Foto bij • Proloog •


De twee meisjes stonden tegenover elkaar op het perron. Het bruinharige meisje begon. "Aangenaam, ik ben Rose. Ben jij ook een eerstejaars?". Het blondharige meisje knikte. Zelfzeker antwoordde ze op de vraag van Rose. "Ik ben ook een eerstejaars ja, ik ben trouwens Lily.". De blauwe ogen van Rose versmalden.
"Lily als in Lily Malfoy?", vroeg ze. Het meisje tegenover haar knikte. Toen ze de blik van afkeer in Rose's ogen zag voegde ze er snel iets bij :"Maar ik ben niet zo wreedaardig als mijn vader hoor.". De ogen van Rose draaide verveeld rond en Lily voelde het zelfde gevoel dat ze al zo vaak had gevoeld als mensen haar uitsluitten omdat ze een 'Zwadderichje' is. Alweer schoot Lily's mond open : "We kunnen best vriendinnen worden, echt waar.". Bij die woorden werd de walgende, afkeurende blik van het meisje tegenover haar nog groter. "Je denkt toch niet dat ik vrienden ga worden met iemand van Zwadderich! Ik weet zeker dat jij morgen al bezig bent met allerlei kwaadaardige plannetjes. En daar doe ik niet aan mee.", zei ze op een gedemte toon. Woede kookte door Lily's bloed. "Oke dan, maar als je aan mijn voeten komt smeken om vriendinnen te worden zal ik niet toegeven.", zei ze terwijl ze haar haar over haar schouder gooide en Rose alleen achter liet.

Reageer (9)

  • MrsFitz

    deze story lijkt me echt heel leuk! (H)

    7 jaar geleden
  • Histoire

    Die Rose lijkt me echt een arrogant kind. Goed gezegd van Lily, van mij had ze ook de boom ingekund. Trouwens leuke proloog, ik voelde me meteen in het verhaal gezogen erdoor en meestal moet ik wat ploeteren voor de verhalen op Quizlet me bij de lurven hebben gegrepen. Goed begin dus!

    7 jaar geleden
  • HeilenaLipperts

    Ik ga dit verhaal beginnen te lezen
    ...
    Ohoho! Ik kan niet wachten op nog een andere ruzie ;-)

    8 jaar geleden
  • Yasha

    F*ck you Rose, Lily probeert alleen aardig te zijn
    Dat jij nou zo bevooroordeeld bent betekent nog niet dat alles exact zo is als jij denkt dat het is. De sorteerceremonie is nog niet geweest, dus hoe weet je zeker dat Lily een slytherin wordt?

    8 jaar geleden
  • Effy_Stonem

    Het maakt niks uit hoor, eerlijk gezegd heb je Rose precies zo neergezet als ik haar verzonnen had, die arrogantie is verborgen haat en angst die haar later een bewust en pijnlijk gevoel van schuld aan praten. Bovendien begint het toch altijd bij één iemand.
    Maar ondanks dit alles had ik nog wel een leuke ontknoping verzonnen die ik toch een mini beetje wraak vind ^.^ Ik ga het idee even naar je sturen (;

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen