Foto bij Triwizard Tournament - Eerste opdracht

Eerste opdracht: Magie in de dreuzelwereld


In de eerste opdracht ging men met draken werken, iedereen kreeg een draak door deze uit een zak te trekken en moest er uiteindelijk een ei van stelen. Maar heeft er ooit al iemand bij nagedacht over wat er zou gebeuren als deze draak zomaar eens een keuze maakte om weg te vliegen, en te landen in de drakeloze dreuzelwereld?

Proficiat, jullie zijn de enige zes die de kwalificatierondes doorstaan hebben! Maar nu begint het voor jullie pas echt. We werken met een afvalsysteem en elke keer zal diegene met de minste punten, de wedstrijd moeten verlaten.

Deze eerste opdracht zal met de dreuzelwereld te maken hebben. Jullie zullen namelijk een spannend verhaal moeten schrijven dat zich afspeelt in de zomervakantie tussen Harry's vijfde en zesde jaar. Het zijn donkere tijden en Voldemort begint aan macht te winnen, en vanaf deze vakantie beginnen ook de onschuldige dreuzels daar iets van te merken.

Jullie zullen vanuit een dreuzel moeten schrijven. Deze dreuzel zal plots met duistere magie geconfronteerd worden. Ik raad jullie daarom aan om zeker het eerste hoofdstuk van het zesde boek (nog) eens te lezen, De andere minister. Graag krijg ik ook een getal van 1 tot 4 doorgestuurd. Onder elk cijfer staat iets uit de toverwereld dat je op zijn minst in je tekst moet vermelden. Je kan het dus gebruiken in je verhaal zoals je het wilt, zolang dat het woord maar ergens in je verhaal te vinden is.

Nog een andere vereiste is dat de dreuzel vanuit wie je schrijft totaal verzonnen is, het kan dus onmogelijk bijvoorbeeld Herman Duffeling zijn. Probeer van dit verhaal ook geen biografie te maken, het gaat bij mij niet echt om het leven van de dreuzel, maar vooral over wat hij in die zomervakantie meemaakt. Weet dus dat deze dreuzel voor dit verhaal nog nooit van magie gehoord had en de naam Voldemort of Harry Potter onbekend zijn.

Verder ben je helemaal vrij in je verhaal. Maar probeer dus vooral te beschrijven hoe je personage deze donkere tijden beleeft.

Regels en deadlines:
x Minimum aantal woorden: 700
x Maximum aantal woorden: 1700
x Perspectief: hij/zij-perspectief
x Deadline opdracht: Donderdag 26 mei 23:59

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen