'Tot morgen!' Riep ik lachend tegen mijn vrienden.

'Waar ben jij verdomme geweest?!' Ik was net via de keukendeur naar binnen komen lopen en mijn vader stond me woedend op te wachten. 'Uhh, school?' Vroeg ik verbaasd, maar ook een beetje uitdagend. 'Je was bij je vrienden, ik ben niet achterlijk!' Zei mijn vader beschuldigend. Toen keek hij boos naar mijn hoofd. Ik plukte gauw de felgekleurde bandana die Violet bij me had omgedaan omdat ze net als ik mijn outfit zo saai vond van mijn hoofd af. 'Ze brachten me alleen maar tuis hoor...' Zei ik geïrriteerd. Mijn vader pakte me hard bij mijn schouder. 'Niet zo brutaal Elisabeth!' Toen hij mijn naam uitsprak kreeg ik rillingen over mijn rug. Niemand kon mijn naam zo angstaanjagend uitspreken als mijn vader. 'Lizzy...' Mompelde ik. Zijn greep om mijn schouder verstrakte en zijn nagels boorde in mijn blote arm. 'Je heet hoe ik en je moeder je noemen dame!' Ik jammerde en zakte bijna door mijn benen van de druk op mijn schouder. Toen liet hij me los en brulde:' ga naar je kamer!' 'Denk je echt dat ik hier zou willen blijven staan?' Vroeg ik minachtend. Zijn gezicht werd paars en ik rende gauw de trap op. Mijn moeder was boven de was aan het ophangen en keek me aan alsof ik iets vies onder haar (altijd zo smetteloze) schoenzool was. Ik rende door naar mijn kamer, rukte de deur open en plofte ik mijn bed. Ik deed mijn muziek aan en zuchtte nog een keer. Ik had er echt een bloedhekel aan dat mijn ouders mijn vrienden niet mochten. Ik dacht aan mijn vrienden en kon niet bedenken wat er nou zo erg aan ze was. Ons vriendengroepje bestond uit:
Quil: we gebruikten vaak zijn busje.
Violet: zij was mijn beste vriendin.
Max: Max is gewoon leuk...
Lilly: gewoon aardig.
Sjoerd: gewoon aardig. (Soms iets té aardig)
Ted: de vriend van Aniek.
Aniek: het vriendinnetje van Ted.
Wes: gewoon aardig.
Nona: op de een of de andere manier mag ze mij niet...
Ik vond mijn vrienden stuk voor stuk echt súper, met één uitzondering dan: Nona. Ze mocht me niet om mijn ouders en deed altijd heel gemeen tegen me. Ikzelf vind haar heel verwaand, ze is echt een dramaqueen! Ook flirt ze altijd met élke jongen, vooral Max scheen ze heel leuk te vinden en op de een of de andere manier vond ik dat helemaal niet leuk.
Mijn moeder noemde ze wanneer ze ze zag altijd 'hippies en rockers'. Dat vond ik echt helemaal nergens op slaan. Alleen omdat we Quil's hippiebusje gebruikten en 'stoere' muziek luisterden. Ze had ook altijd wel iets aan te merken op hun uiterlijk. Ik vond juist dat ze er heel leuk uitzagen, niet zo saai als ik gekleed moest. Ted had blauw-groen haar, en Aniek had aan de onderkant van haar haar dezelfde kleur ter ere van hun relatie. Lilly had paarse plukjes in haar haar. Qua kleren vond ik er al helemaal niet raar. De meisjes droegen gewoon een kort broekje en een hemd of t-shirt (het was zomer). En de jongens gewoon een halflange spijkerbroek en ook gewoon een t-shirt ofzo. Ik moest van mijn ouders grijze, witte, zwarte of bruine rokjes en saaie bloesjes dragen. Maar ik was een keer naar de stad gegaan en leuke kleren gekocht. Als ik dan op school of bij een van mijn vrienden was kleedde ik me om. We gingen vaak naar het strand. Voordat ik bij het vriendengroepje kwam hadden ze een prachtig strand met een groot hek ervoor gevonden. Het was eigenlijk verboden terrein, maar Quil had een keer een schaartje meegenomen om een gat in het hek te knippen, en toen gingen we in de zomer en in de lente één keer per week naar dat stand. Nona was bang geweest dat ik alles zou verraden en het aan mijn ouders zou vertellen, maar ik had beloofd dat ik niks zou zeggen. Al ging ik dood.
Ik draaide mijn muziek wat harder en neuriede zachtjes mee. 'Uit met die hoerenmuziek!!!' Hoorde ik mijn vader brullen. Ik deed het volume iets zachter en begon aan mijn huiswerk. Na tien minuten kwam mijn vader boos binnen. Ik draaide me om en keek in het woedende gezicht van mijn vader. 'Zei ik niet dat die muziek uit moet?' Ik zuchtte en draaide het geluid uit. Toen kreeg in onverwachts een keiharde klap in mijn gezicht. Ik dook omlaag met mijn hand tegen mijn gloeiende wang. Mijn vader liep de kamer uit. Mijn wang prikte maar ondanks dat ging ik verder met mijn huiswerk en daarna slapen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen