POV: Kiara de Jong
Geschreven door KimTheBest2

Het was vandaag, zoals ik al verwacht had, weer een leuke dag. Ik hou zowieso van zaterdagen. Lekker geen school en de hele dag bij de paarden. Maar nu was het ook nog eens de eerste dag van de zomervakantie! Deze vakantie kon echt niet beter beginnen!
Mevrouw Beukers, de moeder van Maya, vroeg of ik bleef eten die avond. Dat aanbod kon ik helaas niet aannemen. Vanavond zou David Hogenburg blijven eten. Hij had samen met mijn vader een IT-bedrijfje opgericht dat steeds succesvoller werd. Mijn vader en David kennen elkaar al vanaf dat ze heel klein waren. Ze waren buurjongentjes en gingen naar dezelfde school. David heeft ook een zoontje; Lucas. Hij is zeven jaar en is het beste vriendje van mijn broertje. In hun klas halen ze een heleboel stoute streken uit. Thuis trouwens ook, misschien zelfs nog meer!
Davids vrouw is zo'n drie jaar geleden helaas overleden. Ze was een aardige vrouw en een goede moeder voor Lucas.

Aangezien Maya en ik ook buurmeisjes zijn, ben ik zo thuis. Ik duw de voordeur open, en hang mijn jas aan de kapstok. Heerlijke geuren komen me uit de keuken tegemoet. Zo te ruiken maakt mijn moeder nasi, haar specialiteit.
Ik loop de trap op naar boven, trek mijn stalkleren uit, neem een douche en trek schone kleren aan. Vervolgens stommel ik de trap af naar beneden. Zodra ik de woonkamer binnen kom, word ik opgewekt begroet door mijn ouders, broertje, Lucas en David.
'Hee lieverd,' zegt Rob, mijn vader. 'Hoe was het bij Maya en de paarden?'
'Dat weet je toch pap? Altijd geweldig!' roep ik enthousiast. ' We gingen zwemmen en racen met de paarden. Star was super lief, maar wel ondeugend. Maya reed op Magic, je weet wel, dat paard met die wildkleur.'
Mijn vader knikte. 'Is Sundance nog steeds kreupel dan?'
Ik knikte. 'Maar volgens mij is hij al bijna weer beter.'
'Ah, dat is mooi om te horen,' zei mijn vader.
Ik knikte weer.
'Aan tafel allemaal!' riep mijn moeder, die de woonkamer in kwam lopen met een grote pan vol met nasi. Ze plantte de pan op tafel.
'Ah lekker mam, nasi!' zeg ik.
'Dankje lieverd. Melvin? Kom jij ook eten?' ze keek naar mijn broertje, die samen met Lucas op de grond zat te spelen met Melvins nieuwe elektrische trein.
'Ja mama,' antwoorde Melvin met tegenzin.
'Wel eerst handjes wassen hoor!' waarschuwde mijn moeder.
'Goed dat je het zegt Suus, ik was ook bijna vergeten mijn handen te wassen,' zei David. Hij liep richting de keuken. 'Kom Lucas, even handen wassen. Je bent bij andere mensen dus gedraag je een beetje netjes,' vervolgde hij streng.
Lucas volgde zijn vader richting de keuken. Na allemaal onze handen te hebben gewassen schoven we aan de eettafel. De nasi was heerlijk. Als toetje hadden we ijs.
Het enige moment (slapen niet meegeteld) dat Melvin en Lucas rustig zijn, is als je ze op de bank zet met een bakje met ijs.
Na mijn moeder te hebben geholpen met de vaatwasser inruimen, ging ik naar boven, naar mijn kamer.
Met mijn mobiel in mijn hand belde ik Maya op.
'Met Maya.'
'Heey Maya, met mij.'
'Oh hee Kiara, hoe gaat ie? Valt het een beetje uit te houden met die twee boeven?'
'Ze zitten allebei met een ijsje voor de tv, dus dan weet je het wel,' lachte ik.
'Oh ja,' zei Maya.
'Ben je in de stallen?' vroeg ik.
'Ja, bij Sundance.'
'Is ze al een beetje beter aan het worden?'
'Ja, het gaag opzich wel beter. Met goede verzorging en veel afwisseling van beweging en rust komt ze er zo weer bovenop. Ze is sterk!'
'Daf geloof ik gerust,' zei ik zonder aarzelen. 'Hoe is het met Star?'
Maya lachte. 'Die staat rustig aan zijn hooi te knabbelen.'
'Oh goedzo...'
'Ja...'
Het was even stil.
'Kom je morgen weer?' vroeg Maya.
'Ja tuurlijk!' antwoorde ik gelijk. 'Niks liever!'
'Ik en mijn moeder hebben het altijd druk rond deze tijd. Alle eigenaren van de paarden die hier staan zijn op vakantie.' Ik hoorde Maya zuchten.
'Geen nood! Morgen kom ik jullie redden!' grapte ik.
Maya lachte.
'Oh gelukkig, je lacht,' zei ik opgelucht.
Maya lachte weer. Beneden hoorde ik mijn moeder roepen dat ik niet zo ongezellig boven moest gaan zitten nu er visite was. Ik zuchtte.
'Maya ik moet gaan. Mijn moeder wil dat ik naar beneden kom.'
'Snap ik,' zei Maya.
'Geef je Star nog een dikke knuffel van me?' vroeg ik.
'Tuurlijk,' zei Maya.
'Nou, tot morgen dan maar,' zei ik.
'Tot morgen! Veel succes met Lucas en Melvin!'
'Komt goed,' zei ik grijnzend, en ik hing op.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen