hey,
Ik lang niet geschreven. Ik had wat privé problemen. Maar ik ga nu wat meer schrijven.

don't let the muggles get you down,
Arwen

sirius pov

Met veel rumoer lopen de Gryffindors en Slytherins het lokaal uit waar we onze les verweer tegen de zwarte kunsten hebben gehad. We moeten meteen door naar verzorging fabeldieren.
'Nou maar hopen dat die rat van een Malfoy voortaan wat beter nadenkt voordat hij zijn mond voorbij praat' zegt James net iets harder dan nodig zodat Lucius en zijn groepje het horen.
'Moet je wat Potter' snauwt Lucius.
'Nee hoor. Dat probeer ik je dus de hele tijd al duidelijk te maken' zegt James bij de hand. Ik gniffel, iets wat Lucius alleen bozer maakt.
'Altijd maar een beetje achter iedereen verstoppen hè Zwarts' snauwt Lucius. 'Je bent een echte schande voor je familie'. Dit sloeg iets bij me om. Lucius had net de pijnlijke plek weten te raken. En ik beloofde mezelf dat ik ervoor zou zorgen dat hij er spijt van zou krijgen.
'Misschien ben ik dan wel anders dan jouw duistere familie en maakt me dat een schande in jouw ogen. Maar ik heb tenminste wel lef genoeg om voor het goede op te staan' kaats ik veel nonchalanter terug dan ik me voel. Want van binnen heb ik zin om die vuile kwal met alle drie de onvergefelijke vloeken tegelijk te raken.
Vanuit mijn ooghoek zie ik hoe Lucius zijn toverstok vastklemt. James heeft het ook door en pakt zijn stok al. Ik en James schieten allebei de spreuk "Expeliarmus" op hem af. Maar wij zijn niet de enige. Remus en Arthur die een tijdje stil achter ons hadden gestaan deden hetzelfde. Daardoor schoot Lucius met zoveel kracht naar achteren dat hij zo'n twintig meter verder ondersteboven op de grond belande. Op dat moment kwam onze docent verzorging fabeldieren aanlopen. Alle vier gingen we onschuldig staan. Niet dat het nodig was, de professor leek Lucius totaal te negeren en begon gelijk maar te praten.
'Pak jullie boeken op pagina 394 vandaag behandelen we weerwolven. Jullie vragen je waarschijnlijk af waarom zo vroeg al. Nou dat is omdat er een weerwolf is gespot die de centauren blijven aanvallen. En ik heb gevraagd of ik mijn eerste jaars erop los mocht laten' ratelt hij aan een stuk door zodat niemand hem kan onderbreken. Er wordt gefluisterd onder de Slytherins. Ik doe niet eens de moeite om naar ze te luisteren.
'Vandaag stuur ik jullie eerder weg om wat dan ook te doen dat jullie kinderen tegenwoordig doen. Want vanavond worden jullie om acht uur aan de rand van het verboden bos verwacht om de weerwolf te spotten en te leren' gaat hij na een korte pauze in zijn lange stroom woorden verder.
'Dus jij wil ons vertellen dat we met een blinde met een been naar het verboden bos moeten om een weerwolf te spotten' zegt Sneep ongelovig.
'Je hoorde hem toch of ben je soms bang Sneep' zegt James.
James lijkt er niet zoveel problemen mee te hebben, maar om eerlijk te zijn had ik er ook niet zo'n goed idee over. En als ik om me heen kijk zie ik dat Remus zich er nog slechter over voelt. Als we met zijn allen weg lopen hoor ik de professor nog iets zeggen over zijn goede vriend Hagrid die ons gaat helpen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen