Een week geleden werd België opgeschrikt door een aanslag dat opgeist werd door de ISIS. Wij, de mensen van de Q Magazine, hebben besloten om geen uitgebreid artikel te schrijven over de aanslagen. Het is een kwestie om het helen van diepe wonden zijn werk te laten doen. Maar we hebben wel besloten om gedichten te verzamelen. Slecht enkele woorden die meer betekenen dan discussies die ons geen stap verder brengen.

Namens het Q Magazine team willen wij alle mensen die slachtoffer zijn geworden van de terreurdaden in alle werelddelen onze steun betuigen.




Aserah heeft een tekstje geschreven op de dag van de aanslag op Zaventem in Brussel.

Ik kan het wel roepen, schreeuwen, al huilend gillen hoe vreselijk ik dit eigenlijk vind, maar ik heb besloten om dat niet doen. Ik laat mijn hart bloeden om wat er gebeurd is, terwijl ik inwendig huil doorde daden die ons klein landje getroffen hebben. Ons land mag toegevoegd worden aan de lijst van terreur die ondertussen alinea's aan het vullen is. Opnieuw zijn er onschuldige slachtoffers en doden gevallen, die kort voordien nog droomden om naar huis te keren of om eindelijk op reis te gaan. Dingen waar ze zolang naar uitkeken... alleen werd het hen ontnomen. Iets kostbaar en zo klein, kostte hen het leven. Littekens voor het leven.
Maar lieve mensen, laat je niet bang maken door de media, mensen die het allemaal zogenaamd veel beter weten, maar verspreid liefde. Zij lachen, maar wij zullen harder lachen. Zij vechten, maar wij zullen dubbel zo hard vechten. Want wij, beste mensen; wij weten wat liefde is. Wij kunnen met trots in de spiegel kijken omdat wij menselijk zijn! Wij hebben niks nodig om in te geloven, buiten onszelf, onze vrienden, onze geliefden. Wij zijn verdraagzaam. Het maakt niet uit welke nationaliteit je hebt: wij accepteren iedereen!
Ik zal bidden voor België, Parijs, Syrië, Irak, Afghanistan en alle andere landen die geteisterd zijn door terreur! Ik bid voor de wereld! Ik wil mijn steun betuigen aan alle mensen die leven in verdriet en aan elke slachtoffer die dit moet doorstaan. #prayforbelgium #prayforbruxelles #prayforparis #prayforafghanistan #prayfortheworld #peace #peaceful #love




Boettgeri heeft het gedicht van Troje ingezonden. "Ik vind het echt prachtig geschreven", vertelde ze ons. Boettgeri bedankt voor de inzending en Troje, bedankt voor het super mooi gedicht.

Het is mij altijd gezegd en aangeleerd
Door mijn ouders vanaf de kleuterklas
Dat gordels mij zullen beschermen
Tegen scherven van gebroken glas

Wat als het gevaar echter schuilt
In de verstrikking van de touwen
Dat het gevaar om je lenden zetelt
Leunend op je vals vertrouwen

Gevangen in spijkers van de dood
Met doel angst en bloed vergoten
Hij vergezelt je tot de laatste adem
Samen met onschuldige lotgenoten

Reageer (2)

  • magiclove

    prachtig geschreven

    8 jaar geleden
  • Agree

    Een van je foto's werkt niet, ik zou deze link gebruiken:

    https://fatbottomgalx.files.wordpress.com/2015/11/img_2207.jpg

    En ik ben blij dat het gedichtje er in staat! ^^

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen