Foto bij Hoe maak je een stripverhaal • Blades

We kennen allemaal Blades (Mehri) haar werk over haar stripverhaal. In dit interview wordt uitgelegd hoe ze het allemaal doet en maakt.




Wie ben jij op Q?
Mijn naam is Mehri en ik ben Blades op Quizlet, ik denk dat mijn meest bekende naam Clicker is.

Wat voor creatieve hobby oefen je uit?
Mijn hobby’s zijn tekenen, gamen, en verhalen schrijven. Als ik al deze drie dingen bij elkaar voeg, komt er iets uit waar ik me mee bezig hou: Ik maak mijn eigen comic boek.

Wat is een stripverhaal precies?
Een stripverhaal is een verhaal dat niet is geschreven in woorden, maar is vormgegeven. Dus je creëert je eigen verhaal, je eigen wereld, je eigen omgevingen en je eigen characters. Jij mag je fantasie op papier brengen en het delen met de wereld. Door één kader die je tekent, kun je meer dan 500 woorden in beeld brengen.

Hoe maak je een stripverhaal?
Ik bedenk als eerst een verhaal. Of één geweldige scene en daar draai ik een verhaal omheen. Daarna bedenk ik de characters. Wie ze zijn. Hoe ze eruit zien. Wie wat gaat doen. Ik schrijf mijn eigen script. Eigenlijk precies hoe een script wordt gemaakt voor een game/film. Maar dan op mijn eigen manier. Ik fantaseer ook heel vaak, hoe zou hij of zij reageren op zo’n situatie, in zo’n wereld? Wat zou ik doen als dit mij zou overkomen. Maar dan hou ik er wel rekening mee dat die character niet ik ben. Dus ik draai alles eromheen en probeer zo gevoel in mijn verhalen te brengen. Daarna begin ik met een paar concepten van hoe de characters eruit zien. Hier heb ik een voorbeeld van de nieuwste character van mijn verhaal.


Daarna maak ik een mooie cover en bedenk ik een titel. Eventueel een logo.
Als alles is opgezet begin ik pas echt met het verhaal zelf.

Ik heb hier ook een filmpje die ik ooit een keer heb gemaakt. Hier kun je volgen hoe ik een pagina inklaar zet.


Met welke materialen werk je?
Photoshop CC en een tekentablet die je kan verbinden met je laptop. Voor de geïnteresseerde de tablet die ik gebruik is Wacom Intuos Pro M.

Maak je dan je eigen figuren?
Ja! Dat is het leuke aan je eigen stripverhaal. Jij maakt je eigen characters. Hoe ze eruit zien, wat ze aantrekken, wie ze zijn, hoe ze zijn. Het ligt allemaal aan jou.

Hoelang ben je er gemiddeld mee bezig om een stripverhaal te maken?
De huidige stripverhaal waar ik mee bezig ben, is nog steeds niet af. Ik was begonnen op 9 Mei 2015.
Elke pagina duurt ongeveer tussen 2 en 5 uur. Het ligt aan hoe gedetailleerd de pagina wordt gemaakt.

Wie of wat inspireerde je om stripverhalen te maken?
Vroeger maakte ik wel eens van die stripboeken. Samen met een meisje uit mijn klas. Na de basisschool was ik een lange tijd gestopt met stripboeken te tekenen.
Vorig jaar, ergens in 2015 had ik The Last Of Us gespeeld. Voor de mensen die de game niet kennen. Het is een game over een virus dat uitbrak en mensen geen controle meer over hun lichaam kregen. Als je werd gebeten was je dus besmet en in een korte tijd krijg je ook geen controle meer over je lichaam. Het lijkt op zombies, maar in het spel noemen ze het een virus. The Last Of Us was geweldig. Na het uitspelen voelde ik me heel.. anders. Het spel had mij echt geraakt en ik begon dingen te fantaseren. Wat als er zo’n virus uitbrak? Wat als er een zombie apocalypse start in de komende dagen? Wat zou ik doen? Hoe zou ik reageren? *imagines herself a completely badass survivor*
Haha, nee. Maar in die tijd, door zo te fantaseren, kwam Last Life tot leven. Nogmaals, 9 Mei 2015 ben ik officieel gestart.

Waarom vind je stripverhalen leuk om te maken?
Ik hoop dat ik niet al te overdrijf als ik zeg dat ik door mijn comic, mijn eigen wereld instap. Een nooduitgang voor de echte wereld. Ik heb Last Life’s wereld helemaal ontworpen en het is echt geweldig om af en toe in je eigen wereld te stappen.

Wanneer ben je begonnen je eigen stripverhaal te maken?
Officieel in 2007. Ik heb een stapel van kleine stripboeken thuis liggen Het waren geen digitale. Dan heb ik het over 3 a4-tjes printpapier die dubbel gevouwen zijn en aan elkaar zijn geniet. Ik kan me nog herinneren dat ik ze aan het tekenen waren. Ik tekende alles op papier. Ik heb hier een voorbeeld van mijn aller eerste stripboek. Ik lach me zelf altijd uit wanneer ik ze weer uit de kast haal.
Mijn aller eerste digitale comic is Last Life.


Wat voor stripverhalen heb je al gemaakt? (Eventuele foto’s?)
Momenteel ben ik alleen maar bezig met Last Life. Ik heb wel eens one-paged comics geprobeerd te maken maar nooit is er wat van gekomen.
Een paar foto’s van wat ik wel eens heb geprobeerd:




Waar maak je je stripverhalen?
Waar ik de vrije tijd te pakken krijg. Overal kun je mij te pakken krijgen. Meestal in de trein of op stage. En in de weekenden vooral thuis.

Doe je het voor jezelf? Of maak je het ook voor anderen?
Momenteel alleen voor mijzelf. Ik heb geprobeerd te beginnen voor iemand anders maar de tijd had ik er echt niet voor.

Eventueel een mooie afsluiter van je interview?


Dit is 1 frame waar ik heel lang aan heb gewerkt. Zelfs langer dan 2/3 pagina’s waar ik normaal mee bezig ben. Dit was wel een opdracht voor school. Ik heb dus zo professioneel mogelijk een comic page geprobeerd te maken.

Dank je wel voor iedereen die mijn comic leest en mij blij maakt door zijn/haar reacties. Ik hou meer van jullie dan van het creëren van mijn comic!

Big hugs, Mehri



Als jij ook een creatieve hobby hebt, dan kun je mij (Dodeka) een mailtje sturen!

Reageer (5)

  • Galactica

    Heel mooi interview!!!

    8 jaar geleden
  • Aserah

    Mijn complimenten! Dit is echt Awesome!

    8 jaar geleden
  • magiclove

    zalig!

    8 jaar geleden
  • Derks

    Interessant!

    8 jaar geleden
  • 160917

    Awesome (:

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen