Ik weet oprecht niet meer wanneer ik hem precies heb genomen, volgens mij eind maart ergens, dus zo lang heb ik hem nog niet. Ik ben wel van plan om hem een langere tijd te houden. Dit omdat ik het gevoel heb dat 'unrequited' voor vele mensen van mijn generatie geldt. Unrequited heb ik genomen omdat ik een story idee kreeg ongeveer een maand geleden, over het dagelijks leven van verschillende mensen en over hoe deze mensen onbeantwoord zijn in liefde en acceptie. Ik realiseerde mij toen dat heel veel mensen van mijn generatie dat zijn. Dat we ons vaak aanpassen, geen mening meer hebben, dat we 'disposable' zijn volgens vele. Dat vele mensen niet naar ons op- of omkijken als het gaat om onze ideeën, onze stijlen, onze interesses. Daarom heb ik unrequited genomen, omdat ik heb gevoel heb dat dat is wat onze generatie is, wat ik ben.


Meer dan 8 jaar geleden kwam ik als meisje van 14/15 jaar op Quizlet neuzen. Mijn username was toen: Irmiej, omdat dit mijn bijnaam was.
Op Quizlet hoopte ik vriendinnen te maken, heel veel Tokio Hotel quizverhalen te lezen (want in die tijd had je nog geen story’s) maar vooral dat ik er eens een keer echt bij hoorde. Dit omdat ik in real-life altijd gepest ben geweest, en zelfs als ik vriendinnen had, deden zij allemaal HAVO of VWO, en ik VMBO.
Op Quizlet viel me op dat iedereen altijd leuke , stoere of grappige namen had: Droogkloot, GetAFcknLife, god, nachtkastje en volgens mij was er zelfs iemand met een naam over nacho’s. Met mijn Irmiej voelde ik me dus weer niet bij de rest passen. Dus toen heb ik lang nagedacht over mijn username. Op een dag toen ik ziek thuis was waren de teletubbies op tv en besloot ik dat de naam tubbietoost wel opvallend was. En het werkte. Ik kreeg op Quizlet meer aanspraak en ik hoorde er voor mijn gevoel eens helemaal bij. Quizlet was na een dag door een hel gaan op school mijn veilige haven geworden.
Toen ik zelf beter in mijn vel zat en aan een nieuwe opleiding begon ben ik Quizlet vergeten. Ik had toch genoeg leuke dingen in mijn echte leven en schrijven kon ook zonder een website. Pas jaren later besefte ik dat ik Quizlet en mijn vriendinnetjes hier gewoon had laten vallen, dus kwam ik terug. (mijn vriendinnen van toen waren ondertussen ook weg)
Eerst wilde ik mijn username veranderen. Ik ben nu namelijk niet meer zo onzeker, en je hoeft me niet aardig te vinden (Het mag natuurlijk wel!)
Maar als ik heel eerlijk ben hoort Tubbietoost bij me, het is een deel van wie ik ben!


Goh, laten we beginnen met vertellen dat dit de vierde username is die ik hier op Q heb. Hoe lang ik hem nu ongeveer heb, weet ik niet meer, maar als vierde naam in vijf jaar tijd ben ik niet iemand die hem veel verander. Mijn huidige username hangt eigenlijk samen met twee zaken voor mij. Maar eerst even laten weten waar het eigenlijk vandaan komt. Aquilae is Latijn. Het is het meervoud van aquila en dat betekent adelaar. Waarom Latijn? Gewoon omdat het mooi klinkt, vermoed ik zo.
Maar waarom precies Aquilae? Enerzijds linkt het terug naar het dier, de adelaar. Voor mij staan deze dieren voor vrijheid en de mogelijkheid om je vleugels uit te slaan. Ze zijn sterk en hebben een zekere trots in hun houding. Aan de andere kant zijn adelaars gelinkt met mijn favoriete gamereeks, Assassin's Creed. Daar zijn ze het symbool van de Assassin Brotherhood, die strijden voor vrijheid. Vooral met de bekende woorden: "Nothing is True, Everything is Permitted", hebben ze voor mij een zekere betekenis. Samen vormen ze voor mij een symbool van vrijheid, je eigen leven leiden en je eigen keuzes maken, welke gevolgen die ook hebben.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen