Rood of dood? geschreven door Founder en Dilemma geschreven door ProngsPotter

Ik had de klink nog maar net naar beneden geduwd toen ze vrolijk binnen huppelde. Ze liep rechtstreeks naar de houten kast waarop een foto van mijn overleden grootvader, enkele kaarsjes en een oude vaas stonden. Ze trok de schuif open en keek me toen voor de eerste keer aan. Ik sloot de deur en slenterde naar mijn kleindochter toe.
Elke dag kwam ze na school even langs mij en mijn vrouw, en dat was vandaag niet anders. Ze vormde haar handen dan om in een kommetje en keek me met grote oogjes aan. Dan opende ze steeds haar mond en zei:
'Ballon!'
... (Lees verder)


Links, of rechts?
Ik had niet verwacht dat het zo’n moeilijke keuze zou zijn. Hoewel het een uiterst onverstandig moment was om na te denken, kon ik het niet helpen. Links, of rechts? Het zou al een stuk makkelijker geweest zijn, als ik voorop had gelopen. Dan zou de keuze normaliter snel gemaakt zijn, waarna we met zijn allen diezelfde kant uit zouden lopen. In een rustig, maar flink tempo. We wilden tenslotte nog wel in Daidcra aankomen, het liefst deze week nog.
Maar dat was ons plan –een klein deel ervan, voornamelijk bedacht door mij- in theorie. In praktijk rende onze groep als een kip zonder kop rond en koos de een na de ander zelf een eigen richting. Dat ik nou als enige zo gek ben om na te denken waar ik heen zal vluchten, ligt aan mij. Ik ben altijd al de dromerigste van de groep geweest. Vooral vergeleken met Aprodite, die met haar gemeen scherpe opmerkingen elke imperfectie opmerkt.
... (Lees verder)

Het nieuwe thema is 'Gebroken'.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen