Foto bij Opdracht 1 - de basis

Hèhè, hij is er dan eindelijk: de eerste opdracht! Allereerst: nog een hele grote welkom aan jullie allemaal. Zonder jullie was er geen wedstrijd, dus we zijn heel blij dat we 15 enthousiaste cover-makers hebben!
We willen graag bij deze eerste opdracht jullie basis testen. En wat is nu meer basis voor een cover-maker dan een lijstje afwerken? Hieronder vinden jullie een lijstje ingestuurd door een Q-user, dus jullie kunstwerkjes zullen ook echt gebruikt worden.
Opgelet, er staan foto's in maar die moeten niet allemaal gebruikt worden. Jullie kiezen volledig zelf hoe jullie deze cover maken en hoe de compositie eruit zal zien.
De eerste opdracht is dus heel vrij en wordt er nog nergens een focus op gelegd. In de volgende opdrachten zal dat niet zo zijn, dus probeer te profiteren van deze vrijheid en ons te overtuigen van jullie kunnen.


Titel: Omdat Ze Mijn Zus Is
Beschrijving:

Als er in 1992 een burgeroorlog uitbreekt in Joegoslavië, na de onafhankelijkheidsverklaring van Bosnië-Herzegovina, verandert dit het leven van de zeventienjarige tweeling drastisch. Ana en Esma Zadravec wonen in Sarajevo, de hoofdstad Bosnië-Herzegovina, en een van de meest multiculturele samenlevingen in Europa. Bosniakken, Bosnische Kroaten, Bosnische Serviërs en andere etnische groepen wonen hier met elkaar in vrede samen. Maar zodra Bosnië-Herzegovina zich onafhankelijk verklaart van Joegoslavië, komen de Bosnische Serviërs, met de door hen uitgeroepen Bosnische Republica Srpska in opstand. Ze willen ze hun territorium uitbreiden, omdat ze vinden dat ze daar recht op hebben, en om wraak te nemen op vooral Moslims, waarmee ze vroeger honderden jaren in oorlog zijn geweest. Ze stellen kampen op, om Bosnische Kroaten, maar vooral Bosniakken in vast te zetten. En als Ana als Bosnische Kroaat in een van deze gevaarlijke kampen terecht komt, is haar tweelingzus vastberaden haar te vinden, en te bevrijden, met gevaar voor eigen leven.

Sfeer: Onheilspellend, maar wel met (doffe) warme kleuren.
Wensen/concreet:
- Verticaal
- Lettertype in typewriter stijl
- De volgende elementen moeten op de cover:
Ana (wenselijke afbeelding: klik of klik 2)
Esma (wenselijke afbeelding: klik of klik 2)
Een hand met een brandende sigaret (voorbeeld: klik of klik 2 ), belangrijk is dat de hand mannelijk is.
Faceclaim(s):
Ana: Daria Sidorchuk
Esma: Emily Rudd
(Andere foto's mogen dus ook)



ADeadline: zaterdag 15 oktober
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) ./10
- originaliteit ./10
- compositie ./10
- sfeer ./10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) ./10


We wensen jullie heel veel succes en kijken al uit naar de resultaten!

Reageer (1)

  • RefIection

    Ik ben benieuwd naar alle mooie covertjes die hier uit gaan komen!

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen