Foto bij Q&A


Jullie zijn awesome dat jullie gewoon vragen hebben gesteld voor mijn eerste Q&A.
Ik heb ze zo eerlijk en buitengewoon uitgebreid mogelijk beantwoord want ik wind er niet graag doekjes om.
Ik hoop dat uw vragen hiermee zijn beantwoord en zo niet stuur me dan gerust een berichtje.
Ik ben de moeilijkste niet.





IreneGrint

Wat doe jij naast dat je deze geweldige story schrijft? Studie, werk en hobby's misschien?

Naast het schrijven op Q ben ik een 23 jarige afgestudeerd Schoonheidsspecialiste. Ik ga momenteel niet meer naar school en werk zowel in een sauna, als masseuse en schoonheidsspecialiste, als op een vakantiepark in Echten. Bij die laatste sta ik in de schoonmaak van de chalets.

Qua hobby moet ik natuurlijk volmondig schrijven zeggen. Het is al zo’n 8 jaar mijn uitvlucht en ik hoop er ooit meer mee te kunnen bereiken, al weet ik dat half Q dat natuurlijk roept. Ik ben er echter wel heel serieus mee bezig en heb laatst dan ook een cursus gedaan bij de schrijfster Marja West. Ik ben best wel een beetje trots op de lof die ik van haar heb gekregen en ben op haar aanraden bezig met mijn inzending voor de Harland Awards.


FearlessFire

Wat gaf je de inspiratie voor dit verhaal?

Ik heb werkelijk waar geen idee! Ideeën springen bij mij als paddenstoelen uit de grond, broeien dan een tijdje voort ergens achter in mijn hoofd en op een gegeven moment moet het er gewoon uit.
En voilà hier zijn we dan.

Lees je zelf graag ook HP verhalen? Omdat je er zelf eentje schrijft?

Ik ga gewoon super eerlijk zijn en zeggen : nee. J.K Rowling is hierin voor mij eigenlijk de enige. Ik kies de verhalen die ik hier lees verder ook niet op Genre, maar op schrijfstijl. Ik lees 1 hoofdstuk en haal daaruit op of ik het goed vind ja of nee. Schrijfstijl is voor mij vele malen belangrijker dan het onderwerp. Hard gezegd, ik ben hier de laatste tijd geen HP of DM verhaal tegen gekomen die ik de moeite van het volgen vond. Dat hele dochter van Voldemort gedoe spreekt me sowieso niet aan en daar zijn er zo veel van. Nu ben ik ook niet echt heel hard op zoek naar verhalen om te lezen aangezien ik liever zelf typ. Heb je een aanrader dan neem ik uiteraard graag een kijkje!

Hou je ervan om een verhaallijn te volgen of werk je graag met improvisatie?

De grove lijnen heb ik in mijn hoofd of een bepaalde scene waar het verhaal om draait. Vervolgens ga ik zitten en komt het vanzelf allemaal wel. Soms heb ik dan ineens een ingeving en verras ik mezelf met een nieuwe hoek. Go with the Flow zeg maar.

Als je nu kon eten wat je wilt, waar je ook bent; wat zou je dan willen eten?

BIEFSTUK.

Je mag me altijd, overal, op elk tijdstip wakker maken voor een heerlijk medium gebakken biefstukje met een klontje kruidenboter er op.
Steek je salade maar ergens waar de zon niet schijnt Sonja.


Chantilly

Wat is je favo DM fanfiction op Q?

*Kijkt terug naar eerder beantwoorde vraag van FearlessFire en lacht een beetje ongemakkelijk* Oeps.. Als ik er dan toch een zou moeten noemen kijk ik terug naar een aantal jaar geleden. Morsmordre van Valyria.

Wat doe je op dit moment?

Op dit moment ben ik deze vragen aan het beantwoorden. Of vat ik dit nu te letterlijk op? Als we in de zin van het leven bedoelen verwijs ik terug naar de vraag van IreneGrint.

Favoriete film?

Oei. Moeilijke. Ik vind Maleficent echt heel erg gaaf. Deadpool was overigens ook geniaal, zo ongelofelijk mijn humor. Ik heb me bescheurd.

Draco Malfoy of Tom Felton?

Hmmmm. Ik denk dan toch Draco Malfoy, maar misschien meer omdat ik hem in mijn hoofd heb geromantiseerd naar mijn ideale duistere, arrogante en moeilijk benaderbare typetje.

Is er een reden dat Blaise bijna in al je verhalen de rol van het eerste vriendje heeft?

Dit is eigenlijk het enige verhaal waarin hij daadwerkelijk mijn hoofdpersoon haar vriendje is. In andere verhalen is hij zeker vaak aanwezig en probeert inderdaad 2 of 3 keer romantisch te worden met haar. Ik denk 1, omdat ik ook Blaise Zabini absoluut niet vervelend vind om naar te kijken en 2, het is een makkelijke manier om spanningen en verhoudingen te creëren. En zeg nou zelf, dan heb je toch liever de aandacht van Blaise dan van Vincent of Gregory.

In welke afdeling zou je zitten als je op Hogwarts zat?

Ik zou natuurlijk Slytherin willen zeggen maar weet niet of ik hier volledig voor in aanmerking zou komen. Ik ben vrij gehaaid, redelijk ambitieus en zou me wel thuis voelen tussen de duistere typetjes. Dat hele puurbloed verhaal is me echter te extreem. Toch kom ik daar het meest in de buurt denk ik.

**Voor Draco

Omschrijf je ideale vriendin, alsjeblieft

Mijn ideale vriendin word Britt genoemd en is 17 jaar oud. Ha! Dat zou je wel willen hè.

Luna Lovegood of Hermoine Granger?

Luna, ik haat Gryffindors en Luna is ten minste geen Mudblood.

Wat doe je in je vrije tijd naast Quidditch spelen?

Cortney lastig vallen tot ze gek word, mensen het leven zuur maken samen met Blaise of bedenken hoe ik mensen het leven zuur kan maken samen met Blaise.


Magiclove

Wat is je favoriete HP boek en/of film?

Mijn favoriete boek is The Prisoner of Azkaban.
Qua film vind ik het moeilijk kiezen maar dan zeg ik toch The Halfblood prince. *Draco overload* *no just kidding, zo oppervlakkig ben ik niet* *no just kidding, toch wel*

Als je kon kiezen waar dan ook in de wereld zou je dan wonen?

Als ik mag blijven waar ik ben, lekker in mijn hutje in het bos in IJhorst. Zou ik moeten verhuizen dan zou ik naar Nieuw Zeeland of Australië willen.

Wie is je favoriete HP-karakter?

Iedereen verwacht nu natuurlijk dat ik zeg DRACO! Klopt, mijn eigen geromantiseerde versie. Wanneer ik het zo uit de film moet plukken dan kies ik denk ik toch voor Snape. Ik vind het geweldig hoe ze zo’n haatdragende en hardvochtige man om weten te toveren tot iemand die zijn eigen strijd gewoon al die tijd al voert en uiteindelijk zo’n beetje uit de bus komt als een held. Naast Snape ben ik gek op Luna Lovegood, puur omdat ze echt het meest zweverige persoon ooit is en ik hou daar wel weer van.




*Drops Mic.* I'm out. X Cliff

Reageer (3)

  • Chantilly

    Oke oke, ik lag echt helemaal dubbel om "omschrijf je beste vriendin" (krul)

    7 jaar geleden
  • FearlessFire

    Altijd leuk om een schrijver achter het verhaal te leren kennen!

    7 jaar geleden
  • VampireMouse

    hihi, ik heb eerlijk gezegd altijd een hekel aan q&a's omdat er vaak in gespoilled wordt of informatie wordt gegeven van de hoofdpersoon buiten het verhaal om en dan krijg het verhaal ineens een hele andere lading. Toch kon ik het bij jou niet laten om niet te kijken en heb hem gelezen en vond hem leuk! vooral omdat het ook over jou gaat :D
    duss... yep<3

    ps. ik hou ook van jouw geromantiseerde ideale duistere, arrogante en moeilijk benaderbare Draco :P

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen