Foto bij La Serenissima

Schrijfwedstrijd Rhyme
Opdracht 4: Omgeving


We hebben nu aardig al wat gehad, personages, dialogen en genres. Maar er is nog een ding dat heel belangrijk is bij het schrijven van een verhaal. En dat is omgeving. Het is als lezer belangrijk om te weten hoe de wereld om je personage eruit ziet. Om je te kunnen verplaatsen in een personage heb je het idee nodig van waar dat personage zich bevindt. Dat kan simpel je eigen slaapkamer zijn, maar dat kan in het geval van fantasy ook een geheel nieuwe wereld zijn.

In deze opdracht staat het centraal dat je een omgeving gaat beschrijven. Denk erbij dat ik hier eigenlijk een zo gedetailleerd mogelijke omgeving wil zien. Ik wil bijvoorbeeld van dat ene bankje weten dat de linker poot kraakt. Of van de boom verderop dat hij zijn takken laag naar beneden laat hangen, alsof de boom zelf verdrietig is. Natuurlijk moet je niet overdrijven met details, maar zorg ervoor dat ik een zo compleet mogelijk beeld krijg van de omgeving waar je personage in leeft. (Dat betekent dat het personage zelf niet zo heel belangrijk is, dus uiterlijke factoren of expliciete karaktereigenschappen zijn in deze opdracht niet nodig.)

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen