Het is zover, de wedstrijd is begonnen, dus hier zijn we met de eerste opdracht!
Stel dat jullie de kroon winnen en gaan trouwen met de prins. Dan is het de bedoeling dat je een hoop gaat bijdragen aan de wetgeving van Illea. Je gaat de koninklijke familie bijstaan in het regeren van het land. Maar wat zou jij veranderen aan de wetgeving? Zijn er wetten die jij zou aanpassen, toevoegen of verwijderen? Maak een lijstje met wetten waar jij achter zou staan en leg uit waarom precies.
Vergeet niet om research te doen over de wetgeving van Illea in de boeken van de Selectie. Hier kan je echter niet zoveel over vinden, dus je mag je ook gerust baseren op onze wetten.

We willen graag dat jullie minimum 10, maximum 15 items in je lijstje hebben.

1. De elite club (ministers, bekende/beroemde mensen zoals voetballers) mogen wel minstens 10% van hun inkomen minder gaan verdienen of die 10% aan het land geven i.p.v. te bezuinigen.

Toelichting

Dit vind ik omdat ze belachelijk veel geld krijgen voor wat ze doen. Neem bijv. voetballers die krijgen miljoenen voor achter een balletje trappen, af en toe van de ‘pijn’ op de grond te liggen voor een kaart van de andere partij en af en toe een doelpunt maken. Dit terwijl er heel veel mensen zijn die haast niet kunnen rondkomen van wat ze hebben.


2. Asielzoekers moeten verplicht de taal van het land leren als ze ergens komen wonen en een verblijfsvergunning hebben.

Toelichting
Eerlijk gezegd kan ik me er wel eens aan irriteren dat asielzoekers de taal niet praten. Tuurlijk ik snap dat een nieuwe taal leren moeilijk is, maar als je bijv. al 10 jaar in een land woont en nog steeds geen woord van de taal spreekt vind ik dat niet kunnen.


3. Iedereen in een land heeft gelijke kansen.

Toelichting
Tegenwoordig hoor je vaker dat iemand afgewezen is voor een baan/stage omdat diegene een andere huidskleur, geaardheid of naam heeft. Of met de huidige kasten, dat je per kaste moet kiezen uit de bepaalde beroepen en niet altijd kan doen wat je leuk vind. Ook is het niet eerlijk dat iemand in zijn keuzes voor een beroep beperkt word als zijn/haar voorouders in het verleden iets niet hadden kunnen volbrengen. Dit vind ik niet kunnen, ik streef naar gelijke kansen voor iedereen.


4. Wanneer je de huur niet kan betalen en je word uit huis gezet hoef je de kosten van het incasso, de wettelijke rente en het proces niet te betalen.

Toelichting
Het is echt belachelijk dat het op deze manier gaat, de mensen hebben vaak al helemaal niks meer en worden dan uit huis gezet en zoeken het maar uit, maar ze moeten naast hun grote schulden ook nog even gaan betalen voor het incasso, de rente en het proces. Zo blijf je dus houden dat deze mensen grote schulden hebben, terwijl ze weinig kans hebben op het opnieuw vinden van een baan.


5. Als mensen schulden hebben en de elektriciteit, water en gas word afgesloten. Dit moet afgeschaft worden.

Toelichting
Je kan mensen niet zomaar hun elektriciteit, water en gas afsluiten. Die mensen moeten ook kunnen leven. Want zoals ik eerder al zei, iedereen in een land heeft gelijke kansen ook voor de leefomstandigheden.


6. De overheid mag niet de zorg voor ouderen zomaar even op buren/mantelzorgers/naasten schuiven.

Toelichting
Mensen moeten nu langer thuis blijven wonen, ook als dit eigenlijk niet echt gaat. Ik vind dat mensen recht hebben om opgenomen te worden in een zorginstelling Alles even op de buren/mantelzorgers/naasten zetten is belachelijk, diep in hun hart weten de mensen die daarover beslissen dit ook wel, maar omdat het maar even moet omdat op de zorg bezuinigd moet worden.


7. Iedere bewoner van het land heeft recht op privacy. Het zomaar vragen naar persoonlijke gegevens met appgebruik mag niet.

Toelichting

Tegenwoordig kan het fenomeen google bijna je hele leven volgen. Van je woonplaats tot medicijngebruik, alles kunnen ze zien. Ik vind dat er duidelijke afspraken moeten komen dat je niet zomaar alles mag vragen van een gebruiker van een app, vooral als je dit eigenlijk helemaal niet nodig hebt.


8. De huidige reclame blokken op tv moeten op een andere manier worden ingedeeld.

Toelichting
Het komt zo vaak voor dat je meer reclame hebt dan de uitzending. Ik ben weer voor het idee om 10 minuten tv en dan 1 a 2 minuten reclame uit te zenden. Je word niet goed van al die vervelende reclames.


9. Voor elke student ongeacht niveau of leeftijd hoort studiefinanciering en een studenten ov beschikbaar te zijn.

Toelichting
Het is nogal oneerlijk dat alleen studenten van een bepaald niveau en leeftijd die extra dingen krijgen, terwijl toch heel veel studenten ver moeten reizen voor hun school en de opleiding ook nog zelf betalen. Nu moeten ze gaan lenen en dan blijven ze lang met een studieschuld zitten waardoor ze bijv. geen huis kunnen kopen.


10. Iedereen heeft recht op gezondheidszorg (dokter, specialist, opticien, audicien, tandarts, medicatie etc).

Toelichting
Het is oneerlijk dat mensen die weinig verdienen en die last hebben van hun gezondheid niet naar de dokter kunnen omdat ze daar niet genoeg geld voor hebben.


11. Mensen die onder de armoede grens leven krijgen van de regering per maand een kleine subsidie. In ruil daarvoor moeten ze wel solliciteren naar een baan.

Toelichting
Mensen die bijna niet kunnen rondkomen moeten van de regering een subsidie krijgen om van te kunnen leven omdat ze anders niet kunnen werken. In ruil daarvoor moeten ze wel blijven solliciteren.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen