Mijn username is een figuur uit de Griekse mythologie en ik heb hem binnenkort een maand. Atlas vocht samen met Kronos in de strijd tegen Zeus en diens broers. Nadat de strijd tegen Kronos gewonnen was, strafte Zeus Atlas door hem de hemel te laten dragen. Ik heb deze naam gekozen omdat ik dit wel een leuk verhaaltje vond en het doet me denken aan het befaamde Atlasgebergte wat overigens ook zeer mooi is.


Ik heb het even (lees als: een hele tijd) gezocht en het blijkt dat ik deze username al sinds 8 mei 2010 heb. Deze username heeft dus al vele Q-jaartjes versleten. Ik heb eigenlijk mijn username maar 2 keer veranderd. Technisch gezien 3 keer want ik heb mijn naam eens van Scandal naar Scandal veranderd toen er in 2014 problemen waren met usernames omdat deze onder andere vanaf toen langer konden zijn en ik als moderator iets wou uittesten. Haha, dat was even geschiedenis. =P

De reden waarom ik voor Scandal gekozen had, was (is nog steeds) omdat ik enorme fan van Queen ben. Dat is eigenlijk overgegaan van vader op dochter, wat voor leuke vader-dochteractiviteiten zorgde zoals naar coverbandjes van Queen gaan luisteren en de Queenfanclubdag. Queen, maar vooral Freddie, de zanger, inspireert me telkens weer opnieuw. Freddie liep door zijn uitbundige leven hiv op, met aids als gevolg. Hij ging stilaan achteruit en de pers had dat natuurlijk opgemerkt en verhalen begonnen de ronde te doen. Net in die tijd kwam de relatie van Brian May, de gitarist, ook in de pers aangezien hij toen met een actrice ging. De leden van Queen kwamen dus voortaan afzonderlijk in het nieuws in plaats van als groep, of zoals ze het in het Engels noemen, kwamen er allemaal 'scandals' (schandalen, roddels) over hen in de pers. En als reactie daarop kwam dit liedje. Daarna zijn er nog enkele liedjes en clips geweest die dieper in gingen op dat Freddie aids had, maar toen dit liedje kwam, waren het enkel geruchten.

Het is niet een van hun beste liedjes, maar achter veel van hun liedjes zit een grote betekenis achter en daardoor vind ik Queen net dat tikkeltje beter dan andere bands. Voor mij geeft het vooral de betekenis dat je vuur niet met vuur moet bestrijden, maar dat het ook anders kan, zoals met water. Verwerk tegenslagen, geruchten, roddels, pesters,... op jouw eigen manier, je hoeft jezelf zeker niet te gaan verantwoorden of in de verdediging schieten tegenover hen, want dat wil men net. Blijf gewoon jezelf en laat ze maar praten. Dat was ook hetgeen dat ik in die tijd deed. Ik werd niet gepest ofzo, maar sinds ik minder gaf om wat anderen van me zouden denken en ik meer mezelf ging zijn, bloeide ik als het ware open. Daardoor heb ik ook veel betere keuzes in het leven kunnen maken omdat ik naar mezelf keek en niet naar de persoon dat van me verwacht werd of dacht dat ik was. Dat is een aanrader voor iedereen. Ik denk dat Quizlet daar ook een grote rol bij heeft gespeeld, zowel het forum als dat ik alles van me af kon schrijven.

Dus dat is wat me gedreven heeft om deze username te pakken en natuurlijk ook het feit dat hij nog vrij was. :Y)
Sinds 2013 ofzo krijg ik af en toe de vraag of ik fan ben van de serie 'Scandal', maar die mensen moet ik helaas teleurstellen dat ik die username al had voor die serie bestond. Ongeveer hetzelfde met de band Scandal: ik ben helaas ook geen fan van die Aziatische meisjes, maar wel van het liedje Scandal van Queen.


Ik ben op deze username gekomen door *tromgeroffel* mijn SOTY-verhaal. Een van de hoofdpersonen komt namelijk uit het Sycia-volk. Ik wilde sowieso al een andere username en ik vond Sycia stiekem toch wel erg leuk, dus ik nam die haha. Als ik google vertaler moet vertrouwen zou het ook nog eens kracht in het Pools betekenen en dat vind ik wel een mooie betekenis, maar aangezien het google vertaler is (cat).
Helaas heeft die zogenoemde betekenis van het woord geen betrekking gehad op mijn keuze voor deze username - het was alleen mijn SOTY. :Y)

Ik heb deze username al meer dan een maand - ik denk dat ik het sinds ergens in begin januari heb. In ieder geval voordat mijn SOTY online ging. c:

Reageer (2)

  • Scandal

    Haha, ik kan gewoon niets kort uitleggen. :Y)

    8 jaar geleden
  • Agree

    Haha, Erica weer een hele blok, zoals te verwachten. ;D Het is wel eens interessant om te zien waar die vandaan komt. ^^

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen