Cleo Mitchells



      Zijn laatst gesproken woorden zorgen nog steeds voor vraagtekens wanneer ik me uren later terug begeef in de richting van mijn kamer. Ik kan er lang en breed over door gaan, maar denk niet dat het meer duidelijkheid zal geven. In eventuele verdere gesprekken zal het misschien naar voren komen. Misschien vond hij me gewoon de meest interessante tussen zijn observatiemateriaal. Zodra ik het gebouw in loop en de trap bestijg is Azazel er. Hij zegt niks, maar ik voel dat hij nog bijna even boos gestemd is als deze ochtend. Dat ik niet op zijn verzoek te blijven in ben gegaan lijkt hem zwaar tegen de haren te strijken, al weet ik niet helemaal waarom. Wat had hij dan verwacht? Een theekransje?
      Nu ik me tussen de wanden van mijn kamer bevind en niet meer berekend hoef te zijn op eventuele nieuwsgierige blikken, open ik mijn laptop en pak google er bij. Terwijl ik bedenk wat ik op wil zoeken en hoe ik dat op wil zoeken merk ik dat Azazel zijn aandacht ook op het scherm richt, in afwachting op wat ik ga doen. Twijfelend zweven mijn handen boven het toetsenbord. Schizofrenie. Typ ik uiteindelijk en klik op enter. Terwijl de lijst met sites zich opent hoor ik Azazel hard lachen, ondanks zijn stemming. “Zijn we weer terug bij dit stadium?” Ik negeer hem en klik de eerste site aan.
      Schizofrenie is een ernstige en complexe psychiatrische ziekte, die gepaard gaat met psychoses. Bij deze hersenaandoening verliest iemand het contact met de werkelijkheid.
      Ik lees de oorzaak en symptomen door en kom niet voor het eerst tot de conclusie dat dit niet aansluit. In de verdere beschrijving staat een verwijzing naar een meervoudige persoonlijkheidsstoornis en dit is het volgende zoekonderwerp. Van daar kom ik op Borderline en vervolgens bij Autisme. Die laatste klik ik na de eerste regel al weer weg, dat heb je vanaf je geboorte. Azazel slaat alles met plezier gade en maakt zo nu en dan een bijdehante opmerking waar ik niet op reageer.
      Naarmate mijn zoekopdrachten simpeler worden en op den duur niets beters meer omvatten dan stemmen in je hoofd, lijkt hij steeds beter gestemd te raken. “Als je nou eens iets nuttigs toe te voegen hebt! Houd anders je mond.” Bijt ik hem na ongeveer een uur dan eindelijk toe, niet langer in staat mijn ergernis te onderdrukken. Hij gniffelt. “Denk je dat je het aan kan wanneer ik je van de menselijke logica afbreng? Wanneer ik je zeg dat wat je zoekt niet in medische dossiers te vinden is. Als je nu eens die buitengewoon hardnekkige logica van je afzet en buiten je boekje gaat denken. Mijn naam alleen al zou genoeg moeten zijn om je een vermoeden te geven, al zeg ik niet dat de beschrijvingen op jullie internet mij allemaal toebehoren.”
      Zijn welbespraaktheid overvalt me een beetje. Wat hij zegt eveneens. Het is niet dat ik nooit eerder stil heb gestaan bij de oorsprong van zijn naam, maar eerder mijn onwilligheid mezelf over die afgrond te storten. Wanneer ik er voor kies hier verder op in te gaan ben ik bang dat ik er nooit meer uit zal komen en dus heb ik die stap vermeden. Ik blijf echter hangen in mijn onderzoek wanneer ik me hier niet toe richt en misschien is dat op zich al bevestiging genoeg. Bevestiging voor iets wat mijn menselijk brein te boven gaat. Ik geloof helemaal niet in de dingen die hij suggereert.
      Mijn vingers zweven tijdens deze gedachtenworsteling boven het toetsenbord. Wanneer ik het besluit neem komen ze als vanzelf in beweging. Bezeten door een demon. Mijn vinger stokt boven de enterknop. Ik lijk wel gek. Als iemand kon zien waar ik op google dan schepen ze me direct af naar het gekkenhuis. Azazel is echter erg stil geworden in mijn hoofd bij het zien van de getypte woorden en dat vergroot mijn vermoeden het bij het rechte eind te hebben. Mijn vinger komt neer voor ik me weer kan bedenken.
      Tientallen sites vullen het scherm, de ene titel nog luguberder dan de andere. Ik slik en klik snel iets aan voordat ik weer te bang ben. In de volgende uren verlies ik mezelf in het lezen van oneindige teksten. Ik lees zo’n twintig keer hetzelfde, telkens in andere bewoordingen en toch lees ik door. Ik zoek en zoek in een poging iets te vinden wat niet naadloos aansluit op mijn toestand. Zonder succes.

Reageer (6)

  • Catbox

    Aaaaaaaaaaah ik wil weten wat Azazel is!
    Maarja, je heet niet voor niets Cliffhanger.

    7 jaar geleden
  • VampireMouse

    Spannend! Super leuk.ik zou bijna zelf me Google willen gaan uitpluizen, zie in de reacties dat dat al is gedaan. Hihi
    Xx

    7 jaar geleden
  • Thuria

    Oké ik heb net Google gestalkt en 'Azazel' opgezocht. Naast dat het 'een bok die verdwijnt' is, betekent het ook 'hogere macht of god' of 'kwade geest'. Iets in die hoek kan misschien wel; maar het lijkt me ook grappig als Azazel eigenlijk de geest van een mannelijke geit is en graag menselijk wil zijn, en daarom in het hoofd van mensen gaat kruipen. . Maar goed, ik zal rustig afwachten tot je weer verder schrijft ^^

    7 jaar geleden
  • Chantilly

    Awh Cleo..

    7 jaar geleden
  • MrsNeymessi

    Misschien moet ze naar een psycholoog?

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen