Depulso

Met deze spreuk kan men dingen, dieren en mensen afstoten. Deze spreuk is het tegenovergestelde van Carpe Retractum.
Lat. Depulso = Ik duw aan de kant


Een tijd lang is het tikken van de klok het enige hoorbare. De naargeestigheid van het Potions lokaal doet niet veel goeds aan de algehele sfeer en dan heb ik het nog niet eens over ons afdelingshoofd gehad, welke ons gade slaat met zijn toegeknepen zwarte ogen. Snape heeft zijn armen over elkaar geslagen en kijkt al zo'n vijf minuten minachtend op ons neer. Wanneer hij zijn mond opent klinkt zijn stem even monotoon en kil als altijd. De scherpe dreiging die er in door klinkt is normaliter echter alleen weggelegd voor de Gryffindors.

"Ik heb als hoofd van de meest problematische afdeling al heel wat stommiteiten meegemaakt. Dat mijn eigen leerlingen elkaar met magie te lijf gaan te midden van de hal van het kasteel is een nieuwe ervaring voor me en geen een waarvan ik kan zeggen dat ik het nog vaak mee wil maken." Fluistert hij ons in razend tempo toe. Ik wend mijn blik af en kijk naar mijn handen die ineen geslagen voor me op tafel liggen. Links van me zit Blaise met een kwaadaardige grimas op zijn gezicht, rechts zit Draco met zijn linker arm onhandig tegen zijn lichaam geklemd. Het is de arm waarmee hij tegen de trapleuning is geslagen na Blaise zijn vervloeking. Hij was als een lappenpop door de lucht gevlogen en is weinig zachtjes terecht gekomen.

McGonagall was er al voordat het nog verder kon escaleren. Ze heeft Blaise drie keer dreigend moeten verzoeken zijn Wand op te bergen en dat deed hij pas na een gesnauwde waarschuwing van Terence. Vervolgens werd Snape gehaald en werden de jongens niet al te vriendelijk verzocht naar de kerkers te gaan. Ik heb aangegeven een deel van het probleem te zijn en nu zitten we hier dus op een rijtje.

"Iets zegt me dat ik hoofdpijn ga krijgen als ik naar de oorzaak van dit verhaal vraag, dus dat ga ik dan ook niet doen. Aangezien de halve ontbijtzaal het voorval heeft aanschouwd kan ik geen oogje toeknijpen. 30 punten aftrek voor Slytherin." Ik kreun zacht. Als Snape tot die lengten gaat dan zijn we echt te ver gegaan en kunnen we er op rekenen dat dit niet alles is. Snape interpreteert mijn ontevreden geluid goed en krijgt zijn sadistische glimlachje rond de lippen. "De komende drie avonden verwacht ik jullie hier om zeven uur om aan jullie verslag over de werking van een Bezoar te werken." Verkondigt hij. Blaise beweegt even naast me maar ik durf niet naar hem op te kijken. "We hebben geen verslag over dat onderwerp opgelegd gekregen als ik het me goed herinner." Hoor ik hem met verwrongen stem zeggen.

Snape zijn grijns wordt breder. "Bij deze dan meneer Zabini. En nu naar jullie les." Hij wuift met zijn hand ten teken dat we weg moeten wezen en we staan als een man op. Eenmaal op de gang beent Blaise al van ons weg. "Blaise wacht!" Roep ik hem al na voordat ik überhaupt heb bedacht wat ik moet zeggen. Hij draait zich fel om en kijkt me kwaadaardig aan. "Wat Cortney!" Bijt hij me toe. Ik slik door zijn hatelijke toon en knijp mijn handen gepijnigd tot vuisten. "We moeten het hierover hebben." Probeer ik.

Hij lacht schamper alvorens weer die grimas terug te krijgen op zijn gezicht. "Dat moet helemaal niet. Weet je wat? Jullie verdienen elkaar. Ik kan niet wachten te zien waar dit jullie brengt. Twee mensen die het woord loyaliteit niet in het woordenboek hebben. Dat wordt me wat!" Hij schudt even zijn hoofd en kijkt dan Draco aan. "Lang leve vriendschap." En dan draait hij zich om en loopt weg.

Reageer (9)

  • Slughorn

    Awww.. Arme Cortney

    7 jaar geleden
  • magiclove

    snel verder!

    7 jaar geleden
  • scarletwitch

    Tamtamtammm
    Snape zet iedereen even goed op hun nummer :Y) love it
    Ik heb atm echt een enorme hekel aan Blaise haha

    7 jaar geleden
  • Culloden

    Oké, volgens mij is ontkennen niet meer aan de orde. Al had hij Draco nu ook weer niet moeten aanvallen...

    7 jaar geleden
  • VampireMouse

    wauw. weet even niet wat ik moet zeggen, behalve dat ik sneep echt goed vind neer gezet en dat ik hem eng vind haha.
    Snel verder <3
    x

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen