' vraag ik. 'Weet ik niet.. ze voelen zich beter dan de anderen,' zegt Patty.
Ik kijk even rond, het is rustig. Maar er zit een jongen bij de boekenkast. Hij leest een oud stoffig boek. Het zelfde boek dat Faith las! 'Weten jullie iets van dat boek af of van die jongen?,' vraag ik. Patty en Olivia kijken. 'Nee geen idee,' zegt Patty. 'Ik weet wie die jongen is, het is Lennox Wright,' zegt Olivia. Ik kijk hem aan. Hij kijkt terug. Ik schrik: 'Is dat boek in de bibliotheek?'. 'Ik denk het wel ja.' zegt Patty. 'Ik ga morgen kijken.. '.

We gaan samen naar boven en maken ons klaar voor de eerste nacht...

Reageer (1)

  • X_Tina

    Leuk stukje! xxx

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen