Lola probeert met haar vriendinnen het boek te vinden maar ze herkent de letter K.J.S ergens van...

s'Morgens in de ontbijtzaal. 'Olivia!,' zeg ik. Olivia kijkt om: 'Wat is er?' Ik loop met een snelle pas naar haar toe. 'Ga je mee naar de bibliotheek?,' vraag ik. Ze kauwt op haar belegde broodje: 'Moet dat?' Ik knik hevig. 'Goed dan, maar ik wil niet te laat in de les komen hoor' zegt Olivia. 'Afgesproken!'

We lopen de bibliotheek binnen, het is nog rustig op deze vroege ochtend. 'Wat zoeken we ook al wee?,' vraagt Olivia gapend. 'Naar een oud boek met de letters K.J.S,' zeg ik. Ik kijk in de grote kasten met rijen boeken. 'Waarom wil je zo graag weten wat er in staat?'. 'Lennox leest het de hele tijd en hij kijkt me steeds aan.. ik ben gewoon benieuwd,' zeg ik. 'Gevonden!,' zegt Olivia blij. Ik loop naar haar toe en pak het boek. Het boek is oud, het heeft een donkerrode kleur en er staan wat gouden letters op. Ik sla het boek open, meteen al: K.J.S. Ik sla nog wat bladzijdes verder. 'Er staat allemaal uitleg in.. over een eeuwenoude vloek,' zeg ik. Faith komt aan huppelen: 'Hoi Lola en Olivia, hoe gaat het?'. 'Goed hoor,' zeggen we allebij. 'Interessant boek is dat hé? Ik hoor van andere mensen dat de vloek echt is,' zegt Faith. Ik kijk Olivia aan: 'Weet je meer over dit boek?'. 'Jazeker, ik ken mensen die zich daarin verdiepen.. maar niemand weet of het echt is,' zegt Faith terwijl ze naar het boek staart. Ze knippert een paar keer en lacht naar ons. 'Kun je ons het verhaal vertellen van het boek?'. 'Ja tuurlijk, kom na de lessen in de leerlingenkamer en ik vertel je alles wat je wil weten,' zegt ze met een glimlach en ze huppelt verder. Ik kijk naar het boek en stop het in mijn tas.

We zitten in het klaslokaal, bezweringen. 'Hebben jullie het boek nog gevonden?,' vroeg Patty. 'Ja! Faith gaat ons het verhaal van de vloek vertellen na de lessen,' zeg ik. 'Faith? Zij weet ook alles'. Ik knik: 'Het komt wel goed uit nu'. 'Stilte dames,' zegt professor Banning. 'Vandaag gaan we een spreuk leren waarbij je voorwerpen mee kan laten vliegen, weet iemand hoe die heet?'. Het is stil. Vivian steekt haar hand op: 'Wingardium Leviosa professor'. 'Heel goed Vivian, 5 punten voor Griffoendor,' zegt professor Banning. Ze glimlacht. Dit word nog een lange les..

De lessen zijn afgelopen, ik loop naar de leerlingenkamer om het verhaal te horen van Faith. Vivian en Patty zouden ook komen. Ik los het raadsel op en loop naar binnen. Ik zie ze al zitten. 'Sorry ik ben een beetje laat,' zeg ik. Ik plof op de bank en pak het boek uit mijn tas en leg het op het tafeltje. Faith begint meteen met vertellen:

'Heel lang geleden was er een machtige slechte tovenaar. Er was een oorlog. Een familie heel lang geleden was mee aan het vechten tegen de tovenaar. Iedereen van de familie was dood gegaan. Behalve 1 vrouw, de vrouw die de vloek kreeg van de bloedlijn. Bij deze vloek krijgt de 50e dochter of zoon iets heel ergs.. Het gaat in op haar/ zijn achtiende verjaardag. Elk familie lid gaat dood door de vloek alleen het vijftigste kind blijft leven. De laatste persoon van de bloedlijn. Ieder man, vrouw of kind dat je aanraakt gaat dood. Door die ene vloek. Je blijft je leven eenzaam.. tot je dood. Niemand weet hoe je de vloek kan verbreken.. Die ene K.J.S heeft geprobeerd de vloek te verbreken voor het vijftigste kind.. maar ze overleed omdat het haar niet lukte..'

Ik slik van het verhaal: 'Is het echt?'. 'Mensen denken daar verschillend over na, ik weet niet of het waar is,' zegt Faith. 'Waar staat K.J.S voor?,' vraag ik. 'Haar eerste naam is Katerina, dat is het enige wat ik weet,' zegt ze. 'Ik moet gaan,' zegt ze en ze loopt weg. 'Katerina, Katerina,' zeg ik zacht. Ik slik..

Reageer (1)

  • GoCrazy

    Ze zal wel de 50ste zijn... =O

    6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen