page394 heeft een groot hart voor het schrijven van Harry Potter fanfiction. In dit interview vertelt ze meer over We found love right where we are ~ Voldermort's daughter



Hallo Laura! We vinden het fijn dat we je mogen interviewen! Hoe gaat het met je?
Momenteel gaat het prima met me!

Je story "We found love right where we are ~ Voldermort's daughter" is een fanfiction over de bekende boeken van J.K. Rowling. Kun je ons daar iets meer over vertellen?
Het is een verhaal over Elena, de hoofdpersoon, die tot haar ergenis de dochter van Voldemort is. Elena heeft niet hetzelfde karakter als haar vader en probeert koste wat het kost niets met haar vaders opvattingen te maken te hebben. Uiteindelijk krijgt ze haar vader zo ver dat ze naar Hogwarts mag om Dumbeldore in de gaten te houden, maar in feite is ze van plan om, samen met Dumbledore en Harry Potter, de ondergang van haar vader te realiseren.

Hoe ben je op het idee gekomen om een fanfiction te schrijven over de zogenaamde dochter van Voldemort?
Dat was vorig jaar, tijdens mijn examens. Eigenlijk moet je dan 101 andere dingen doen, maar ik begon met een verhaal. Ik had al vaker fanfics geschreven over de dochter van Voldemort, maar die liepen uit tot niets. Ik besloot het verder uit te werken en nu heeft deze story al bijna honderd hoofdstukken, dus ik kan met zekerheid zeggen dat dit verhaal een succes geworden is.

Beschrijf Elena in zes zinnen.
Dat is lastig. Elena is ontzettend intelligent. Ze hoeft weinig te doen voor school en loopt voor op bijna alle vakken. Toch heeft ze het lastig. Sociaal gaat het minder goed, omdat ze door haar thuissituatie niet precies weet hoe ze met mensen om moet gaan. Verder kan ze brutaal en kwetsend uit de hoek schieten als het haar tegenzit of als iemand haar onredelijk behandelt.

Zijn jouw personages gebaseerd op mensen die je kent? Of herken je dingen van Elena in jezelf?
Ik heb er niet voor gekozen om een personage te baseren op mezelf, maar ik denk dat er altijd wel dingen zijn die ik terugzie in mezelf. Zo ben ik sociaal ook niet altijd even handig, maar Elena is bijvoorbeeld veel brutaler dan ik ben.

Wat inspireerde je tot het schrijven van een fanfiction?
Ik zou het eigenlijk niet weten. Ik heb vaker fanfictions geschreven en ik was toe aan iets nieuws. Volgens mij ben ik toen elk personage afgegaan van Harry Potter en heb uiteindelijk besloten een fanfiction te maken met de dochter van Voldemort. Dat is toch net iets anders.

Weet je op voorhand hoe "We found love right where we are ~ Voldermort's daughter" zal aflopen?
Nee. Meestal bedenk ik per hoofdstuk wat ik wil schrijven en zie ik vanzelf wel hoe het eindigt. Ik heb laatst wel opschreven wat voor karakters ik in mijn verhaal heb en wat er met ze gaat gebeuren, maar het echte einde heb ik nog niet bedacht.

Wat vind jij het meest lastig tijdens het schrijven van een verhaal?
Ik vind het lastig om de dialogen te schrijven. Ik wil graag dat die leuk zijn om te lezen, maar ik weet van mezelf dat ze soms best langdradig en saai zijn. Bovendien heb ik soms geen inspiratie om te schrijven, aangezien ik geen vaste verhaallijn heb.

In totaal heb je vijf stories, waarvan één "We found love right where we are ~ Voldemort's daughter", is het de bedoeling dat je de andere verhalen nog verder afschrijft?
Jazeker, maar ik heb momenteel weinig inspiratie voor die verhalen. Dit komt omdat ik door school geen tijd heb om erover na te denken.

Bedankt dat we je mochten interviewen!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen