De nieuwste boeken, weetjes over schrijvers, veelbelovende stories en kansrijke quizzen op een rijtje.



Hoewel februari de kortste maand is, is Quizlet toch weer druk bezig geweest met allerlei leuke activiteiten rondom het schrijven. Zo was februari de maand van de HP-fanfic! Om de vergane glorie van de Harry Potter-tijden weer op te halen, heeft Oakenshield One month of HP stories georganiseerd en het was een groot succes! In het topic vindt je een hoop nieuwe Harry Potter fanfics, dus neem zeker een kijkje als je een fan bent. Ook staat ons nog iets heel veel te wachten: ProngsPotter kwam op het idee voor een heus schrijfkamp! De plannen zijn nog in ontwikkeling, maar je kunt je nu alvast inschrijven in het topic. Een heel weekend beter leren schrijven en nieuwe mensen ontmoeten. Ook Story of the Year is nog in volle gang. Het aantal deelnemers is alleen nog maar meer gestegen en veel users zijn druk aan het schrijven. In februari heeft Hella zelfs al de eerste mijlpaal van 20.000 woorden gehaald, wat haar een plekje in de spotlight opleverde. Wie zal de volgende zijn?

Ook zijn er deze maand weer een aantal mooie boeken verschenen. Grijze Jager fans kunnen hun geluk niet op. Nadat John Flanagan twee jaar geleden het twaalfde en laatste deel van de serie uitbracht, was het een tijd stil. Deze maand verscheen echter Het toernooi van Gorlan, het eerste deel van een nieuwe reeks waarin niet Will de hoofdrol speelt, maar Halt in zijn jonge jaren.

Voor de geschiedenisliefhebbers wordt er ook weer een nieuw boek op de markt gebracht. Het nieuwste pareltje van Simone van der Vlught is ook uitgebreid. Nachtblauw belooft een meeslepende roman te zijn over de ontstaansgeschiedenis van het Delfts Blauw.


J.K. Rowling, moeder van de bekende Harry Potter boeken, heeft deze maand haar fans de dag van hun leven bezorgd. Het nieuws werd als een lopend vuurtje de media ingeblazen en sociaal medias werden overspoeld met het heugelijke nieuws. Harry Potter krijgt namelijk een achtste deel in zijn reeks. Het boek zou Harry Potter and the Cursed Child heten. Het wordt gelanceerd op 31 juli, de dag na de wereldpremière van het toneelstuk 'Harry Potter and the Cursed Child' en op de verjaardag van Harry Potter. Het verhaal speelt zich negentien jaar na het einde van de originele reeks af. Harry Potter werkt inmiddels op het Ministerie van Toverkunst en is de vader van drie kinderen. Zijn jongste zoon Albus worstelt met het gewicht van de familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft.


Mara Li (bekend van de trilogie Eiland in de mist) heeft ook bijzonder goed nieuws mogen ontvangen. Haar verhaal De stem van de zee is genomineerd voor voor de Harland Award romanprijs en behoort hiermee tot de beste Nederlandstalige fantasy. De uitgeverij Storm Publishers is laaiend enthousiast over het boek dat zij mochten uitgeven. De stem van de zee is het eerste deel in de trilogie Eiland in de mist. Deze maand is het tweede deel, De roep van Avalon, verschenen. In de zomer verschijnt het derde deel: De komst van de koning.




__________________________________________________________________________________________________________________


Veelbelovende Nieuwe Stories

Once upon some frozen yoghurt van Emiluke
l zo lang ze het zich herinnert woont Jackie in Los Angeles. Wat ze daarentegen niet weet ik dat er iemand is die haar leuk vindt. Tot diegene plots van de aardbodem verdwijnt....


You killed your father | John Murphy, van Wanheda
De Ark is een vredige plek, tenminste, als je je weet te gedragen naar de wet. Iedere misdaad wordt namelijk bestraft met de dood. Voor je het weet wordt je afgezweefd en zweeft jouw lichaam voor eeuwig door de ruimte.
Alex Murphy heeft het beste voor met zijn zoon, John. Wanneer de jongen ziek wordt besluit hij medicijnen te stelen om zijn zoon beter te maken. Echter wordt hij gepakt en afgezweefd. Vanaf hier veranderd het leven van John drastisch.


Captain America - The one or the other van Kiliphilia

Wanneer een experiment haar bijna fataal wordt besluit ze zich te keren tot de organisatie HYDRA. Elizabeth Henderson wordt opgeleid tot de beschermer van de Winter Soldier en maakt kennis met zijn missie: Steve Rogers. Als Lize begint te twijfelen over de bedoeling van HYDRA komt ze in een tweestrijd...


De wraak van Gaia van Godenmeisje
Nadat Luna erachter is gekomen dat ze een halfgodin is, denkt ze dat alle paniek achter de rug is; maar niets is minder waar. Terwijl ze in kamp Demigod worstelt met de vraag wie haar goddelijke ouder is, gebeuren er in het kamp rare dingen. Zo zijn opeens alle cyclopen weg, verdwijnen er zomaar kampers of begeleiders, en dringen er zomaar monsters het kamp in. Chiron wijst haar in wanhopige pogingen aan voor een queeste om het kamp te redden. Samen met Floris, een zoon van Zeus, Sofie, een dochter van Athena en alle hoop van het kamp gaan ze op pad. Op avontuur komt ze erachter dat Gaia wraak neemt op alle Olympiërs, en de Olympus tot op de bodem af zal laten branden. De halfgoden en goden zetten alles op alles om de Olympus te redden, maar zal dat allemaal op tijd lukken? En zijn ze daar wel sterk genoeg voor?

Veelbelovende Quizzen

Wat voor dinosaurus ben jij?, door Diplodocus
De meeste Quizletariërs kennen ondertussen mijn dinosaurus alter ego al wel. Het leek me leuk dat jullie konden ontdekken welke dinosaurus bij jullie past. Daarom heb ik alle dino's die ik tot nu toe als username heb gebruikt in deze quiz verwerkt!


Als je in een film zou spelen, welke rol had je dan?, door Lucens
Nieuwsgierig? Test het snel!


Hoe reis jij de wereld rond? (Disney), door Hazy
Terwijl Simba wegliep van huis op zijn blote poten, maakte hij een tocht door een woestijn tot een jungle waar hij een everzwijn en stokstaartje ontmoette. Tarzan ontdekte dan weer de hele jungle slingerend aan lianen. Pocahontas doorkruiste wilde rivieren in haar kano.
Maar hoe reis jij de wereld rond?

__________________________________________________________________________________________________________________



Behaalde Triomfen
Heb jij ook altijd zo'n hekel aan verhalen die halverwege stoppen? Kijk dan eens bij deze verhalen, die de afgelopen maand zijn afgerond en waar de schrijvers hard voor gezwoegd hebben!
Birthday wishes [Wolfstar] • [4 shot] van Pads
I'm not stupid! • Wolfstar van Pads
Hangover || Enjoltaire [5-shot] van Pontmercy
I see the Lightning || Flynn Rider van Lily_Evans
Thantophobia - Percy Weasley/Oliver Wood van Necessity
Vendetta door PhiIyra

Ken jij nou ook een verhaal dat laatst is afgerond, of in de komende weken wordt afgerond, stuur dan vooral een pb naar Lily_Evans!

Daarnaast hebben een hoop users via het Word War Topic hun beoogde doelen gehaald. Tarix, Pontmercy, Vane, Patholoog, Meiiore, Cibis, SonOfGondor, Lucens, Necessity, JamesPotter, OakenshieId, Sycia en saorsa, jullie hebben een heel hard applaus verdiend!

Reageer (2)

  • Linkle

    Mijn story staat er in ^^

    8 jaar geleden
  • JamesPotter

    Go everyone!! *O* schrijvers zijn cool

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen