Om ongeveer half tien staan we er. Lily Evans, een Gryffindor, een Slytherin, een normaal meisje en Princess Anna of Arendelle. Midden op het station van Utrecht. Daaromheen lopen links een captain Jack Sparrow en een Deadpool. Een aantal mensen kijken inderdaad raar op, maar de meeste reageren alsof er niets aan de hand is. De stoet loopt richting de Jaarbeurs in Utrecht.
Eenmaal in de jaarbeurs moeten we wachten op Sirius Black en daarna kunnen we eindelijk naar binnen. Met de batmobile aan de rechterkant en het busje van Ghostbusters aan de linkerkant zit de sfeer er al direct goed in. Zigzaggend gaan we tussen de kraampjes en verklede mensen door. We hadden gewild dat we nog drie paar extra ogen hadden.
Rond half 12 lopen we met z’n allen richting het hoofdpodium, waar we op een paar stoelen zitten om naar een Q&A van the Hillywood show te kijken. Zij maken parodieën van bekende films en series. Als dat is afgelopen, is het eigenlijk al bijna lunchtijd, maar een aantal besluit om in de rij te wachten van het kraampje van the Hillywood show. De rest loopt nog even tussen de kraampjes door en ik haal wat te eten. Even later ben ik iedereen kwijt en sta ik daar alleen. Een Link (van Zelda) staat naast me en grijnst naar me. Ik loop weg en bekijk wat kraampjes.
Ik zag iets wat ik heel graag wilde hebben, dus ben ik weer naar buiten gelopen om te gaan pinnen en zo kon ik meteen zien hoe ver de rij van the Hillywood show al opschoot. Dat viel tegen! Ik ben dus wezen pinnen en na een rij van minstens een half uur, was de Hillywood show-rij nog niet echt verder. Ik heb dus weer afscheid genomen van de mensen in de rij en ging voor de tweede keer alleen op pad.
Verkleed als Princess Anna van Frozen probeerde ik het kraampje met James Potters toverstok weer te vinden. Halverwege kwam ik het kwijtgeraakte groepje weer tegen, maar zij gingen weer verder.
Eenmaal mijn spullen gekocht, liep ik terug naar the Hillywood show-rij om maar met hen te wachten (en heel veel parodieën te zingen) en de foto waar ik opsta met Prince Hans from the Southern Isles te laten zien.
Toen waren we eindelijk bij het einde van de rij bij the Hillywood show. De mensen die er op wachten gingen met ze op de foto en toen was het weer tijd om verder te gaan. Pads had nog niets gegeten, dus liepen we naar achter om wat te halen. Nadat de kassa’s uitvielen en het dus weer een half uur duurde, aten we wat en gingen we naar een workshop over het maken van een fantasiewereld in je verhaal. Hier was helaas weinig van te verstaan, maar we hadden het andere groepje wel weer gevonden. We doken dus de Amerikaanse boekenwinkel in, waar ik een boek over Avatar kocht.
Veel tijd hadden we daarna niet meer, dus hebben we nog rondgelopen en zijn toen naar de Q&A van Game of Thrones acteurs geweest. Vraag me niet welke, ik weet alleen dat ze Ian, Ian, Ian en Eugene heten.
Na een half uur op de grond zitten was het voorbij. We liepen weer naar het station en besloten om wat te gaan eten. De McDonalds op het station zat vol met mensen in cosplay, dus hadden we besloten om iets verder te lopen en bij de McDonalds in de stad te eten.
Een meisje van een jaar of 5 legde me uit hoe de T.A.R.D.I.S. werkte en propte er ondertussen de 12e (?) Dokter en Belle van Belle en het Beest in.
Na het avondeten gingen we terug naar het station en met de vreemde blikken die ik kreeg toegeworpen in de trein wil ik graag mijn verhaal afsluiten. Natas vroeg mij of ik een kort stukje wilde schrijven over de Comic Con meeting, maar ik eindigde met letterlijk alles op te schrijven. Inclusief het zingen in de rij bij the Hillywood Show.

-JamesPotter

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen