De nieuwste boeken, weetjes over schrijvers, veelbelovende stories en kansrijke quizzen op een rijtje.



Story of the Year is nog steeds op gang, en hoewel er helaas wat uitvallers zijn, zijn er ook deelnemers bijgekomen. Deze maand heeft niemand het doel van 20.000 woorden gehaald, maar Hella is nog steeds goed op weg. Ze werd ook in februari weer degene met de meeste geschreven woorden, maar omdat zij de promotie-prijs al had gekregen, was het Lucens die de prijs kreeg. Haar verhaal is helaas niet meer beschikbaar. Wie zal de volgende zijn die de prijs wint? En wie zal als tweede de 20.000 woorden halen?


Het kan je bijna niet ontgaan zijn: rondom Pasen was Quizlet onder invloed van de paaseieren-gekte. Heel Quizlet was op zoek naar paaseieren en dat leverde een aantal creatieve creaties op. Gelukkig keerde de rust na een paar dagen weer terug. Deze dagen zullen herinnerd worden in de geschiedenis van Quizlet.


Misschien ken je Cassandra Clare wel van de Mortal Instruments. Deze maand komt, in het Engels, Lady Midnight uit. Dit boek zal de eerst zijn uit een trilogie, dus er valt nog een hoop te lezen. Cassandra Clare noemt het een Companion Trilogie, dus we blijven in dezelfde wereld. De hoofdpersoon is Emma Carstairs, die nu op zoek gaat naar wat haar ouders heeft vermoord. Klinkt spannend! Het boek is in het Engels, dus als je Engels niet zo goed is, moet je nog even wachten op de vertaling.


Ook komt het vijfde en laatste deel van de populaire The Selection-boeken uit. Dit boek speelt zich twintig jaar na de gebeurtenissen van The One en de dochter van America heeft nu haar eigen selectie. Haar dochter moet nu een moeilijke keuze maken... Ook dit boek is alleen nog maar in het Engels uitgekomen.


Voor fantasy van Nederlandse bodem moet je zijn bij De Verborgen Universiteit van Natalie Koch. Deel 3 is uit, en in dit deel gaat de hoofdpersoon Alexa Westerhof op zoek naar de geschriften van de zeventiende-eeuwse magus Morgenstern. Kan zijn muziek de wereld vernietigen of juist verbeteren? Dat klinkt als een interessant plot! Natuurlijk is dit boek helemaal in het Nederlands.



__________________________________________________________________________________________________________________


Veelbelovende Nieuwe Stories

Daughters of Durin II The Hobbit van SonOfGondor
Fili en Kili zijn de zuster-dochters van Thorin Oakenshield en daarmee zijn erfgenamen. Thorin is niet blij met het feit dat de laatste dwergen van de lijn van Durin vrouwen zijn en is ook geen voorstander van hun deelname aan zijn queeste om de Lonely Mountain terug te veroveren van de afschrikwekkende draak Smaug, maar hij heeft maar weinig keuze. Kili doet alles om haar oom te overtuigen van haar waarde, maar Fili is meer dan zat van zijn seksistische gedrag. Hoewel de twee zussen een hechte band hebben, komt de relatie tussen Thorin en Fili steeds meer op gespannen voet te staan. Hoe lang zullen Fili en Kili het gedrag van hun oom dulden? En wat als Fili een keuze maakt die tegen haar ooms wil in gaat?


It's called sarcasm, van SmaII
Somewhere in a beautiful land where the sun shines 99% of the day, lives a girl with wealthy parents who can afford anything their daughter wants. When the girl goes to school, she feels like a princess and everyone bows for her. She is a straight A student and never fails a test. Okay, just kidding. She lives in the rainy land of Engeland, her parents buy nothing and keep pulling out the Africa-card and her school straight up sucks. Her highest score ever was a B+ and she was really happy. Until she moved out.


The Wolf Riders van Akallabeth en Mladris

Het licht is al te lang aan de macht geweest. Het is tijd dat de wereld verduisterd, het is tijd dat het licht voor eeuwig verduisterd wordt. De voorspelling is gedaan. The Wolf Riders zullen elkaar ontmoeten en zullen de grote opdracht op zich nemen. Het licht zal weerstand bieden, ze zullen beproefd worden. En nu is de vraag... zullen ze het redden? Zullen ze de wereld kunnen verduisteren? Zullen ze het licht voor eeuwig kunnen wegvagen zodat ieder persoon aan de duistere kant komt te staan? Zal het ze lukken om de vreugde van het licht weg te nemen, en iedereen in het donker te laten leven?


Uit den boze van Histoire
Het leven van een man zit volledig in de slop. Teleurgesteld over zijn bestaan en in de liefde gedesillusioneerd, is hij. Al vanaf het begin had hij gevoeld dat zijn relatie niets voor hem was. Het sombere gevoel draagt hij al jaren met zich mee. Samen met hetgeen niemand van hem afweet: hij noemt het zijn geheim.
Zijn geheim is 'zij.'
Wanneer hij haar 25 jaar later terug tegen het lijf loopt, onverwacht en op een schooloptreden, vermijden ze één onderwerp. Het geheim dat tussen hen heerst ontrolt zich op de tijdspanne van één avond. Wat is er jaren geleden precies gebeurd? En was de sombere toestand van de man echt onvermijdelijk?

Veelbelovende Quizzen

Hoe goed ken jij de Selectieboeken?, door Madrugada
De quiz zal vijf waar-niet waar vragen hebben en vijf meerkeuzevragen. Ik heb me bij de vragen beperkt tot het eerste boek om spoilers zo veel mogelijk te voorkomen. De Engelse namen worden gebruikt, omdat ik de boeken in het Engels heb gelezen.


Welk bekend animatiefilm-reptiel ben jij?, door saorsa
Nieuwsgierig? Test het snel!


Welk vakantieland is perfect voor jou?, door NinaBoss
Vakantie heerlijk... Maar naar welk land? Test het hier!

__________________________________________________________________________________________________________________



Behaalde Triomfen
Heb jij ook altijd zo'n hekel aan verhalen die halverwege stoppen? Kijk dan eens bij deze verhalen, die de afgelopen maand zijn afgerond en waar de schrijvers hard voor gezwoegd hebben!
Silence is the most powerful scream - Sirius Black, geschreven door Dameron

Ken jij nou ook een verhaal dat laatst is afgerond, of in de komende weken wordt afgerond, stuur dan vooral een pb naar Lily_Evans!

Daarnaast hebben een hoop users via het Word War Topic hun beoogde doelen gehaald.
T_Rex, Invincibility, Fluffy_Unicorn, Pontmercy, Uso, _Rapunzel_, Loebas, Obi_Wan_Kenobi, Necessity, ProngsPotter, Dumbledory, Easter en Ewijn, jullie hebben een heel hard applaus verdiend![/justify]

Reageer (1)

  • Aserah

    Weeral een super stuk!

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen