Foto bij Triwizard Tournament ~ Schrijfwedstrijd // Onverwachte opdracht

Onverwachte opdracht: Brieven door uitzonderlijke banden


En plots bleek er een onverwachte opdracht: ze zouden gaan dansen. Veel leerlingen kozen hun vrienden of vriendinnen als danspartner, sommigen nerveuzer dan anderen. Maar voor sommigen was het de nacht van hun leven, een hele tijd spenderen met je beste vrienden. Maar wat als er zo'n gelegenheden niet bestonden, en je het met brieven moest doen?

Jullie overleefden de eerste opdracht en jullie hadden verwacht dat jullie naar de tweede zouden gaan, maar plots blijkt er een onverwachte opdracht te zijn. Maar wees gerust, jullie zullen niet moeten dansen. Toch gaan jullie niet zomaar een verhaaltje schrijven, jullie gaan een brief schrijven! Jullie hebben de keuze tussen enkele duo's en jullie zullen uit één van de twee, of beiden, een brief moeten schrijven. Maar ik heb niet voor de meest voor de hand liggende vriendschappen gekozen, deze hebben iets specialere vriendschappen.

Jullie mogen één duo uit dit lijstje kiezen:
- Hermelien Griffel en Viktor Kruml
- Loena Leeflang en Ollivander
- Regulus Zwarts en Knijster
- Rubeus Hagrid en Olympe Mallemour
- Pomona Stronk en Filius Banning

Je hebt twee keuzes: Je eerste keuze is dat je vanuit het ene personage een brief schrijft, naar de andere toe. De andere keuze is dat je een brief schrijft vanuit het ene personage, en dat de andere daarop zijn reactie in een andere brief schrijft. Je minimum en maximum aantal woorden blijven wel dezelfde.

Je inzending bestaat alleen maar uit de brief. Je mag dus niet dingen schrijven als "Hij nam een veer en dopte het in de inkt."

Je kiest zelf waarover je personages het hebben in de brief. Probeer wel wat elementen uit het Harry Potter verhaal erin te steken.

Regels en deadlines:
x Minimum aantal woorden: 500
x Maximum aantal woorden: 1500
x Perspectief: ik-perspectief
x Deadline opdracht: vrijdag 19 juni


Deze brief is geschreven in de zomer voor Hermeliens vijfde jaar aan Hogwarts.

Lieve Viktor,

Ik moet toegeven oprecht enthousiast te raken over jouw deelname aan de beste Quidditch speler van de magische landen en jouw bedenkingen over mijn gedachten over de sport zelf zijn absoluut terecht. Nee, ik ben niet de meest fanatieke supporter van het spel en dat zal ik ook nooit worden, maar ik kan mezelf wel degelijk de meest fanatieke supporter van jouw noemen. Ik zou de prijsuitreiking aan het einde van deze zomer voor geen goud willen missen en ik wil echt niet hebben dat je denkt dat mijn afwijzing komt door mijn fragiele interesse in jouw.
Er zijn gebeurtenissen gaande waar ik jouw niet in mag betrekken en het spijt me. Ik wil dat je weet hoeveel het me spijt en het feit dat jij mij niet gelooft, doet mij zeer. De uitleg hiervan bevat woorden welke ik niet meer in brieven mag schrijven.

Daarnaast wil ik ook mijn excuses aanbieden voor het verschrikkelijke gedrag van Ron Wemel. Hij zat ongelofelijk fout wanneer hij die brief naar jouw stuurde en ik zal hem dan ook de rug toekeren voor de gehele zomer, dat kan ik je beloven. Hij had nooit kunnen zeggen dat hij hoopte dat je zou verhuizen naar Afrika en dat je bezem daar wordt verpletterd door een Noendoe. Ik heb geen idee wat hem bezield de laatste tijd, het lijkt alsof er geen aardig woord meer uit hem te krijgen is. Dat terwijl ik je kan verzekeren dat hij vorige zomer met liefde jouw naam zou tatoeëren.
Ik weet na dit geschreven te hebben, dat jij uiteraard geen idee hebt wat een tatoeage is. Het is iets wat sommige dreuzels doen wanneer ze een belangrijke gebeurtenis willen vastleggen op een deel van hun lichaam, al heb ik dat nooit gewild omdat mijn ouders dat asociaal noemen.

Ik kan tot grote opluchting en euforie mededelen dat ik klassenoudste ben geworden. Natuurlijk had ik er al wel een tijdje op gehoopt, maar ik had nooit werkelijk gedacht dat het echt zou gaan gebeuren. Het is zoiets wat ik al heb gewild sinds het moment dat ik de toverwereld ontdekte.

Afgezien van dat is er vandaag ook nog eens iets bijzonder interessants gebeurt, waarbij Ron meteen heeft gemerkt dat niemand van zijn gedrag gediend is.
Zoals altijd was hij weer extreem irritant tegenover letterlijk iedereen. Nu zat hij Ginny uit te horen over een jongen bij het ontbijt, waarna hij hem beschreef als de duivel. Ondertussen werd iedereen er gek van en was het gekomen tot het punt waarop hij haar ongeveer verbood hem nog te zien.
Ik had niet harder kunnen lachen toen Ginny haar pap uiteindelijk over zijn hoofd gooide. Dat was werkelijk een legendarisch beeld. Ron probeerde Ginny nog zwart te maken tegenover zijn vader, maar hij zei enkel dat het zijn verdiende loon was.
Daar kan ik het onmogelijk nog meer eens mee zijn.

Op deze vrolijke momenten wil ik alleen maar liever in jouw buurt zijn. Ik denk niet graag aan het feit dat er ontzettend veel land tussen ons in ligt, land wat niet makkelijk te overbruggen is. Ik wil niet eerst een hele brief te moeten schrijven om simpele dingen te vertellen die ik vandaag heb beleefd, maar het is nou eenmaal zo. Toch hoop ik je al snel in mijn armen te sluiten.

Met liefdevolle groetjes,
Jouw Hermelien.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen