Uit reflex duik ik naar links om de Bludger rakelings langs mijn lichaam te voelen scheren. Een tweede luide kets van de club tegen de bal doet me twee meter naar beneden zakken om ook deze te ontwijken en dan spurt ik weg in een poging te ontkomen aan mijn bloedeigen teamgenoten. “Godver! Iets minder enthousiasme mag ook.” Schreeuw ik in Vincent zijn richting. Die grijnst alleen bloeddorstig en schiet alweer op de volgende Bludger af. Terence vliegt langs me heen weg met het ijzeren gevaarte achter zich aan en ik ga nog dichter bij de grond vliegen in een poging even uit de belangstelling te verdwijnen.

Als ik Draco spot versnel ik en ga naast hem vliegen. “Vind je dit echt een goede trainingstechniek?” Roep ik hem toe terwijl mijn ogen alle kanten opschieten om mijn omgeving in de gaten te houden. Zijn grijns ontgaat me niet terwijl ik even die richting uit kijk. “Twijfel je aan mijn methoden? Je bent toch gefocust? Ik zie alleen maar een win win.” Luidt zijn antwoord alvorens hij met een scherpe hoek afbuigt om me af te schudden.

Ergens heeft hij natuurlijk gelijk. Wij leren beter ontwijken terwijl zijn twee Beaters er lustig op los kunnen slaan. Stiekem verdenk ik hem er toch van dat hij geniet van de chaos. Mopperend ga ik hoger vliegen en zoek met mijn ogen naar Vincent en Goyle. Zolang ik hen in de gaten heb zullen de ballen ook snel volgen.

Vervolgens gaat het razendsnel. Ik zie Goyle, drie meter hoger, twintig meter verderop. Hij slaat een bal in mijn richting en ik duik naar de grond. De bal mist ruimschoots en ik kan een tevreden grijns in zijn richting niet laten terwijl ik zes meter boven de grond horizontaal verder vlieg. Het suizende geluid van links en de afgeleide blik van Goyle waarschuwen me maar ik kan niet meer op tijd reageren. Blaise zijn geschreeuwde ‘Cortney!’ komt eveneens te laat.

De Bludger raakt mijn bezem zo hard dat de voorkant van mijn Firebolt er af word geramd onder luid gekraak, zo’n vier centimeter voor de plek waar mijn handen liggen. Splinters vliegen in het rond en mijn bezem raakt door de klap en mijn eigen snelheid in een tollende beweging. Onvoorbereid als ik ben word ik al na de eerste wenteling door de lucht geworpen en stort zes meter naar beneden. Boven me zie ik mijn bezem met horten en stoten uit zicht verdwijnen en dan is er de klap.

Reageer (6)

  • Culloden

    Oh no. ):
    Ik hoop maar dat ze in orde is!

    7 jaar geleden
  • Chantilly

    Oh.. Spannend..!

    7 jaar geleden
  • magiclove

    nooo!
    snel verder

    7 jaar geleden
  • Slughorn

    Neeee! Hopen dat het allemaal meevalt (:

    7 jaar geleden
  • WolfsChild

    Uh oh

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen