Foto bij Bagagedrager

Schrijfwedstrijd Rhyme
Opdracht 2: Dialogen


Een verhaal staat of kraakt bij het schrijven van dialogen. Het is een belangrijk onderdeel van je verhaal, aangezien je personage niet de enige is die in jou wereld bestaat. Voor deze opdracht moet je een dialoog gaan schrijven, tussen twee of meerdere personen. Onderwerp voor het dialoog mag je zelf helemaal weten, maar ik zou deze graag wel even van tevoren willen weten. Laat je onderwerp dus even onder in een reactie achter of in de inleiding van je tekst! (Je mag gaan schrijven en tijdens het schrijven het onderwerp bepalen als jij het fijn vindt, maar laat het onderwerp dan in ieder geval even weten vlak voor je het inlevert.)

Het hoeft helemaal geen gek gesprek te worden. Desnoods knoop je een gesprek aan met je personage of hij een kop thee wil. Of beschrijf je een gesprek wat je zelf de afgelopen dagen hebt gevoerd. Waar ik bij deze opdracht echter dan wel op ga letten, is hoe jij het gesprek beschrijft. Een gesprek is namelijk niet alleen mensen die tegen elkaar aanpraten. Er gebeurt veel meer in een dialoog. Er zit emotie misschien wel achter of iemand krabt aan zijn neus. Ik zal even een voorbeeld laten zien wat ik NIET wil zien met deze opdracht, en waar je voor het deel 'houden aan de opdracht' ook 0 punten voor scoort als ik het wel zie, kijk daarvoor maar even onder de spoiler!

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen