Foto bij #001

POV: Maya
Hey hey
onder de spoiler staan ff alle paarden die bij Maya staan om verder in het verhaal verwarring te voorkomen
Xxx

Mijn wekker gaat om 6:00 en ik graai geïrriteerd naar de uitknop. Dan dringt het tot me door dat het vandaag de eerste dag van de vakantie is en ik fleur gelijk op bij het idee dat ik de hele vakantie met Kiara en de paarden door kan brengen. Vliegensvlug trek ik mijn stalkleding aan. Huppelend ga ik naar beneden.
'Wat ben jij vrolijk zeg.' Zegt mijn moeder terwijl ze koffie inschenkt.
'Duh, het is vakantie. Zon, paarden en Kiara! Mag ik trouwens ook koffie?' Ondertussen prop ik een krentebol naar binnen.
Hoofdschuddend schenkt mijn moeder nog een mok vol. Tussen een paar happen door neem ik een grote slok koffie, natuurlijk verbrand ik mijn mond maar niets kan mijn humeur verpesten.
'Vergeet niet dat je gewoon moet werken.' Waarschuwt mijn moeder me.
Ik rol met mijn ogen. 'Dat weet ik mam, want alle mensen gaan op vakantie dus de paarden moeten extra beweging.' Mijn moeder en ik runden een pensionstal. Mensen konden tegen een vergoeding hun paard bij ons stallen en wij geven ze dan in de ochtend, middag en avond te eten, wij geven ze beweging en we zetten ze op de weide.
Ze grinnikt. 'Als je nou snel je klusjes doet kan je met Kiara gaan rijden. Neem Magic maar mee aangezien Sundance nog steeds kreupel is.'
Ik gris nog een appel mee en dan storm ik naar buiten. Het is heerlijk lente weer. Dan zie ik dat Kiara het erf op komt. Ik zwaai enthousiast naar mijn beste vriendin en ze rent naar me toe.
'Hey, wat doe jij hier nou? Het is vakantie hoor.' Zeg ik grijnzend.
'Ik dacht, laat ik eens lief zijn en Maya helpen met haar klusjes, dan is ze niet zo alleen.' Zegt ze onschuldig.
'Dus het had niets met het feit te maken dat we dan eerder kunnen rijden?' Opper ik net zo onschuldig.
Ze zucht en geeft toe. 'Goed, dat had ook een rol. Maar dan moeten we onze tijd nu niet verdoen met praatjes!' En met die woorden lopen we naar de stallen. Eerst zetten we alle paarden buiten zodat we de stallen eens flink uit kunnen mesten. Dan voorzien we de waterbakken in de wei van vers water en ik klik het halster van Sundance vast aan het halster touw.
'Ik moet alleen Sundance een halfuurtje longeren en dan kunnen we rijden.' Zeg ik vrolijk. Sundance is mijn paard maar ze is kreupel. Gelukkig is het niet erg en als ik haar goed longeer kunnen we binnenkort weer samen rijden.

Als ik sundance heb gelongeerd loop ik samen met Kiara naar binnen om nog wat te drinken. We klokken onze ice tea naar binnen en dan snellen we ons naar de stallen. 'Ik neem Magic vandaag.' Zeg ik terwijl ik de Appaloosa merrie van de weide haal. Ze staat te trappelen van ongeduld. Kiara grinnikt en ze pakt Star van de weide. Star is haar eigen paard en ze zijn een topteam samen.
We geven de paarden een heerlijke lange poetsbeurt en dan zadelen we ze op. Als de hoofdstellen in zitten doe ik mijn cap op en Kiara volgt mijn voorbeeld. Mijn moeder komt naar buiten. 'Hey dames, waar gaan jullie vandaag heen rijden?' Vraagt ze geïnteresseerd.
Ik kijk even naar Kiara en die knikt. 'We waren van plan om naar het bosmeertje te rijden, kunnen de paarden ook even afkoelen. We wilden ook over het lange gallop pad gaan.' Leg ik uit.
'Oké, veel plezier en doe voorzichtig. Oh Maya, heb je je telefoon?' Vraagt ze bezorgt.
Grijnzend show ik mijn geweldige oude nokia, heel handig als je telefoon niet kapot gaat als je weer een van je paard dondert. Ze haalt opgelucht adem en Kiara en ik sporen de paarden aan tot stap. We rijden het erf af, zo het bos in. Na een tijdje draven we aan en we genieten van de stilte om ons heen, afgezonderd van het briesen van de paarden en het geluid van de hoeven in het zand. Nog Kiara nog ik hebben de drang om de stilte te doorbreken aangezien we meestal toch wel weten wat de ander wil zeggen.
Net op het moment dat ik Magic aan wil sporen tot galop zie ik dat Kiara hetzelfde van plan is. We schieten in de lach. 'Oké, soms zijn wij best wel eng. Alsof we elkaars gedachtes kunnen lezen.' Zegt Kiara lachend terwijl we over het ruiterpad galopperen.
Magic hinnikt van plezier en ze schud vrolijk met haar hoofd.

Na een halfuurtje komen we bij het lange galoppad en ik voel Magic haar spieren aanspannen. Snel ga ik in de beugels staan en ik geef Magic de vrije teugel. Ik zie dat Kiara hetzelfde doet en zo razen we langs de velden en de bossen.
Uiteindelijk maak ik met tegenzin de teugels weer op maat en laat ik Magic overgaan in draf en dan in stap. De paarden ademen snel en ze zijn bezweet.
'Kom, dan gaan we naar het meer.' Zegt Kiara puffend.
We nemen een klein paadje dat we een keer per ongeluk hadden gevonden toen Sundance er vandoor was gegaan. Sindsdien is het ons meertje en we komen hier in de zomer heel vaak om met de paarden het water in te gaan. De paarden kijken verheugd als ze het heldere water zien. Snel stijgen we af en we halen het zadel en dekje van hun bezwete ruggen. Ik trek ook mijn laarzen uit en ik stroop mijn broek op. Dan gaan we weer op de paarden zitten en we stappen het heerlijke koele water in.
De paarden beginnen van plezier met hun hoef in het water te trappen en Magic snuift in het water en proest het even later weer uit zodat ik nat word. Koara lacht me keihard uit en ik kijk beteuterd.
'Wacht maar, Karma will get you!' Zeg ik ernstig.
Het is eng grappig hoe snel dat gebeurt. We rijden gewoon rustig door het water totdat Star opeens door zijn knieën buigt. 'Kiara, hij gaat rollen!' Waarschuw ik maar het is te laat.'
Star rolt lekker door het water en Kiara zwemt proestend naar de kant. Ik pak voor de zekerheid Star zijn teugels maar hij lijkt veels te veel plezier te hebben om er vandoor te gaan. Ik kom niet meer bij van het lachen. 'Ik zei het toch, Karma!'
Kiara steekt haar tong uit maar grijnst dan ook. Dan krijgt ze een ondeugende fonkeling in haar ogen en ik besef te laat wat ze van plan is. Voor ik het weet lig ik ook in het water terwijl Magic in het water ligt.
We hadden alle paarden trucjes van vrijheidsdressuur aangeleerd en Magic kon op stem commando gaan liggen.
Samen proesten we het uit van het lachen. Later reden we terug naar stal, gelukkig was het lekker weer en onze kleren waren al snel weer droog. Toen de paarden weer lekker op stal stonden gingen Kiara en ik in het gras liggen zodat de zon onze kleren het laatste beetje kon drogen. Dit kan nog wel eens een hele leuk vakantie worden.




Dit is Sundance het paard van Maya


Calypso (van de pensionstalling, dus van een klant.)


Ook van de pensionstalling is Stardust


Ook van de pensionstalling is Apollo


Ook van de pensionstalling is Boy

=/$T2eC16NHJGYE9nooh,EIBRVc8omgtg~~60_84.JPG" style="max-width:350px; margin: 5px auto;display:inline;" />


Ook van de pensionstalling is Summer


Ook van de pensionstalling is Flash


Ook van de pension stalling is Spirit


Ook van de pensionstalling is Magic


Ook van de pensionstalling is Mystery


en dit is Star samen met Kiara



Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen