Foto bij • Hoofdstuk 1 •

[face=Geogia]Het vorige hoofdstuk was geschreven door Scintellare alleen ik had perrongeluk al gedrukt op 'nieuw hoofdstuk aanmaken' dus het kwam onder mijn naam. Hier wel een hoofdstukje door mij geschreven (: .
Wauw al vier abo's, dankjulliewel!
Veel leesplezier
P.s heb het op de iPad moeten schrijven,heb geprobeerd alle spelfouten er zo goed mogelijk uit te halen, sorry als er nog fouten in staan.[/face]

[face=georgia]

Rose p.o.v.


Silhouetten kwamen steeds dichterbij in de holst van de nacht. Eentje was een man, zijn bril zat ietwat scheef, zijn haar zat door de war en hij had een toverstok in zijn hand, waar blauwe vonken vanaf vlogen. Naast hem liep een kleiner silhouet: een meisje van ongeveer elf jaar, een beetje onzeker en zenuwachtig, maar toch best wel zelfverzekerd. Haar bruine haren zaten in een staart en haar blauwe ogen staarde enthousiast naar de stok van haar vader. Ze gingen een bar binnen, een bar met vuile lampen aan het plafon, die de kamer verlichtte met een soort gelige kleur. Het meisje voelde zich hier niet echt op haar gemak, maar de vliegen die om de lampen vlogen blijkbaar wel. Iedereen staarde naar vader en dochter, meteen werd er druk gefluisterd, wie was dat? Was het echt...nee toch? Niet hier, in deze simpele bar.
"Harry!" riep een zware stem. De man draaide zich om en bekeek de andere man die hem zo juist in zijn armen geslagen had. "Hagrid!" riep de man, genaamd Harry Potter. Zijn dochter Rose Potter was het volgende slachtoffer die uitgebreid geknuffeld mocht worden door de halfreus.
"Zo Harry, in kopen gedaan? O, ja natuurlijk Rose gaat binnenkort naar Hogwarts," zei Hagrid toen ze met z'n drieën aan een tafeltje waren gaan zitten. Opeens werd de halfreus een stuk opgewekter toen het gesprek opeens naar Hogwarts leek te veranderen. Rose luisterde aandachtig naar de verhalen van Hagrid, die haar vertelde wat haar vader allemaal uitgespookt had. Maar opeens zag Rose een merkwaardig iets dat haar aandacht los rukte van het gesprek. Een man kwam naar hun tafeltje gelopen, snel trok ze aan haar vaders mouw. "Die man, dat is toch Malfoy? Draco Malfoy?" fluisterde Rose. "Ja, wat is er met hem?" antwoordde haar vader zacht.
"Kijk hij komt naar ons toe gelopen en hij heeft een envelo-" ze zweeg abrupt, Malfoy was dichtbij genoeg om het gesprek af te kunnen luisteren. Nonchalant legde Malfoy een envelop op het tafeltje waar Hagrid, Harry en Rose aan zaten. Zwijgend maakte haar vader de envelop open, hij hield er een brief uit en begon alles nauwkeurig te lezen.
"O, kijk Hermione nodigt ons uit!" Rose zuchtte, Hermione was echt aardig, alleen ze had haar nu al tien duizend redenen geven wat ze allemaal wel en niet moest doen. Ook was ze constant aan het uitleggen hoe je dingen als Gruzielementen moest vernietigen, wat had Rose daar nu aan?Maar morgen zou ze al naar Hogwarts gaan, want dan vertrok de expres, dus ze zou het bezoek aan Hermione niet meemaken.

Perron 9 3/4 was één grote massa van scholieren en huilende,wuifende ouders. Rose bleef dichtbij haar moeder, Ginny, lopen. Het gaf haar gewoon een veilig gevoel, ze wou haar ouders, broers en zus niet kwijt raken in deze massa. Een pijnlijke hoge fluit drong haar oren binnen, de Hogwartsexpress zou zo vertrekken, vlug zei ze haar ouders gedag en beloofde aan Lily dat ze zou schrijven! Daarna draaide ze zich om, liep richting de expres en boste perrongeluk tegen een meisje op. Ze hervatte zich en liep opnieuw richting de expres, dit keer zonder nog een keer tegen iemand aan te botsen. Ze sleepte de koffer de expres binnen en de kooi van haar uil trok ze voorzichtig mee. Rose ging een coupé binnen die het leegste leek van alle andere coupés. Er zat maar één meisje in de kleine ruimte en Rose herkende haar meteen.
"Hoi Aaliyah Longbottom!" zei ze terwijl ze haar koffer in het bagage rek legde en op de bank tegenover Aaliyah plofte.
"Hey, Rose Potter. Nooit gedacht dat jij ooit nog naar Hogwarts komen zou, ik had gedacht dat je al genoeg talend georven had van die vader en moeder van je. Ik bedoel je vader heeft gewoon Voldemort verslagen en je moeder heeft gevond kei goed gevochten! Iedereen opschool weet gewoon dat je een super goede leerling bent!" zei Aaliyah einthousiast, maar het gezicht van Rose vertrok, verwachtte iedereen dat ze net zo goed kon toveren als haar ouders? Want dan reed ze nu niet haar Hogwarts, maar naar de hel![/face]

Reageer (6)

  • Histoire

    Ik ben bij dit verhaal aanbeland op mijn leeslijst dus ik zal hem de komende dagen gaan lezen!

    7 jaar geleden
  • Molla

    Leuk verhaal abo

    8 jaar geleden
  • EvilDaughter

    Wauww :) (Y)

    8 jaar geleden
  • Laleah

    Misschien wel een tip om aan te geven vanuit wiens perfpectief we kijken meiden ^^ Dat kun je bovenaan het hoofdstuk gewoon zetten:

    Rose p.o.v. ofzo ^^

    8 jaar geleden
  • Mouli

    moooi geschreven !

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen