Foto bij #040

Tevreden loop ik het kantoor van professor Anderling uit, ik heb net mijn laatste S.L.I.J.M.B.A.L examen Geschiedenis van de Toverkunst gemaakt. Door dat ik in de ziekenzaal ben beland door een foutje tijdens een ander examen moest ik het inhalen. Nu heb ik eerst anderhalve week rust en daarna ga ik weer terug naar London naar het weeshuis. Dit jaar is zo snel voorbij gegaan dat ik het niet eens bij kan houden wat er allemaal gebeurd is. Ik loop richting de Grote Zaal waar Harry, Ron en Hermelien waarschijnlijk zijn omdat het bijna lunch tijd is. Met Harry gaat het al weer iets beter, natuurlijk is het nog steeds verdrietig op Sirius maar hij is het aan het verwerken. Ik kijk naar buiten en zie dat er lichte zonnestralen het kasteel gebouw in schijnen. Het weer wordt al beter, alleen voor juni is het slecht. Iedereen heeft het door, de tijden zijn veranderd en daar reageert het weer ook op. Ik loop de Grote Zaal binnen, ik zie Hermelien al enthousiast zwaaien. Ik loop snel naar ze toe.
‘En hoe ging het?’ Vraag Hermelien enthousiast. ‘Heel goed. Als ik hier geen B voor haal dan weet ik het ook niet.’ Ik ben opgelucht al mijn examens zitten erop, en ik had over alles een goed gevoel.
‘Er is nog meer nieuws’ Hermelien begint enthousiast aan mijn arm te trekken ‘Ondanks wat er allemaal gebeurd is de afgelopen week gaat het S.L.I.J.M.B.A.L. en P.U.I.S.T. bal gewoon door.’
‘Dat is allemaal heel mooi. Maar kijk eens wat ik aan heb, daar kan ik niet mee naar een bal.’
‘Morgen gaan we naar Zweinsveld de vijfde en zevende jaars hebben toestemming gekregen. Het vorige bal was vorige jaar met het toverschool toernooi en dat was echt geweldig.’
Normaal gesproken is Hermelien alleen zo enthousiast als er nieuwe boeken in de bibliotheek zijn. ‘Jullie vergeten een klein dingetje.’ Ik kijk Harry aan, die bloed serieus onze kant op kijkt. ‘Jullie hebben geen date.’ ‘Pff date? Wie heeft er een date nodig als je met vrienden gaat?’ wuif ik zijn argument weg.
‘Hermelien, nou ik niet meer bang hoef te zijn voor Victor en ik jou vorig jaar een beetje over het hoofd heb gezien. Wil je met mij naar het bal?’ Hermelien kijkt Harry een beetje geschrokken aan. ‘Als vrienden natuurlijk.’ ‘Oh uh, ja is goed.’ Zeg Hermelien. Ik kijk naast mij om te kijken of Ron er nog is om mij misschien mee te vragen naar het bal, we hebben immers verkering. Maar ik zie hem net verdwijnen uit de grote zaal. Wat heeft hij nu?

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen