Foto bij Triwizard Tournament - Onverwachte opdracht - Mandragora's en Drakendrollen

Onverwachte opdracht: Brieven door uitzonderlijke banden


En plots bleek er een onverwachte opdracht: ze zouden gaan dansen. Veel leerlingen kozen hun vrienden of vriendinnen als danspartner, sommigen nerveuzer dan anderen. Maar voor sommigen was het de nacht van hun leven, een hele tijd spenderen met je beste vrienden. Maar wat als er zo'n gelegenheden niet bestonden, en je het met brieven moest doen?

Jullie overleefden de eerste opdracht en jullie hadden verwacht dat jullie naar de tweede zouden gaan, maar plots blijkt er een onverwachte opdracht te zijn. Maar wees gerust, jullie zullen niet moeten dansen. Toch gaan jullie niet zomaar een verhaaltje schrijven, jullie gaan een brief schrijven! Jullie hebben de keuze tussen enkele duo's en jullie zullen uit één van de twee, of beiden, een brief moeten schrijven. Maar ik heb niet voor de meest voor de hand liggende vriendschappen gekozen, deze hebben iets specialere vriendschappen.

Jullie mogen één duo uit dit lijstje kiezen:
- Hermelien Griffel en Viktor Kruml
- Loena Leeflang en Ollivander
- Regulus Zwarts en Knijster
- Rubeus Hagrid en Olympe Mallemour
- Pomona Stronk en Filius Banning

Je hebt twee keuzes: Je eerste keuze is dat je vanuit het ene personage een brief schrijft, naar de andere toe. De andere keuze is dat je een brief schrijft vanuit het ene personage, en dat de andere daarop zijn reactie in een andere brief schrijft. Je minimum en maximum aantal woorden blijven wel dezelfde.

Je inzending bestaat alleen maar uit de brief. Je mag dus niet dingen schrijven als "Hij nam een veer en dopte het in de inkt."

Je kiest zelf waarover je personages het hebben in de brief. Probeer wel wat elementen uit het Harry Potter verhaal erin te steken.

Regels en deadlines:
x Minimum aantal woorden: 500
x Maximum aantal woorden: 1500
x Perspectief: ik-perspectief
x Deadline opdracht: zondag 19 juni

Beste Filius,

Je brief werd ontvangen met veel plezier! Het is erg prettig om te horen dat je geniet van je vakantie. Niet dat ik iets anders had verwacht, uiteraard. Ik ben er zelf nooit geweest, maar ik heb veel gehoord over de pracht van de Finse flora en fauna. Dit zal vermoedelijk niet jouw prioriteit zijn, maar een prettige omgeving kan in ieder geval geef negatief effect hebben op de sfeer.

Hier op Zweinstein is alles erg rustig zonder leerlingen, zoals ieder jaar in de zomer. Het is erg attent van je om naar de vorderingen van mijn planten te vragen! Mijn rozen staan er goed bij en de Beugwilk is bijna volledig bekomen van de schrik van de vliegende auto waarin Harry Potter en Ron Wemel vorig jaar arriveerden. Ik zal je verder niet vervelen met de details van wat er gaande is in mijn kas, maar ik kan wel verklappen dat het mij druk in de weer houdt.

De Mandragora’s maken goede vorderingen, wat een opluchting is na de gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Hoe onwaarschijnlijk het ook is dat we in onze leeftijd nogmaals te maken zullen krijgen met een basilisk in de pijpen van het kasteel, blijft het toch prettig om goed voorbereid te zijn. Minerva heeft uiteraard groot gelijk wanneer ze zegt dat Potter zou moeten worden behandeld als iedere andere leerling en Severus heeft eveneens een goed punt wanneer hij volhoudt dat Zweinstein een gevaarlijkere plek lijkt te zijn voor de andere studenten (al blijf ik overtuigd dat er desondanks geen veiligere plaats op aarde bestaat zolang we Albus als schoolhoofd hebben, net als alle docenten, zoals je zelf goed weet), maar klinkt het zeer onprofessioneel als ik toegeef dat ik ondanks alle verschrikkingen ook verheugd ben dat mijn Mandragora’s hun nut hebben kunnen bewijzen? Niet dat ik ooit zou zeggen blij te zijn over de gebeurtenissen die ertoe leiden dat dit nodig was, uiteraard, maar het geluk bij een ongeluk zien is een zeer Huffelpuf trekje van me dat ik niet kan uitschakelen, vrees ik.

Oh, zie mij babbelen over mijn eigen zaken. Als ik mij niet vergis, zul je tegen de tijd dat je deze brief ontvangt de eerste dag van de Internationale Vergadering van Bezweringsprofessoren op Toverscholen achter de rug hebben, niet waar? Laat me weten hoe het is verlopen. Het zal vast fijn zijn weer eens met de andere geleerden uit jouw vakgebied te kunnen bijpraten!

Groetjes,
Pomona

PS Vergeef me de vingerafdrukken die je ongetwijfeld op dit perkament zult aantreffen. Ik dacht dat ik mijn handen goed genoeg had gewassen, maar er bleek nog wat modder aan mijn gewaad te kleven.

PPS Als het niet te veel moeite zou zijn, zou ik je dan mogen vragen om een paar kilo Drakendrollen met je mee te nemen als je terugkeert naar Schotland? Mijn voorraad slinkt altijd sneller dan verwacht en de prijzen liggen zoveel lager op het vasteland. Er zijn alternatieven, maar je weet dat ik zweer bij draken. Ik kan je een fles cider bieden als vergoeding voor het ongemak van reizen met een doos mest.

PPPS Heb jij al iets gehoord over een vervanging voor die onfortuinlijke Gladianus Smalhart? Albus gedraagt zich zeer zoals wij hem allemaal kennen, waarmee ik bedoel te zeggen dat hij alleen lijkt te kunnen antwoorden met een vriendelijke glimlach en scherpzinnige opmerkingen over Zwerkbal.

PPPPS Wat denk jij van de kansen dat Pullover United dit jaar de Cup weet te bemachtigen? Albus schat ze wat zonniger in dan ik persoonlijk zou hebben gedaan, maar ik kan het pure enthousiasme van Pullover fans zeer waarderen. Je herinnert je Olivier Plank vermoedelijk wel, de aanvoerder van het Griffoendor team? Ik moet nog steeds lachen als ik denk aan die ene dag waarop hij met zijn gezicht in de kleuren van Pullover beschilderd verscheen in al zijn lessen. (Al moet ik zeggen dat ik mij gelukkig prijs dat Minerva de eer heeft hoofd te zijn van Griffoendor, want Oliver Plank klinkt bijna agressief in zijn liefde voor de sport, en zij kan hem daar als ex-speler vele malen beter in bijstaan dan jij of ik).

PPPPPS Volgens Poppy staat Finland bekend om hun amfibieënsymfonieën. Ik hoop dat je tijdens je trip wat inspiratie kunt opdoen voor je kikkerkoor! Ik kijk zo uit naar het volgende optreden dat je hier op school organiseert.

PPPPPPS Terugkijkend, valt het me op dat ik een behoorlijke hoeveelheid postscriptums heb toegevoegd aan dit bondige bericht en dat ik die mogelijk beter in de inhoud van de brief had kunnen plaatsen. Aangezien ik niet jouw talent voor tekstbewerkbezweringen bezit en mijn avondlijke rondje door de kassen onderhand al zeker een half uur is uitgesteld, zal ik moeten uitgaan van jouw goede wil om me deze slordige manier van schrijven te vergeven.

PPPPPPPS Voel je vrij om me wat schrijftips te geven wanneer we die fles cider delen, aangezien ik weet dat dat een geheime passie van je is.

Reageer (1)

  • ProngsPotter

    Dit is werkelijk hilarisch :'D
    Zo leuk gedaan dat je erbij hebt gezet van dat Kikkerkoor in het derde jaar _O_ Heel leuk gedaan!

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen