Wat vind jij zo leuk aan Wicked?
Ik heb eigenlijk geen idee. Ik denk dat het alles is, het 'thema' van de musical, de karakters, de muziek, de herkenbaarheid. Ik kan me in ieder geval heel erg inleven in de musical.

Hoe kwam je op het idee om naar deze musical toe te gaan?

Het was een verrassing van mijn ouders! Het was in de zomervakantie van 2012, volgens mij op 25 juli maar dat weet ik niet zeker meer. Het was lekker weer, dus we zouden naar Scheveningen gaan, naar Sealife en de zee, maar toen bleken we dus daar heen te gaan om in die avond naar het Circustheater te gaan als verrassing. Dat was de eerste keer dat ik de musical Wicked zag. Ik heb hem daarna nog twee keer gezien, met de werkweek van school naar Londen. Als ik dit jaar ook op werkweek naar Londen zou gaan, had ik hem voor de vierde keer gezien. Maar helaas, ik ga naar Berlijn. Ook heel leuk hoor!

Waarin onderscheidt Wicked zich van andere musicals?
Ik denk het inlevingsgevoel wat je krijgt als je de musical kijkt. Ik kon me in ieder geval heel goed inleven in de dingen die in de musical gebeurde. En elke keer dat ik iets zie of lees wat er mee te maken heeft, denk ik "Oh ja! Daardoor komt dat!" Het is een soort van zijverhaal van 'The Wizard Of Oz', de andere kant van het verhaal. Bij alle andere musicals word je niet zo geraakt, omdat je het verhaal vaak maar van een kant kent. Veel mensen kennen 'The Wizard Of Oz' wel, en Wicked vertelt het verhaal vanuit een ander oogpunt. Ik denk dat dat het bijzondere aan Wicked is, maar er zijn natuurlijk ook nog veel meer dingen, waar ik niet zo een twee drie aan denk als 'onderscheidend'.

Welk personage lijkt het meest op jou en waarom?
Ik vergelijk mezelf wel eens met Elphaba, ik weet niet waarom. Elphaba is de Wicked Witch Of The West, de groene heks uit The Wizard Of Oz. Ze wordt door veel mensen gehaat, bespot, 'gepest' en eigenlijk niet goed behandeld, terwijl ze eigenlijk een goede persoon is. De anderen maken haar slecht. Ik heb ook wel eens het gevoel dat de hele wereld mij haat en op sommige momenten denk ik "Kon ik hier maar wegvliegen op een bezemsteel ofzo." Met Halloween ben ik overigens als Elphaba gegaan, maar ik heb niet echt een goede foto van mijn gehele outfit. Ik heb wel een overbelichte selfie gemaakt toen ik over straat liep, haha.



Ik heb mezelf overigens ook wel eens voor een schoolproject groen geverfd, haha. Maar ik had geen schmink, en nadat het bleek dat acrylverf geen succes was, heb ik waterverf geprobeerd. 'T resultaat was best okay! (m'n selfiekwaliteit is heel slecht, en ik kon de goede foto niet meer vinden, maar dit is een foto van hoe het toen voor het schoolproject was)



Lees je wel eens Wicked fanficties?
Nee, ik lees geen 'online verhalen' meer omdat ik daar sinds mijn hersenschudding in oktober 2015 heel erg hoofdpijn van krijg. Ik weet wel dat er een aantal leuke fanficties op Wattpad staan van mensen die ik via Instagram ken. En eigenlijk is het verhaal van Wicked één grote fanfictie van Gregory Maguire, haha.

Heb jij weleens spullen gekocht die iets met Wicked te maken hebben?
Ik heb van de Nederlandse productie zo'n boek met de cast erin en wat foto's (niet de grimmerie, maar zo'n goedkoop ding) maar ik ben hem helaas kwijt. In 2012 waren we namelijk aan het verbouwen, en toen is hij ergens in een doos beland. Die doos hebben we tot op vandaag niet gevonden, maar we hebben hem zeker nog wel ergens! Van de Engelse productie heb ik geen boek met de cast en foto's, de eerste keer in Londen had ik geen contant geld bij me en de tweede keer was er een docent mee die me heel hard uitlachte omdat ik iets van de fanmerch wilde kopen. Ik baal nog steeds dat ik toen niks gekocht heb, maar op dat moment durfde ik het niet te kopen. Verder maak ik vooral zelf mijn fanmerch. Ik heb een shirt met 'Elphaba' erop en hoe het fonetisch uitgesproken wordt, met eronder 'unusually and exceedingly peculiar and altogether quite impossible to describe' (een zin uit het lied 'What Is This Feeling') Heb er helaas geen goede foto van. Verder heb ik ook nog schoenen, een klok, strijkkraaldingen en ik ben nog niet klaar met zelf 'fanmerch' maken, haha! EN OH JA, IK HEB EEN DEEL VAN DE BRITSE CAST GEMEET BIJ STAGEDOOR VORIG JAAR. Daar heb ik zat foto's van, maar daar zal ik jullie niet mee volspammen, haha.

Hebben andere mensen wel eens een mening over jouw fangirl-kriebels? Wat vind je daar van?
Mensen verklaren me voor gek. Maar vooral omdat ik ook overal wel iets van Wicked in zie of in vind. Zoals bijvoorbeeld in mijn wiskundeboek, ik wilde daar per se een plaatje van Wicked in vinden. En raad eens? Ik vond 'm! Van de klas hoorde ik alleen maar gezucht, haha. En ik heb ook een hele dubbelganger theorie omdat een leraar op school op een Britse musicalacteur lijkt die op dit moment in Wicked speelt. Mensen drukken hun hand wel eens op m'n mond als ik die hele theorie uitleg of het over iets anders van Wicked heb. Iemand zei: "Als je nu niet ophoudt met Wicked dan sla ik je." Maar mij maakt het niet veel uit, weet je, laat iedereen maar zeggen wat ze vinden, vrijheid van meningsuiting, uiteindelijk komt het allemaal wel goed. M'n ouders zijn het inmiddels wel gewend.

Reageer (2)

  • Derks

    Het is zo raar om dit terug te lezen, hahaha. Jammer dat de foto's van m'n schoenen en m'n klok het niet wilde doen meh

    7 jaar geleden
  • MrsNeymessi

    Haha Vince Wicked verslaafde :P

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen