’Ik maak jou populair, verschrikkelijk populair’


Niet alleen de schrijvers houden Quizlet zo leuk en levendig, maar het zijn toch vooral ook de lezers die deze schrijvers motiveren, stimuleren en deze site maken tot wat hij is. Vandaar dat elke editie een populaire story wordt uitgekozen, om die geweldige lezers eens in de spotlights te zetten! Met deze week:

* tromgeroffel*

Last Life van Blades!

Note: Voor de mensen die denken, hé alweer in één editie? Dat is mijn schuld geweest. Er is iets niet helemaal goed gegaan in de communicatie. Dit spijt mij oprecht, maar alle andere users zullen de komende edities ook nog zeker kansen krijgen aan bod te komen. Nogmaals sorry. ~ Anna





Plaatjes vertellen soms meer dan duizend woorden

12 mei 2015 mocht Quizlet zichzelf gelukkig prijzen met iets zeer vernieuwends: een comic in plaats van een gewone story. Ondertussen heeft Last Life ruim dertig abo's, hele actieve lezers die de story elke keer weer de top weer in weten te kudoën. Hierdoor maken ze niet enkel het creatieve brein achter de comic heel blij en gemotiveerd, maar zorgen ze ook voor variatie in de top. Maar wie zijn deze toplezers dan?
In het topic van de story worden de Survivors, actieve lezers en fans van Last Life, opgesomd. SAWFT, SmaII, Lovely, saorsa, Virtuoso, illaoi en NoodleMonster reageren niet enkel in de story en kudoën hem niet alleen de top in elke keer, maar houden ook het Last Life topic gezellig en spammen zo Blades vol met reacties en liefde voor de comic. Het is echt geweldig te mogen aanschouwen. Jullie zijn alle zeven echt toplezers en ontzettend lieve mensen. Jullie maken Q echt een betere plek met jullie aandacht en tijd voor creaties van anderen. Petje af! Daarnaast zijn er ook mensen die altijd heel trouw in de story zelf reageren. Uso, Shireen, Ursa, Kenways en Sycia verdienen zeker een schouderklopje voor hun reacties. Toppers, stuk voor stuk!

Wat vindt de schrijfster hier eigenlijk van?

Je story is eigenlijk heel vernieuwend voor Quizlet, omdat het een comic is en geen gewone story. Had je van tevoren verwacht dat het gelezen en zelfs veel gelezen zou worden?
Eerlijk gezegd: Ik had nooit verwacht dat ik ooit echt zulke enthousiaste lezers zou krijgen. Last Life is niet alleen online op Quizlet, het heeft ook een eigen Facebook, Twitter en Tumblr pagina. Ik heb wel een hoge aantal "volgers" en "Likes" maar zulke reacties als de reacties van Quizlet heb ik nog nooit eerder gekregen. De lezers van Quizlet zijn mijn beloning voor de moeite die ik neem om Last Life te creëren. Hun zijn mijn motivatie om door te gaan. Nu dat ik al blij ben met lezers, maar sommige lezers zijn ook echt fans geworden. Ik had echt nooit gedacht dat ik FANS zou hebben. Ik heb al fan-mails en fan arts gekregen. Dit gevoel is zo.. onmogelijk te beschrijven! Ik ben nog nooit zo succesvol geweest met een creatie die ik heb gemaakt. Ik ben bloedserieus. Zonder mijn lezers en fans, was ik waarschijnlijk niet zo gemotiveerd geweest. Mijn lezers betekenen heel veel voor mij. Daarom probeer ik ze zo veel mogelijk liefde terug te geven. Dus als je een van de lezers bent die dit nu leest: “You mean a lot to me"

Wat vind je eigenlijk in het algemeen van zulke enthousiaste lezers? Doet het iets met je schrijf/tekenstijl of snelheid? En neem je de reacties nog mee in de volgende pagina's van de comic?
Wist je dat, ik eigenlijk al blij was met 5 lezers. Gewoon 5 mensen die het lezen. De enthousiasme van mijn lezers maken mij alleen maar trotser. Ik vind het echt moeilijk om het te beschrijven. Want ik heb dit echt nog nooit eerder gehad. Ik scrolde even terug op Last Life's Tumblr pagina. Bij pagina 20 ongeveer had ik 13 volgers. Ik had een aparte tekening gemaakt met als dank. Nu heb ik er inmiddels al 114. Maar niemand kan de waarde van mijn Q-lezers inhalen. Want gosh, wat maken zij mij gelukkig.
De reacties maken mij aan het glimlachen. Zo erg dat mijn gezicht ervan pijn doet. Ik krijg er niet genoeg van. Ik wil en moet boek 1 afmaken. Ik wil weten wat mijn fans ervan gaan vinden. Dus ik maak tijd vrij om verder te gaan met mijn comic. Ik wil meer reacties en meer enthousiasme. Dit heeft zeker invloed op de snelheid van het online komen van een pagina!
Het einde van boek 1 is iets wat ik al sinds 9 mei 2015 wil delen. Het hele verhaal is tot leven gekomen voor dat belangrijke scene. Ik heb de script één keer aangepast nadat ik echt lezers en fans had gekregen. Ik kan je nu wel vertellen waarom, maar dat zou een hele grote spoiler zijn. Laat ik het maar kort houden: als ik het niet had aangepast, zou ik op het eind heel veel lezers teleurstellen. Zodra boek 1 ook klaar is, kan ik de oude script uiteraard wel bekend maken.

Hoe zit het eigenlijk met verdere comics. Dit is natuurlijk de eerste. Was je van plan er meer te maken en op Quizlet te plaatsen en zijn je ideeën hierover veranderd door je lezers?
Ergens in augustus 2015 was ik gestart met een ander project genaamd Watch Dogs Legacy. Het zou een fan-comic zijn van Watch Dogs. Maar in november had mijn MacBook problemen met het lezen van de harde schijf. Dus al mijn voortgang was verloren. Ook Last Life was ik voor een tijdje kwijt. Ik moest een nieuwe laptop aanschaffen. Hierop ben ik verder gegaan met de volgende pagina’s voor Last Life. Ik had helemaal geen motivatie meer om verder te gaan met de nieuwe comic. Dus ik had besloten om niet meer verder te werken aan dat project. In Januari heb ik (gelukkig) mijn MacBook terug gekregen. Al mijn bestanden waren weer veilig terug.
Last Life krijgt al mijn liefde. Ik ben voorlopig niet van plan om een nieuwe comic te starten. Want dit heeft veel tijd, inspiratie, motivatie en natuurlijk liefde nodig. Ik studeer hiernaast ook nog, dus de tijd kan ik moeilijk vinden voor Last Life.

Wat vind je zelf de leukste reactie/reacties en waarom?
Ik heb heel veel, echt heel veel leuke reacties gekregen. Ik ga een paar opzoeken die mij echt zo erg hebben laten lachen dat mijn gezicht ervan pijn deed.

Als eerst;



Horen dat ik jullie heb laten lachen maakt mij heel gelukkig.

Reacties die veel spanning oplevert en er hele leuke reacties van ontstaan haha.





Of echt spanning oplevert.



misschien een beetje te veel, haha



Ik hou van lange reacties die gebaseerd zijn op de pagina’s. Ze maken mij echt blij. Dus bij deze, reacties zoals deze zijn altijd welkom :3





Is er nog iets wat je er zelf graag over kwijt wil?
Ik wil al mijn lezers bedanken voor zijn/haar support. Ik zou niet weten wat ik zonder ze zou moeten. Zonder mijn lezers is er eigenlijk geen plezier om de comic nog te maken.
Last Life begon zonder support, zonder liefde van buiten en zonder lezers. Nu ben ik al zo ver gekomen. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven. Dank je wel, survivors. Dank je wel voor al jullie liefde en support. Jullie maken mij gelukkig, blij en trots. Ik hou meer van jullie dan jullie van Last Life houden.

Big hugs, Mehri.


Normaliter staat hier natuurlijk altijd een hele waslijst aan leuke reacties. Echter heeft Mehri er zelf al heel veel uitgekozen. Vandaar dat ik nog even één screenshot plaats, omdat er echt gewoon teveel leuke reacties zijn, maar het daar verder dan bij laat.



Het is toch zeker wel meer dan noemenswaardig dat er zoveel enthousiaste is over zo'n bijzonder project. Jullie mogen jezelf echt trots voelen, want jullie hebben bewezen tot de leukste lezers (en daarmee toch ook wel users) te behoren! Ga vooral zo door!

Reageer (1)

  • 160917

    Deze story is echt top!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen