Foto bij • Hoofdstuk 2 •

Wauw! Ongelofelijk dat we de 7 abo's al hebben gehaald!

Lily p.o.v.


"Dus dit is de Wegisweg!", fluisterde het blonde meisje. De blonde man naast haar knikte: "Mooi hé!". "Waar gaan we beginnen, Lily? Oh en Scorpius, ik denk dat je het wel alleen aankan?", vroeg de blonde vrouw aan de andere kant van haar. "Naar Olivander! Met al die leerlingen op Hogwarts zullen die toverstokken straks misschien nog op zijn!", zei Lily. Draco - de blonde man dus - schoot in de lach. "Dat zal noot gebeuren hoor, dochterlief.". Ook Astoria - de Rosse vrouw dus - kon een klein glimlachje ook niet laten. Al wist iedereen dat Lily maar een grapje maakte. Terwijl de drie tovenaars de winkel inliepen begroette een schamper mannetje hen. "Astoria, Draco. Goedendag.", zei hij met een afkeurende blik op Draco. Lily richtte haar wenkbrauw op Astoria die haar negeerde. "Is het voor de kleine spruit?", vroeg Olivander. "Goed geraden, kunnen we eraan beginnen?", vroeg Astoria verveeld. Het mannetje knikte en pakte een toverstok. Na iets wat een uur leek voor Lily waren ze eindelijk klaar. Met een mooie wilgen toverstok liepen ze de winkel uit. "Ik word emotioneel, Lily's eerste toverstok. Ze word vast een geweldige heks, net als ik!", zei Astoria met tranen in haar ogen. Draco gooide zijn witblonde haar uit zijn ogen en sloeg zijn armen over elkaar heen. Lily's moeder had het al snel door en voegde er snel nog iets bij: "En natuurlijk net zoals jij, Draco.". De twee tovenaars konden het lachen niet uit houden en liepen alvast naar Klieder & Vlek. Lily, die haar ouder onopvallend achtervolgde kon wel door de grond zakken. Straks zouden mensen haar straks op Hogwarts uitlachen door dit hier. 'Laat hen maar plezier maken.', dacht ze.
"Lily, wat vind je van dit gewaad?", vroeg Draco. Ze kon een kleine glimlach niet onderdrukken. "Pa, je kent me als de beste!", even bleef ze stil. "Waarom vraag je dan of ik een knalroze gewaad wil?". Toen ze wat doorkeek begonnen haar ogen harder te glimmen dan ze ooit deden. "Wauw, kijk naar dit gewaad.", fluisterde ze. Ook haar vader kon een wauw niet bedrukken. De kleur zwart was weliswaar prachtig, en de kraag kon veranderen in alle tinten van de kleur van je afdeling, als je het gewaad aandeed voelde het als er duizenden kleine zoentjes werden gegeven op je huid. Toen ze met het wondermooie gewaad naar buiten liepen kochten ze bij Florian een ijsje en gingen zitten. "Waar is ma eigenlijk?", vroeg Lily zich af. Maar Draco wou niets anders zeggen dan: "Dat zul je wel zien.".
En hij sprak de waarheid, want toen hun ijsje op was (Eigenlijk Lily's ijsje want die van haar vader was al razendsnel op) zagen ze haar moeder met een wit bolletje in haar arm aankomen. Toen ze wat dichterbij kwam zagen ze dat het een katje was. "Asjeblieft Lily, dit is je langbeloofde verjaardagscadeau. Maak kennis met Snow.", zei ze toen ze tussen Lily en Draco in ging zitten. Eigenlijk was Lily dat verjaardagscadeau al lang vergeten. Acht maanden geleden was haar verjaardag en toen vertelden haar ouders dat haar cadeau nog moest komen. Niet zozeer omdat ze het vergeten waren, maar omdat het nu een slecht moment was om het te geven. Maar vat het niet op alsof Lily niet blij was met dzt cadeau. Want dat was ze dus duidelijk wel!
Twee en een halve dag later stonden Astoria, Draco, SCORPIUS en Lily voor perron negen driekwart. "Ben je klaar om te gaan?", vroeg haar moeder die een arm over haar schouder sloeg. Lily knikte zenuwachtig. "Op 1 gaan we, oke?", zei Astoria. Alweer knikte Lily. "Drie!", ze zette haar handen stevig op haar karretje. "Twee!", ze voelde hoe zweterig haar handen waren. "Één!", ze zette haar verstand op nul en liep door de muur. In een korte periode was ze door het portaal, kwam de trein aan, nam ze afscheid van haar moeder en stapte ze samen meer haar broer de trein in. Door de gangen door zocht ze naar haar vriendinnen en uiteindelijk vond ze hen. Lana Grey en Lacy Hall - de twee meisjes die ze vorig jaar had ontmoet tijdens de klasreunië van haar vader en moeder - waren er. Godzijdank dat ze naar Hogwarts mochten komen, anders zou ze helemaal alleen zijn. Iets wat niemand wil.


Reageer (4)

  • Molla

    Yay goed hoofdstukje (H)

    8 jaar geleden
  • inktzwart

    Oké, oké, jullie hebben me overgehaald. Abo van mij omdat ik niks van dit awesome verhaal wil missen!

    8 jaar geleden
  • EvilDaughter

    Super!

    8 jaar geleden
  • Catbox

    Geweldig!!!
    Snel verder

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen