12 maart stond ik op de open dag van Het Groenhorst in Barneveld; mijn eigen schooltje voor alles wat met dieren te maken heeft. Nu vraag je je natuurlijk af, waarom stond ik daar dan?
Nou ik stond daar mijn boekjes te verkopen!
In het tweede jaar van de opleiding diermanagement of Paraveterinair, krijg je een groot project dat het hele jaar duurt. Het is hierbij de bedoeling dat je samen met een groepje een (bestaand) product gaat ontwikkelen/verbeteren en deze op de markt brengt. We zoeken hierbij aandeelhouders die in ons willen investeren om hiermee de productie te betalen. Een ontzettend zwaar, maar wel leuk project, vind ik zelf!

Ook ik werd ingedeeld in een groepje van zeven en we zijn gaan brainstormen over een goed idee. Logischerwijs met onze opleiding, wilden we iets met dieren doen. Onze onderneming, genaamd Climbed, ontstond al snel. De naam van het bedrijf hebben wij gekozen omdat dit een mix is van de voorletters van onze namen; Coby (vierde van links), Leah (vijfde van links), Iris (tweede van links), Melissa (rechts), Bowie (derde van links), Elsbeth (achteraan) en Dennis (links).
Ons groepje was er al vrij snel uit, wij wilden een kinderboekje schrijven om kinderen op een jonge leeftijd (0-6) te leren omgaan met dieren (misschien dat jullie hierover al wat hebben voorbij zien komen op het forum). Dit kan zowel onbewust door het voor te lezen als bewust op latere leeftijd door de kinderen zelf het boekje te laten lezen. Zo leert het kind op een speelse manier wat er allemaal bij komt kijken als er een hondje in de familie komt.

Na weken bellen, mailen en contacten zoeken, is het ons gelukt om een drukkerij te vinden die onze boekjes in Polen wilde afdrukken. Het boekje heeft een echte hardcover en stevig papier, zodat de kinderen ze niet per ongeluk kapot kunnen maken. Met het geld van de aandeelhouders hebben we dit kunnen betalen en zijn onze boekjes eindelijk binnen gekomen!

Wij waren de eerste op school die dit ooit heeft geprobeerd en daar ook in geslaagd waren en het idee bracht bij een hoop leraren ook enorme twijfel. Maar op 12 maart stonden wij dus op de open dag, met een prachtige stand en een voorbeeldboekje om de klanten te laten zien hoe het eruit ging zien. Wij hadden enorm veel werk verricht aan de presentatie van ons product. Zo hadden wij allerlei dingen uit piepschuim gevormd om lekker veel op te vallen tussen de andere stands. We hadden een grote hondenknuffel naast de stand staan die Max moest voorstellen en natuurlijk hadden we een grote pot met snoep op tafel staan, die niet alleen de kleine klanten maar ook de concurrentie trok.
En hoewel wij eerst niet hadden verwacht dat we zoveel zouden verkopen, hebben de mensen best veel belangstelling in onze boekjes getoond. Zo hebben we, zonder dat de boekjes nog binnenwaren, zeker al vier bestelformulieren kunnen invullen en hadden nog acht anderen interesse in het boekje. Voor een open dag die zo rustig was als die zaterdag, was dat enorm veel!
Bovendien hadden we de donderdag dat de boekjes op school aankwamen, rondgelopen in de school en hadden wel tien leraren gelijk een boekje gekocht en hadden ze gezegd dat dit het beste product was dat ooit was gemaakt tijdens hun hele carrières. Dus je kuntwel begrijpen dat we ontzettend trots waren op onszelf!

Wat er zo bijzonder is aan onze onderneming, is dat al onze winst naar het goede doel Make a Wish Nederland gaat. Zelf vonden wij dat we niks hadden aan het geld dat we zouden verdienen en hebben we dus met onze aandeelhouders afgesproken dat zij hun investering terugkrijgen en de winst naar het goede doel gaat. Make a Wish Nederland zorgt ervoor dat doodzieke kinderen hun grootste wens in vervulling mogen laten gaan. Zij krijgen die kans om nog één keer puur geluk te proeven in die duisteren tijden. Wij vonden dit een heel heroïsch doel en hebben daarom gekozen om hun te steunen.

Wij hebben tot juni de tijd om zoveel mogelijk winst in te zamelen en we zullen dus ook op veel markten te vinden zijn. Afgelopen zaterdag nog in Utrecht. Heb jij nou interesse in zo'n boekje voor je nichtje, je neefje of je lieve oppaskinderen? Dan kun je ze bestellen op onze website: http://climbed.jouwweb.nl/
Of steun ons met een like op facebook en blijf op de hoogte van de marktdagen waar wij de volgende keer staan: https://www.facebook.com/climbedbooks/
Natuurlijk lopen wij niet achter met de tijd en hebben ook een instagram aangemaakt: @climbed.books

Dank jullie wel voor het lezen!

Reageer (2)

  • Ristridin

    Wow! cool! dat is echt een groot project! leuk dat het goed gewerkt heeft

    8 jaar geleden
  • 160917

    Wat mooi dat jullie gaan doneren aan Make A Wish. Nog heel veel succes met de mini-onderneming!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen