Sharon heeft 2 dagen de Dutch Comic Con afgeschuimd en zij verteld jullie graag haar ervaring!



Dutch Comic con 2016

Uiteraard gaan de reviews in het QMagazine niet alleen over films, series, boeken en games maar ook over bijzondere evenementen die zich in Nederland en Belgie bevinden.

Wat is Dutch Comic Con?
Heel grof vertaald is dit een strip conventie maar dit omvat het niet alleen. Uiteraard kun je er strips en comics kopen maar ook rondlopen in cosplay ( verkleden als je favoriete character uit een film, serie of comic) maar ook je favoriete acteur, tekenaar of youtuber ontmoeten, handtekeningen verzamelen, photobooth joinen, met je favoriete character op de foto gaan (als die er rondloopt) en uiteraard je collectie vergroten door hebbedingetjes te kopen.

Dit was voor mij de eerste keer op DCC en natuurlijk moest ik als Harley Quinn cosplayen. Ik heb een heleboel favoriete characters op de foto gezet en er uiteraard mee op de foto gegaan. Fans van de HBO serie Game of Thrones konden hun kansje wagen op de Iron Throne en een gratis foto van maken. Drie keer raden wat ik heb gedaan :Y) .

Natuurlijk was ik niet de enigste Q'er op Dutch Comic con! Anna, Lisa, Natascha, Aviva en waarschijnlijk mis ik er nog een hoop. Mijn excuses! Maar helaas kom teveel mensen tegen op dit soort evenementen. Ik vond het wel ontzettend leuk om jullie te zien en allemaal in Hogwarts uniformen! Bravo!

Op de zaterdag en de zondag waren twee grote fotoshoots waar ik bij was en stond. Om 2 uur op beide dagen was er een hogwarts meeting/ fotoshoot. Niet alleen alle houses waren aanwezig maar ook Severus Snape, deatheaters, een aantal Bellatrixen, mevrouw Zwamdrift, Tonks, Hermelien en nog veel meer.
Op beiden dagen was er ook een Marvel vs. DC shoot. Hoewel bijna elk character die ik me kon bedenken van beide Universums aanwezig waren, moet ik bekennen dat de Harley Quinns op beide dagen toch dik in de meerderheid waren. De shoots op beide dagen waren echt fantastisch en gezellig!

Uiteraard heb ik ook de kans gegrepen om met een paar acteurs te spreken. We liepen langs de artists gallery en we raken in gesprek met Tommy Walker aka Francis uit de Netflix serie Daredevil. Echt een heel aardige gast en ondanks dat we (nog) geen Daredevil kijken, was hij heel optimistisch en nogmaals een aardige, chille gast. Ook kwamen we langs Marnix van den Broeke. Beter bekend als de weerwolf uit deel drie van Harry Potter en the Silence van Doctor Who. Ook hij was heel aardig en legde een heleboel uit van hoe het er aan toegaat op de sets en hoe ze de creaturen in elkaar zetten. Ik was vrij verbaasd over het feit dat the Silence uit Doctor who gewoon een soort masker was aangezien ik dacht dat het make- up was. Ook legde hij uit dat er veel aan CGI wordt gedaan om de juiste effecten te krijgen.

Uiteraard ga ik een apart stukje wijden aan de Hillywood show vanwege de grootte van de fans. Natuurlijk heb ik de kans gegrepen om de photo booth te doen met ze maar OH MY GOD! Ze zijn echt ontzettend klein en lief en schattig! Ook aan hun stand namen ze de tijd voor hun fans en kon ik wat technische vragen stellen omtrent cosplays. Ik vond het wel echt awesome dat ze mij nog herkende van de photo booth van zaterdag. Maar de rij was echt ontzettend lang en als je pech had, stond je twee uur in de rij. But it was totally worth it!
Ik hoop dat jullie een kleine impressie hebben gekregen van Dutch Comic Con. Ik zal nog de rest van mijn foto's plaatsen op het forum. In Augustus is er ook Amsterdam Comic Con, wie zal ik van Quizlet daar zien?

Reageer (1)

  • awsten

    Ooit wil ik eens een keertje naar Comic Con gaan c:. Nu nog iemand vinden die mee wil hahaha :'). Het lijkt me zo leuk om het allemaal mee te maken!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen