Vanaf nu hebben we een nieuwe rubriek, de fangirl van de maand!
Wil jij ook iets vertellen over jouw favoriete fandom? Stuur dan een PB naar OakenshieId (met een hoofdletter i!) en vertel erbij wat jouw fandom is.

Deze maand bijt Froukje (ProngsPotter) de spits af!

Waarschuwing: dit interview bevat spoilers over Harry Potter

Wat vind jij zo leuk aan Harry Potter?
Is alles een goed antwoord? Ik vind het sowieso een prachtig mooi uitgewerkt verhaal. Het is – naar mijn mening – niet makkelijk om zomaar een nieuwe fantasy wereld te maken en J.K. Rowling heeft het ontzettend goed gedaan.
Momenteel ben ik enorm fan van de Marauders Era, met James en - en *zucht even dromerig weg*
Back to the question. Ik vind het heel leuk, de plottwists in het verhaal en zelfs de doden. Het sterfdagfeestje in deel twee bijvoorbeeld. Wauw. Hoe origineel, met de koplopers etc. Hoe het beschreven is, etc. Want als bijvoorbeeld Fred doodgaat, ik heb in het Engels opgezocht hoe ze dat beschreven heeft, echt, geweldig. Twee alinea’s lang, zonder dat er gezegd wordt wie er nou dood is. Maar oké, dat is niet heel uitzonderlijk bij een goede schrijfster. Ik - mja, ik vind het moeilijk om het precies te benoemen. Alles is wel een heel mooi omvattend antwoord.

Hoe heb jij Harry Potter leren kennen?
Het stond bij ons al jaren in de kast en rond mijn twaalfde ben ik erin begonnen. Mijn moeder las het voor, echt heel gezellig. Bij deel vier ging het me te langzaam en ben ik het zelf gaan lezen. Daarna kwam ik hier terecht en toen begon ik aan alle fanficties.

Welk personage lijkt het meest op jou en waarom?
Oei, geen idee. Misschien lijk ik een beetje op Hermoine, wat haar leergierigheid betreft. Als ik op Hogwarts zou zitten, zou ik ook alles zo goed leren en kennen als zij. Verder misschien Luna, aangezien ik een béétje vreemd ben, haha.

Heb je ooit een secret crush gehad op een van de personages?
Draco, zeker weten. Ik las ooit hier op Quizlet een fanfictie over hem en vanaf toen was het begonnen. Het was een hele goede, ik had daarna zelfs nog voor een heel tijdje een enorme hekel aan Harry zelf. Plus, Tom Felton ziet er ook niet verkeerd uit, of wel?
Haha, oh ja, en op Voldie zelf. In deel twee, als Ginny in de Chamber of Secrets is, daar komt de zestienjarige Tom Marvolo Riddle uit het dagboek. Ik was meteen verkocht. In deel zes hebben ze iemand anders gecast, tot mijn spijt. Nog steeds vind ik hem echt heel leuk, maar Draco steelt de kroon.

Wat is je favoriete Harry Potter fanfictie?

En nu moet ik weer gaan kiezen zeker? Hmm, ik weet er eentje van een tijdje geleden, over Draco One does not simply call Potter James, door Lily_Evans. Die is zo ontzettend mooi en goed geschreven! Met favorite things en James Bond. Ik heb echt ontzettend genoten van die story. Volgens mij is ze van plan in de zomer een vervolg te schrijven, waar ik reikhalzend naar uitkijk.

Heb jij weleens spullen gekocht die iets met Harry Potter te maken hebben?
Zeker. Ik heb het medaillon van Slytherin, Hermoines tijdverdrijver, alle boeken, alle films, een wand. Die laatste daar was ik echt heel blij mee. Hij heeft zo’n knopje, en dan gaat het puntje gloeien. Ik ben er echt de hele nacht mee bezig geweest toen ik hem nog maar net had. Nu heeft hij een heel mooi plaatsje op mijn nachtkastje.
Ik heb op het punt gestaan om zo’n housebadge te kopen, maar dat ging niet door omdat je moest betalen met een creditcard en die had ik niet. Ohja, net als een Quidditch trui van Slytherin, wat uiteindelijk niet mocht van mijn moeder.

Hebben andere mensen wel eens een mening over jouw fangirl-kriebels? Wat vind je daar van?
Dat maakt me helemaal niks uit. Wat dat betreft ga ik lekker mijn eigen gang, want ik heb er zelf ontzettend veel plezier in. Een vriendin van me moet er echt helemaal niets van hebben, maar ook zij weet wat het is, ze weet zelfs wie er allemaal doodgaan. En met mijn andere vriendin zing ik heel luid het deuntje van Hedwig en van Hogwarts zelf ook, door de gangen van de school. Ik heb er nog niemand echt over gehoord, op wat vreemde blikken na.


Links op de foto staat JamesPotter, rechts ProngsPotter

Reageer (4)

  • 160917

    Erg leuk! (:

    8 jaar geleden
  • Laleah

    Nog een bekende gespot!!! Super leuk dat je erin staat Froukje!

    Ik deel die liefde voor Draco wel met jou!

    8 jaar geleden
  • JamesPotter

    Whoo! Fangirls are the best!
    Ik was even heel verbaasd over die foto, maar toen bedacht ik me dat Froukje toestemming had gevraagd. Lol:')
    Ik vind dit onderdeel zeer leuk :Y)

    8 jaar geleden
  • LilsEvans

    Ik werd echt zo warm van binnen toen ik dit in de editie zag staan hè. En nu ik het terugzoek om te reageren eigenlijk weer. Zo ontzettend lief, Froukje c: Je bent echt een awesome HP fan *O*

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen