Ik weet niet precies hoelang ik nu Inktzwart heet op Quizlet. Maar erg lang is het geloof ik niet - al voelt het wel zo. Eigenlijk was ik al een poosje van plan een naam te kiezen die niet meteen een link had naar mijn interesses, mijn vorige gebruikersnamen hadden die namelijk wel allemaal. Ik had toen een plaatje gevonden van een engel. Ik vond het een erg mooi plaatje en wilde er wat mee doen. Eerst dacht ik aan "Zwarte Tranen" of iets in het Japans, dat was toen mijn grootste interesse.
Nu heb ik er niet meer zoveel mee. Maar die namen waren erg lang dus besloot ik voor wat simpels te gaan, ik geloof dat ik toen een inktpotje terug vond in mijn kast of dat ik op mijn arm aan het tekenen was, toen ik op "inkt" kwam. En toen bedacht ik dat "Inktzwart" ook gewoon een woord voor zwart is, ik vond het wel mooi klinken en veranderde mijn gebruikersnaam ernaar.


Ik heb mijn username iets minder dan een halfjaar geleden gekozen, in het midden van de herfst. Het was toen steeds koud buiten en de meeste bladeren waren al van de bomen. Ik ben echt een zomermens en werd er niet echt vrolijk van.
Ondertussen werkte ik aan een verhaal (dat ik overigens nooit heb afgemaakt) en toen las ik over Chloris. Chloris was een figuur uit de Griekse mythologie. Het was een nimf en ze was de godin van de bloemenwereld, de lente en de natuur.
Ik was toen al een tijdje over een naamverandering aan het nadenken en toen ik het las was ik bijna onmiddellijk overtuigd. Toch vond ik het niet helemaal perfect. Toen we het in de Franse les over mannelijke en vrouwelijke woorden hadden werd er weer eens verteld dat vrouwelijke woorden vaak een extra -s of -es hadden, en toen wist ik het. Mijn nieuwe username ging Chlorisse worden!


Het verhaal achter mijn username is eigenlijk alles behalve spectaculair; het is namelijk gewoon mijn eigen voornaam. (Voor de geïnteresseerden: de naam Romi betekent eigenlijk zoveel als 'bittere roos'.) Nog geen maand geleden ging ik op zoek naar een nieuwe username en ik besloot gewoon wat willekeurige dingen in te geven en plots merkte ik dat mijn eigen voornaam gewoon nog vrij was - die moest ik dus wel claimen.

Reageer (2)

  • Malikx

    Het is geweldig te weten wat de username betekend

    8 jaar geleden
  • Amica

    Ik vind het altijd leuk om de betekenis achter een username te lezen, en deze zijn alledrie echt heel mooi!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen