Allereerst: we zijn erg positief verbaasd over het niveau van de covers. Jullie hebben het allemaal uitstekend gedaan en echte kunstwerkjes afgeleverd! Kudo's voor jullie dus (:
Als jullie ergens niet eens zijn met de commentaar, kan je altijd een pb'tje sturen naar de desbetreffende user om meer uitleg te vragen.
Verder hebben we de beoordelingen in twee (ongelijk verdeelde) delen moeten zetten omdat er problemen waren met alle spoiler-knoppen die onze Q-handigheid te boven gingen. Vergeet dus zeker niet in allebei de hoofdstukken te kijken als je jouw beoordeling niet vindt en BELANGRIJK!!! kijk zeker onderaan het hoofdstuk van deel 2 want daar staat de persoonlijke commentaar en punten van jullie opdrachtgever: Shireen.
En dan nu... de punten!

Trivial:
Fluttershy:

Je hebt een erg mooie cover in elkaar gestoken en zeker eentje die opvalt tussen de rest. Dit komt vooral omdat je de achtergrond donker hebt gehouden, in tegenstelling tot de rest. Dus qua originaliteit zit je zeker goed!
Ik mis wel een beetje het oorlogs-aspect in je compositie. Je hebt wel alle dingen gebruikt die de user wou, maar ik zou nergens uit kunnen afleiden dat dit een oorlogsverhaal is. De sfeer van het verhaal komt dus niet echt naar voren.
Verder vind ik de plaatsing van de foto's dan wel weer heel goed, zeker de rook van de sigaret die rechtsboven terugkeert. Je hebt goed nagedacht over de plaatsing en dat zie je duidelijk. Ook het lettertype van de titel vind ik zeer mooi! Er is echter wel gevraagd geweest om alle beginletters in hoofdletter te zetten, ik denk dat je dit gemist hebt.
Al bij al dus een zeer mooie cover, de sfeer en de titel zijn de enige minpuntjes.
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 9/10
- compositie 9/10
- sfeer 6/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 7.5/10
= 39.5/50


GinnyWeasley8:
De onheilspellende heb je goed kunnen overbrengen door het mysterieuze uiterlijk van de cover alleen de (doffe) warme kleuren zie ik er niet in terug.
Alle eisen van het lijstje ingevuld: 10/10
Originaliteit: 9/10
Compositie: 9/10
Sfeer: 7/10
Vaardigheden: 8/10
Totaal: 43/50


Bismuth:
Goed gedaan! Ik vind de hand met de sigaret en de rook erg mooi geplaatst.In tegenstelling tot andere covers is het erg donker, wat het, volgens de opdracht, erg onheilspellend maakt. Er staat alleen ook dat het liever wat warme, doffe kleuren moeten zijn en daar past zwart niet echt bij. Terwijl ik in jouw cover veel elementen van de eisen van het lijstje bijhoudt, zie je niet erg veel van de verhaallijn in je cover terug. Dat houdt het mysterieus, en maakt een lezer nieuwsgierig, maar de verhaalomschrijving staat er toch niet voor niets bij, en de sfeer van het verhaal kun je er niet uit opmaken. Het is wel zeker een unieke cover!
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld: 7/10
Originaliteit: 10/10
Compositie: 9/10
Sfeer: 6.5/10
Vaardigheden: 8.5/10
Totaal: 41/50


Tracker

Trivial
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's)
Het is een verticale cover en het font is (volgens mij) in typewriter style. Daarnaast zijn de meisjes afgebeeld en is er een plaatje van een (mannelijke) hand.
10/10
- originaliteit
De afbeelding is rustiger dan de andere ingezonden covers, dus dat maakt de cover zeker origineel. 9/10
- compositie
De afbeeldingen zijn goed over de cover verdeeld. Ze komen allemaal mooi naar voren.
10/10
- sfeer
De kringelende rook geeft iets onheilspellends weer, dus in dat opzicht voldoet het aan deze eis. Toch denk ik dat er meer uit te halen vielen, door iets meer te hinten naar de oorlogsachtergrond. Deze context ontbreekt nu en daardoor lijkt de cover een beetje algemeen.
6/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..)
Door de rustige achtergrond springen alle foto’s er goed uit. Het lettertype dat je hebt gekozen past er ook goed bij. Wat mij betreft was het iets mooier geweest als (een gedeelte van) de nek van het bovenste meisje nog zichtbaar was geweest, zodat het er iets minder geknipt en geplakt uitziet.
8.5/10
= 43.5


Disneyworld
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 10/10
Je hebt precies in de cover teruggebracht wat de aanvrager wilde zien.

- originaliteit 9/10
Qua originaliteit zit je zeker goed. De donkere sfeer komt in geen van de andere covers terug, en daarmee ben je dus qua originaliteit een andere weg in geslagen dan de rest.

- compositie 7/10
Ik vind het er heel rustig uitzien, en dat vind ik persoonlijk erg fijn. Wel is het denk ik belangrijk dat het niet te gauw ‘te’ simpel wordt of doet lijken.

- sfeer 9/10
De onheilspellende sfeer waar de aanvrager naar vroeg is zeker ruimschoots aanwezig.

- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 6/10
De cover ziet er scherp en rustig uit en brengt de juiste sfeer met zich mee. Qua vaardigheden wat betreft de geblende foto’s, vind ik het nét wat te simpel doen lijken. Het achtergrondgebruik van het overheersende zwart, vind ik wel heel gaaf.

Dat maakt een totaal van 41 punten.


Puellae
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 7/10
- compositie 8/10
- sfeer 6/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 8/10

- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's)
het lijstje is netjes afgewertk, ik vind echter de cover erg donker en de warme tinten niet duidelijk naar voren komen.
- originaliteit
Het zoals ik net al zei, het lijstje gewoon netjes afgewerkt, verder niet veel toegevoegd. De rook is wel een erg leuk detail.
- compositie
Mooi gebruik van compositie, de gezichten in een diagonaal, de rook in een diagonaal. Het enige wat mij een beetje stoort is de titel die niet precies in het midden staat.
- sfeer
De cover is donker, maar daar houdt het bij op. Deze cover zou met een andere titel ook bij een luxe nachtleven kunnen gaan.
- vaardigheden
De gezichten zijn mooi geblend, lopen goed over in de achtergrond.



Darling:
Fluttershy:
Jouw cover springt eruit omdat je dingen hebt gedaan die andere users niet gedaan hebben: je hebt andere foto's gebruikt van de faceclaim en vlinders geïntegreerd. Bij het rechtse meisje vind ik de verandering van foto's een goede keuze, bij de linkse iets minder. Dit omdat haar gezicht te scherp eruit komt, alsof hij getekend is.
Verder is er een lijn in je cover die ik niet kan plaatsen (begint boven het woordje 'ze' en eindigt bij de lippen van het rechtse meisje). Hij valt niet heel erg op, maar voor mij verstoort hij de cover wel een beetje.
Misschien een kleine tip ook: lees goed waar het verhaal over gaat en probeer dat te integreren. Hoewel ik de vlinders heel mooi vind en ze goed in je cover passen, zijn ze niet echt gepast binnen het oorlogsverhaal.
Als laatste vind ik je titel wel goed gekozen, hij springt er echt uit en de kleur past goed bij je foto's. Je hebt enkel gemist dat de user alle woorden met hoofdletter wou (alle eerste letters). Let hier volgende keer op!
Het is dus wel een goede cover, er zijn gewoon een aantal aspecten die ik mis.
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 9/10
- compositie 7/10
- sfeer 6/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 7/10
= 37/50


GinnyWeasley8:
- alle eisen van het lijst je ingevuld (niet perse de foto's)
Het is een verticale cover. De letters zijn in typewriterstijl. De twee meisjes staan er op. En een hand met een sigaret staat er ook op.
8/10

- originaliteit
Je hebt dingen gedaan die andere deelnemers niet hebben gedaan. Dus met originaliteit zit je wel goed.
9/10

- compositie
Het staat allemaal dicht op elkaar waardoor het er rommelig uitziet.
7/10

- sfeer
Ik ben nog een beetje aan het twijfelen over de sfeer. Dit komt omdat het eigenlijk alles wel zou kunnen zijn, het ligt er aan hoe je het bekijkt. Het eerste wat er in mij op komt als ik me afvraag wat voor een sfeer het zou kunnen zijn is het mysterieus. Je hebt wel alle eisen van de sfeer goed gedaan.
6/10

- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,...)
Zoals ik al eerder heb gezegd het staat allemaal wat dicht op elkaar en daarom is het wat rommelig. Ik vind dat dat het een beetje verpest.
7/10

Totaal: 37/50


Bismuth:
Ook een erg mooie cover! Die van jou is anders dan de rest met de extra vlinders, en de meer gelige kleuren, wat mooi en origineel is maar de vlinders vind ik niet echt bij het verhaal passen, en de cover past niet echt bij het grote onderwerp van het verhaal: oorlog. Wat ik wel mooi vind is dat je cover er op het eerste oog simpel uitziet, maar als je beter kijkt zie je meer details en dat alles erg mooi geplaatst is.
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld: 6.5/10
Originaliteit: 8/10
Compositie: 7/10
Sfeer: 6/10
Vaardigheden: 8/10
Totaal: 35.5/50


Tracker
Darling
Het is een verticale cover en het font is (volgens mij) in typewriter style. Daarnaast zijn de meisjes afgebeeld en is er een plaatje van een (mannelijke) hand.
10/10

- originaliteit
Door de vlinders krijgt de cover een hele andere uitstraling dan die van de andere deelnemers. Het is ook gaaf dat je andere plaatjes hebt gekozen voor de hoofdpersonen, vooral de linker vind ik erg goed passen bij de vlinders en het lettertype.
9/10

- compositie
De linkerkant van de cover vind ik erg goed gelukt, maar de rechterkant oogt juist wat rommelig. Ik denk dat de rook een beetje too much is en misschien beter weg gefilterd had kunnen worden.
6.5/10

- sfeer
De warme kleuren waarom gevraagd werd, komen goed naar voren. De vlinders kunnen symbool staan voor fragiliteit en onzekerheid, wat je aan onheilspellend zou kunnen linken en zelfs bij oorlog past. Mooi gevonden! Tegelijkertijd zorgen de vlinders ook voor een speels effect, wat juist de sfeer in een heel ander daglicht zet. Misschien had je voor iets minder vrolijke kleuren voor kunnen kiezen.
7/10

- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..)
Wat het blenden betreft, ik vind de linkerkant zoals eerder vermeld erg goed. De plaatjes komen goed uit en lijken niet opgeplakt. Wel had ik het mooier geworden als het rechter meisje even goed naar voren was gekomen als de ander, ze springt nu minder in het oog en lijkt daardoor een ondergeschikte rol te hebben.
7/10

39.5/50


Disneyworld
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 9/10
Ik weet niet of de aanvrager van de cover blij zal zijn met de toegevoegde vlinders. Ik vind het echter ontzettend mooi staan, de vlinders waren dan ook hetgeen wat mij het eerste opviel bij deze cover.

- originaliteit 9/10
Door de vlinders, die een groot deel van de aandacht trekken, vind ik dat deze cover een hele originele twist heeft.

- compositie 8/10
Ik vind het een mooi cover, maar heb als ik er te lang naar kijk, een beetje het idee dat sommige covers elkaar teveel overlappen (als het ware over elkaar heen zijn gelegd) dat aan de ene kant zonde van de compositie maar op de één of andere manier wist je er precies voor te zorgen dat het bij deze cover wel goed uitpakte.

- sfeer 8/10
De sfeer past denk ik wel bij het verhaal, maar is niet het ‘onheilspellende’ waar de aanvrager het over had. De warme, doffe kleuren, zijn zonder enige twijfel wel uitmuntend gelukt en vandaar nog een hoge 8 van mij.

- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 7/10
Ik heb teveel het idee dat de foto’s een beetje op elkaar zijn gelegd. Nu pakt het wel goed uit, want het ziet er waanzinnig mooi uit, maar het blijft een risico. Bij sommige covers kan het dan lijken alsof alle afbeeldingen op een stapel zijn gegooid.

Dat maakt een totaal van 41 punten.


Puellae
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 7/10
- compositie 6/10
- sfeer 6/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 7/10

- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's)
Netjes afgewerkt, mooie warme kleuren, die terug komen in de vlinders.
- originaliteit
Lijstje is gewoon afgewerkt, wel mooie toevoeging van de vlinders.
- compositie
Ik ben niet zo fan van je compositie, je vlinders lopen in een mooie diagonaal, maar de rook van de sigaret loopt tegelijk met de vlinders en de gezichten en dat maakt het erg rommelig.
- sfeer
Ik vind de cover niet onheilspellend, de vlinders maken het misschien iets te lief, maar met een toevoeging die onheilspellender is of meer verwijst naar het verhaal zouden de vlinders juist een erg mooi extraatje kunnen zijn.
- vaardigheden
Mooi geblend, maar ik ben niet zo fan van je titel, het ziet er een soort plastic paint achtig uit. Ook rechtsonderin, bij de hand vind ik de kleuren niet mooi combineren met de rest, daar heb je ook erg grote vlakken van één kleur.



FlREBlRD:
Fluttershy:
Wauw, deze cover was meteen één van mijn favorieten. Je hebt heel veel aspecten geïntegreerd en toch komt de cover totaal niet rommelig over. Je hebt goed geluisterd naar wat de covermaker wou en bent zelf op zoek gegaan naar een andere foto van de sigaret - iets wat toont dat je achter het verhaal en de sfeer stond. Die sfeer - het grimmige van de oorlog - komt tevens zeer goed naar voren.
Verder vind ik het ook goed gedaan dat je het woordje 'zus' in de titel groter en in het rood hebt gezet. Zo krijg je die intonatie te horen in je hoofd.
Ik heb wel enkele minpuntjes. De foto van het linkse meisje past niet echt bij de foto van het rechtse meisje, aangezien haar hoofd bijna net zo groot is als het bovenlichaam van het rechtse meisje. Het tweede puntje is dat het kleurenschema van jouw cover erg lijkt op de anderen. En als laatste had de user gevraagd om alle eerste letters van de titel in hoofdletter te zetten en dat heb je gemist.
Dit zijn dan ook de enige dingen die ik kon vinden, het blijft echter wel een super mooie cover! Doe zo verder.
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 10/10
- originaliteit 8.5/10
- compositie 8.5/10
- sfeer 10/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 8/10
= 45/50


GinnyWeasley8:
- alle eisen van het lijst je ingevuld (niet perse de foto's)
Het is een verticale cover. De letters zijn in typewriterstijl. De twee meisjes staan er op. En een hand met een sigaret staat er ook op.
10/10

- originaliteit
Het afbeelden van vliegtuigen en soldaten komt ook op andere covers voor. Daar is niks mis mee maar het is wel een minpuntje voor de orginaliteit.
8/10

- compositie
Alles is goed op de cover geplaatst, het is niet te rommelig. Maar de hand met een sigaret zit bijvoorbeeld erg dicht bij Esma en daardoor lijkt het alsof de hand van Esma en die hand met een sigaret aan elkaar zitten.
9/10

- sfeer
De sfeer is heel goed! Je ziet meteen dat het over een oorlogsverhaal gaat. En je het is ook wel onheilspellend.
10/10

- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,...)
Het is wel wat druk alleen dat past goed bij de oorlog. De afbeeldingen zijn goed geblend en de titel is duidelijk leesbaar.
10/10

Totaal: 47/50


Bismuth:
Wat een ontzettend goede cover! Je hebt er veel in gezet, wat heel duidelijk maakt waar het verhaal over gaat en er veel extra foto's bij gezet maar toch goed de wensen van de auteur gevolgd. Je bent geloof ik de enige die in plaats van de voorbeeld foto's een andere foto van hand met sigaret gevonden, wat aantoont dat je goed oplette terwijl je het lijstje met eisen bekeek en begreep wat de schrijver wil voor cover, wat naast de vaardigheden ook heel belangrijk is. Dit is een van mijn favoriete covers omdat je er duidelijk goed overna hebt gedacht en dingen mooi hebt geplaatst. Net zoals iedereen tot nu toe, heb je niet de eerste letters van de woorden in de titel hoofdletters gemaakt, waar Frodo al op heeft gewezen, maar dat is eigenlijk het enige minpuntje aan de cover die ik heb gezien.
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld: 9/10
Originaliteit: 8/10
Compositie: 8.5/10
Sfeer: 9/10
Vaardigheden: 9/10
Totaal: 43.5/50


Tracker

FIREBIRD
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's)
Het is een verticale cover en het font is (volgens mij) in typewriter style. Daarnaast zijn de meisjes afgebeeld en is er een plaatje van een (mannelijke) hand.
10/10

- originaliteit
Het afbeelden van vliegtuigen en soldaten komt ook op andere covers door. Daar is in principe niets mis mee, gezien het de thematiek goed naar voren brengt, maar daardoor doet het aan de originaliteit wel ietsje af.
8/10

- compositie
Ik vind de compositie erg gaaf, al zijn er een paar aspecten die van mij wel iets meer ruimte hadden mogen krijgen. Zo was het misschien mooi geweest als de mannen iets meer afstand tot de hand hadden gehad, en ook de hand van de rechtervrouw niet interfereerde met de hand waar de sigaret tussen zit. Dit loopt nu in elkaar door en ziet er op het eerste oog een beetje vreemd uit.
8/10

- sfeer
De sfeer is heel goed neergezet! Hij is onheilspellend, de oorlog komt prachtig naar voren en de warme tinten zijn goed ingezet.
10/10

- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..)
De cover is centraal erg druk, maar dat past wel bij de chaos van een oorlog. De afbeeldingen zijn goed geblend en de titel is duidelijk leesbaar en op een logische plek neergezet.
10/10

46/50


Disneyworld
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 10/10
De eisen van de aanvrager zijn er in verwerkt en je hebt zelf wat toevoegingen gedaan die het oorlogsthema van het verhaal perfect accentueren zonder het te druk te maken. Iets wat ik, en de aanvrager ook, ongetwijfeld zal waarderen.

- originaliteit 10/10
Ik vind deze cover heel erg origineel uitgepakt door de lichte kleurencombinatie in combinatie met het donkere thema. De foto’s staan mooi centraal in het midden en passen stuk voor stuk goed bij elkaar. De cover wijkt af van de rest doordat alles in de cover zeer centraal in het midden ligt, meer als bij de rest. Alles in deze cover is heel overzichtelijk en creatief knap gedaan.

- compositie 9/10
De afbeeldingen in de cover liggen precies op de goede plek, wat de compositie erg fijn maakt.

- sfeer 7/10
De sfeer is denk ik niet ‘onheilspellend’ waar de aanvrager het over had. Ook zijn de warme kleuren erg weggezakt door het overheersende grijs. Het stoort mij echter totaal niet, maar voldoet denk ik niet helemaal aan de beschrijving van de gewenste sfeer.

- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 10/10
Dit is mijn persoonlijke favoriet in deze ronde van covers. Ik vind de afbeeldingen in de cover op de goede plek liggen. De cover is overzichtelijk. Het oogt zeer rustig, ondanks de vele afbeeldingen.

Dat maakt een totaal van 46 punten.


Puellae
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 8/10
- compositie 7/10
- sfeer 8/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 8/10

- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's)
Netjes afgewerkt, goed gebruik van de warme kleuren.
- originaliteit
Mooi dat je de oorlog erbij betrokken hebt, en de afbeeldingen heel centraal zet.
- compositie
Het is mooi dat je de afbeeldingen concentreert en er zo meer de aandacht op legt, toch vind ik het te druk, misschien ook omdat de hand (ook in kleur) erg afsteekt tegen de rest. Hij past als het ware niet echt op de plaats, dan had je hem misschien beter weg kunnen laten.
- sfeer
Ik voel echt dat het over oorlog gaat, dat het niet goed en leuk en fleurig is. Dit komt door de keuze in afbeeldingen en de kleuren, erg goed gedaan!
- vaardigheden
Mooi geblend, ook leuk dat je 'zus' beaccentueerd, ook in bijpassende kleuren. Het is wel een erg strakke titel (typewriter kan ook een feel krijgen dat het net echt inkt is en dat is hier niet), misschien past dat niet helemaal.



Valkyries:
Fluttershy:
Wat heel opmerkelijk is bij jouw covers, is dat je meteen een cover herkent als hij door jou gemaakt is. Je hebt een heel specifieke stijl en dat is iets om trots op te zijn!
Hoewel je niet alle aspecten van het lijstje hebt gebruikt (wat ook niet moest) heb ik het gevoel dat de cover een beetje rommelig overkomt. Ik weet niet of dit komt door de drukke achtergrond met de lijnen en 'spatten', maar ik moest er eventjes naar blijven kijken om alle aspecten eruit te kunnen halen.
Toen ik dat had gedaan was ik wel positief verrast! Ik ben zeer blij met de aspecten die je gebruikt hebt, zoals de foto's van de meisjes. Die passen zeer goed bij elkaar en bij de sfeer, aangezien ze er allebei eerder ongelukkig op staan. Ook de vlag die je hebt gebruikt, vind ik super.
Verder vind ik het ook leuk dat je de 'mijn' in de titel in een ander lettertype en kleur hebt gezet zodat hij opvalt.
Qua sfeer zit ik een beetje in de knoop. Je kan niet echt afleiden dat het verhaal over oorlog gaat, maar door die vlag zie je wel dat het met een landenkwestie te maken heeft.
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8.5/10
- originaliteit 8/10
- compositie 8/10
- sfeer 7.5/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 9/10
= 41/50


GinnyWeasley8:
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 8,5/10
- compositie 8,5/10
- sfeer 7/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 8/10
= 40/50


Bismuth:
Ik vind ook deze cover erg mooi en origineel. Je hebt gezegd dat je het probeerde simpel te houden, en dat is heel goed gelukt, vooral omdat je met deze plaatjes genoeg hebt laten zien.
Ik vind de vlag een mooi extra element! Die past goed bij het verhaal en ik vind het een goed, origineel idee. Het is wel een erg drukke cover, ik moest mijn ogen even laten wennen voor ik alles als een geheel kon zien.
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld: 9.5/10
Originaliteit: 8/10
Compositie: 7.5/10
Sfeer: 8/10
Vaardigheden: 8/10
Totaal: 41/50


Disneyworld
Puntentelling:

- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 7/10
De sigaret ontbreekt, zoals je zelf al van tevoren aangaf. Jammer. In plaats daarvan heb je wel de Bosnische vlag toegevoegd. Ik denk dat het erg fijn is dat als je iets weglaat, je zelf wel nadenkt over wat je daarvoor in de plek kan doen. Dat heb jij gedaan, dus dat is erg fijn!

- originaliteit 9/10
De Bosnische vlag maakt de cover al meteen origineel. Het is iets wat ik echter er niet heel erg mooi in vind, maar dat is iets persoonlijks, ik hoop dat de aanvrager dit mooi vind. Je originaliteit van de plek waar de vlag staat ten op zichtte van de andere afbeeldingen is zeer mooi! Ook de lichtere sfeer en de kleurencombinaties maakt het erg origineel.

- compositie 9/10
De foto’s staan op de juiste plek en vormen in zijn geheel een mooie compositie

- sfeer 6/10
De vlag van Bosnië in combinatie met de blik van het meisje/de vrouw, zorgt er eigenlijk voor dat de ‘onheilspellende’ en de ‘oorlog’ sferen eigenlijk een beetje worden teruggetrokken. Dat vind ik zonde. Als ik de cover zou zien zonder de verhaalbeschrijving erbij, zou ik niet aan een oorlogsverhaal denken. Ik ga er geen onvoldoende voor geven, want de creativiteit in deze cover is zo mooi dat de sfeer automatisch omhoog gekrikt wordt.

- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 9/10
Je beschikt over goede creatieve vaardigheden. Een pluspunt wat tegelijkertijd ook een valkuil kan zijn, is dat jouw covers áltijd te herkennen zijn. Men weet gelijk dat het door jou gemaakt is door je typerende stijl. Ik vind de cover er goed scherp uit zien, de afbeeldingen staan op de juiste plek en hij is niet overheersend. Jouw style is een style die ik voor bijna alle verhalen goed zou vinden. Jouw eigen coverstyle is heel uniek en eigen en dat vind ik erg mooi.

Dat maakt een totaal van 40 punten.


Tracker

- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's)
In principe heb je aan alle eisen voldaan, behalve aan de hand. Nu weet ik wel dat er stond dat je niet alle gegeven foto’s hoefde te gebruiken, maar ik interpreteerde het zodanig dat er wel een hand met sigaret op moest staan, zij het met een andere foto dan degene die gesuggereerd was.
8/10

- originaliteit
Ik vind het een erg originele cover. Niet alleen doordat de achtergrond zo rustig is, maar ook omdat je zelf een plaatje van een van de hoofdpersonen hebt gezocht die ik er mooi tussen vind passen. Daarnaast vind ik de vlag ook een interessante invalshoek.

10/10

- compositie
Ik vind de ruimteverdeling goed, hij wordt nergens te druk. De titel matched mooi met de andere afbeeldingen.
10/10

- sfeer
De cover heeft de warme tinten waarom gevraagd is. Het verbeelden van de vlag vind ik goed gevonden, dat roept vanzelf een associatie met nationalisme op. Door geen oorlogstaferelen af te beelden onderscheid je je van de andere covers. Toch komt het onheilspellende niet heel sterk naar voren, dus daar had misschien iets meer mee gedaan kunnen worden.
7/10

- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..)
Ik vind de afbeeldingen goed geblend en het geheel ziet er netjes uit. Het enige wat mij een beetje stoorde, was de afbeelding van het bovenste/rechtste meisje. Deze was natuurlijk zo gegeven, maar door jouw achtergrond doet het een beetje ‘geverfd’ aan, terwijl het andere meisje zo levensecht is.
9/10

44/50


Puellae
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 8/10
- compositie 8/10
- sfeer 8/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 8/10



Stangster:
Fluttershy:
Je hebt heel veel aspecten proberen te integreren in deze cover en sommige zijn heel goed geslaagd, andere wat minder. Ik zal beginnen met de goede.
De twee gezichten die uitkomen in de rook van het vliegtuig vind ik werkelijk prachtig. Ook het feit dat ze allebei een andere kleur hebben, de ene zus in het licht van de zon en de andere niet, vind ik super goed en dit past ook heel goed bij het verhaal. Verder vind ik het vet maken van de 'mijn' in de titel zeer goed gedaan.
De grimmige sfeer van de oorlog spat ook helemaal van je cover af, mede dankzij je kleuren, mede door het vliegtuig.
Er zijn ook wat zaken die ik minder vind. Zo heb je bijvoorbeeld drie achtergronden gebruikt en dat maakt het zeer druk (het water vanonder, het gebouw rechts en de straat links). Eén van die drie was meer dan genoeg geweest. In de titel heb je ook een klein foutje gemaakt. Bijna alle woorden zijn met een hoofdletter (zoals de user gevraagd had), alleen de 'ze' niet en dat is inconsistent.
Al bij al dus een super mooie cover, mooi afgewerkt, alleen spijtig van de minpuntjes. Als je er volgende keer op let de achtergrond niet zo druk te maken, komt het helemaal in orde.
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 9/10
- originaliteit 8/10
- compositie 7.5/10
- sfeer 9.5/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 8/10
= 42/50


GinnyWeasley8:
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8,5/10
- originaliteit 8/10
- compositie 8/10
- sfeer 9/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 8.5/10
= 42/50


Bismuth:
Er staan erg veel dingen in de cover, wat het erg druk maakt. Ik weet niet waar ik naar moet kijken en omdat er zoveel over elkaar heen staat kun je niet alles even goed zien. Het is wel erg goed gelukt om de droevigheid en de oorlogssfeer van het verhaal over te brengen, door de plaatsing van de zussen's gezichten en ik vind het spatje geel in de cover ook erg mooi geplaast. De titel vind ik goed geplaatst, maar het zwart- witte en het font vind ik niet erg mooi bij de rest van de cover passen, wat jammer is, maar het woordje 'mijn' dat groter staat is wel mooi gedaan.
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld: 9/10
Originaliteit: 8/10
Compositie: 7/10
Sfeer: 8/10
Vaardigheden: 7/10
Totaal: 39/50


Disneyworld
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
Ik mis de hand met de sigaret. De sigarettenrook vind ik er wel in terug, heb ik het idee. De rest van de foto’s zijn er mooi in verwerkt. Je hebt zelf veel dingen toegevoegd, kijk uit dat het daarmee niet te druk wordt of dat je over de wensen van de aanvrager gaat zitten.

- originaliteit 8/10
Ik denk dat de covers qua kleurencombinaties warmer is dan de meeste andere covers. Het brengt de typische oorlogssfeer met zich mee.

- compositie 10/10
De compositie van hoe de afbeeldingen in de cover staan tegen over en met elkaar, vind ik met z’n allen een mooi geheel.

- sfeer 10/10
De balans tussen de onheilspellende sfeer en de warme kleuren, is zeer goed gelukt.

- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 9/10
Door de ‘rook’ aspecten die erin lijken te zitten, vind ik de cover wat druk ogen. Wel vind ik verder alles zeer goed geblend en is het achtergrondgebruik mooi ingezet.

Dat maakt een totaal van 45 punten.



Tracker

- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's)
In principe heb je aan alle eisen voldaan, behalve aan de hand. Nu weet ik wel dat er stond dat je niet alle gegeven foto’s hoefde te gebruiken, maar ik interpreteerde het zodanig dat er wel een hand met sigaret op moest staan, zij het met een andere foto dan degene die gesuggereerd was.
8/10

- originaliteit
Door de omgeving die jij in de cover hebt verwerkt, is dit een originele cover geworden die opvalt tussen de andere.
9/10

- compositie
De cover is erg vol. De gebouwen, het vliegtuig en de dingen op het plein (ik kan niet eens zien wat het is, sorry) zijn misschien iets too much. Ik vind het licht achter de kerktoren wel heel erg gaaf en het is ook mooi dat het meisje erin hebt verwerkt, maar doordat je haar daar geplaatst hebt, verstoort ze een beetje de ‘horizon’.
6.5/10

- sfeer
Door de mistige, wat hier en daar bijna rook lijkt, heeft de cover zeker iets onheilspellends. Toch voelt het een beetje als een gemakkelijke oplossing. De cover heeft zo veel elementen dat je het misschien ook op een andere manier had kunnen doen, bijvoorbeeld door nog meer nadruk te geven op dat zonlicht in een contrast met schaduwen.
7.5/10

- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..)
Het middenstuk is voor mijn gevoel een beetje chaotisch geworden. Misschien was het interessant geweest als bepaalde gebouwen daar wat minder door de mist/rook waren verduisterd.
7.5/10

38.5/10


Puellae
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 8/10
- compositie 8/10
- sfeer 8/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 8/10



trasecolare:
Fluttershy:
Ik vond deze cover erg moeilijk te lezen aangezien er zoveel in gebeurt. Aan de ene kant heb je de stad op de achtergrond, de plant tussen de twee meisjes in, de helikopter boven hun hoofd, de prikkeldraad en de hand,... als je de plant en de prikkeldraad had weggelaten, was hij bijvoorbeeld al veel minder rommelig overgekomen.
Ik vind echter wel dat je de sfeer zeer goed vertaald hebt. Het donkere van de oorlog komt er goed in naar voren. Ik vraag me wel af of je de volgende keer met wat meer kleur kan werken.
Verder heb je ook een duidelijke titel, maar had je hem misschien beter ergens anders gezet aangezien de prikkeldraad hem een beetje verstoort.
Voor de volgende cover hoop ik dus dat je wat minder elementen integreert of een rustigere achtergrond zoekt. Want je techniek zit helemaal goed, de foto's zijn goed geblend, lopen mooi in elkaar over en je hebt de sfeer wel echt goed vertaald!
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 7/10
- compositie 7/10
- sfeer 9/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 8/10
= 39/50


GinnyWeasley8:
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8.5/10
- originaliteit 8/10
- compositie 7/10
- sfeer 8.5/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 8/10
= 40/50


Bismuth:
Ook dit is een erg drukke cover. De plant is enigszins overbodig en ik kan niet goed zien wat er boven de hoofden van de meisjes hangt. Het prikkeldraad vind ik cool, het past erg goed bij het oorlogsthema van het verhaal, en de titel en de prikkeldraad vind ik mooi geplaatst. Het is een erg donkere cover, wat onheilspellend is, maar de auteur had ook om wat warme, doffe kleur gevraagd, wat je niet gedaan hebt. Voor de rest is het erg mooi gemaakt, en de oorlogssfeer is echt goed te 'voelen', als je naar deze cover kijkt. Top!
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld: 8/10
Originaliteit: 6.5/10
Compositie: 8/10
Sfeer: 9/10
Vaardigheden: 9/10
Totaal: 40.5/50


Disneyworld
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 7/10
Alle afbeeldingen die erin moeten zitten, zitten erin. Ik denk wel dat

- originaliteit 9/10
Ik vind deze cover heel anders lijken dan de andere covers. Het oorlogsgevoel komt hier nog erger omhoog. Zeer goed gelukt.

- compositie 9/10
De foto’s in de cover passen mooi bij elkaar en staan op de juiste positie in de cover wat de compositie over het algemeen erg goed maakt.

- sfeer 10/10
De sfeer is PRECIES wat het moet zijn: De onheilspellende oorlogsfeer met hier en daar de doorbraak van de warme kleuren.

- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 9/10
De foto’s zijn wat druk, daardoor lijkt het blenden wat overheersend te zijn. Echter vind ik het al met al wel heel mooi gelukt en past alles goed bij elkaar.

Dit maakt een totaal van 44 punten.


Tracker

- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's)
Het lettertype, de afbeeldingen, de verticaliteit… jep, volgens mij heb je aan alle eisen voldaan!
10/10

- originaliteit
Ik zie zeker originele aspecten! Ik vind vooral het prikkeldraad heel erg gaaf, het past prachtig bij het lettertype. De achtergrond vind ik ook gaaf en de compositie van de twee dames, alsof ze naast elkaar staan, is ook een dik pluspunt.
9/10

- compositie
In principe vind ik het een goede compositie. De groene plant begrijp ik alleen niet zo goed en vind ik erg storend. Het vizier vind ik heel erg goed gevonden, maar had er van mij wel meer uit mogen springen, bijvoorbeeld in rood in plaats van zwart (als het een vizier is. Ja toch?) Als die cirkels overigens wat anders zijn, dan denk ik dat het de cover ten goede was gekomen als ze er niet waren.
8/10

- sfeer
Door het afbeelden van het prikkeldraad heb je gelijk al de juiste sfeer te pakken, heel slim! Het zachte oranje past ook bij de vraag van de cover-aanvrager, en de vizier past er helemaal bij.
9/10

- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..)
Door de groene plant is het centrum een beetje rommelig geworden, wat erg jammer is. Ik denk dat de cover sterker was gekomen als de meisjes iets meer naar de voorgrond waren gekomen, zodat ze sterk afstaken tegen de achtergrond en er niet min of meer deel van uitmaakten. Het lettertype vind ik zoals eerlijk gezegd erg goed passen bij het prikkeldraad.
8/10

44/50


Puellae
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 9/10
- compositie 7/10
- sfeer 8/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 8/10



Krolock:
Fluttershy:
Een leuke cover! Er zijn een aantal dingen die echt mooi passen, zoals het 'rokerige' tussen en boven de twee meisjes (punten voor vaardigheden!) en de verhouding tussen de twee meisjes. De hand met sigaret is ook goed geplaatst, alleen vind ik het een beetje vreemd dat hij dezelfde kleur heeft als de achtergrond en niet als de huidskleur van de twee meisjes.
Verder vind ik de titel ook erg leuk, goed lettertype en hij valt meteen op in je cover. De user had echter wel gevraagd om elke beginletter van het woord in hoofdletter te zetten, en dat heb je gemist.
Als laatste vind ik het goed dat je een oorlogsscène als achtergrond hebt gebruikt, alleen zou ik voor een duidelijkere foto zijn gegaan. Ik weet dat het verhaal over de oorlog gaat, dus ik link de donkere achtergrond meteen met de loopgraven (al ben ik niet eens helemaal zeker dat het wel loopgraven zijn). Je brengt echter wel direct de zware sfeer van oorlog over.
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 9/10
- originaliteit 7.5/10
- compositie 7/10
- sfeer 9/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 7.5/10
= 40/50


GinnyWeasley8:
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 9/10
- originaliteit 8/10
- compositie 7/10
- sfeer 8.5/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 7.5/10
= 40/50


Bismuth:
Wat ik erg mooi vind aan deze cover is het feit dat je genoeg kleur hebt gebruikt, maar door middel van de achtergrond en bijvoorbeeld de zwart wit foto van de hand met sigaret, het toch donker en onheilspellend hebt kunnen maken. Je hebt de sfeer van oorlog goed over kunnen brengen met de achtergrond en de vliegtuigen, maar de achtergrond had wat duidelijker kunnen zijn. De titel vind ik erg mooi geplaatst en de kleur past goed bij de rest van de cover, maar je hebt net als de meesten niet de beginletters van de woorden in hoofdletters gezet, waar de auteur wel om vroeg.
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld: 9/10
Originaliteit: 7/10
Compositie: 8/10
Sfeer: 8/10
Vaardigheden: 8/10
Totaal: 40/50


Disneyworld
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 10/10
Alle eisen van de cover komen heel goed naar voren. Je hebt hier en daar zelf wat dingen aangepast en toegepast, maar de eisen van de aanvrager staan mooi centraal.

- originaliteit 9/10
Ik denk dat hij qua originaliteit erg mooi is door de centrale ligging van de afbeeldingen in de cover in combinatie met de warme kleuren.

- compositie 9/10
De afbeeldingen die in de cover gebruikt staan, staan precies op de juiste plek. Dit in combinatie met de scherpte, titel en kleurenbalans, maakt het een goede compositie.

- sfeer 7/10
Ik denk dat de warmte in deze sfeer iets te overheersend is ten opzichte van het onheilspellende oorlogsgevoel. Het accentueert wel heel goed de oudheid waarmee toch de oorlog associeert.

- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 9/10
De foto’s zijn op een mooie, scherpe en nette manier geblend. Achtergrond is mooi in combinatie met de andere foto’s.

Dat maakt een totaal van 44 punten.


Tracker:

- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's)
Het is een verticale cover en het font is (volgens mij) in typewriter style. Daarnaast zijn de meisjes afgebeeld en is er een plaatje van een (mannelijke) hand.
10/10

- originaliteit
Behalve de twee vliegtuigen is er niet zo veel aan toegevoegd, waardoor deze cover niet uitblinkt in originaliteit. De aspecten die je hebt toegevoegd zijn ook op andere covers te vinden, hoewel ik wel vind dat je het goed hebt gecombineerd met het landschap eronder.
7.5/10

- compositie
Ik vind de compositie erg mooi. Het is nergens te druk, alle afbeeldingen krijgen voldoende ruimte.
10/10

- sfeer
Door de vele grijstinten heeft de cover inderdaad een onheilspellende uitstraling. Het gele lettertype is misschien een beetje schreeuwerig met de gedachte dat er om doffe, warme kleuren was gevraagd, maar ik vind het zelf niet erg storend.
8.5/10

- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..)
Ik vind het verloop tussen de verschillende afbeeldingen erg natuurlijk. Het vormt een samenhangend geheel.
9/10

45/50


Puellae
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 8/10
- compositie 7/10
- sfeer 8/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 8/10



Lizor:
Fluttershy;
Dit vond ik een zeer mooie cover. Je hebt de sfeer zó goed te pakken dat ik beetje ongemakkelijk werd door ernaar te kijken. De foto's die je hebt gekozen van de twee meisjes passen perfect bij het verhaal, net zoals de hand met de sigaret. Verder zijn de soldaten en de vliegtuigen een super goede toevoeging, je weet meteen dat het over een oorlogsverhaal gaat.
Er zijn wel een aantal dingen die ik minder vind. Omdat je het voorste meisje zo'n leeg t-shirt aan heeft, heb je een groot vlak in het midden van je cover die je anders had kunnen opvullen (bijvoorbeeld met de prikkeldraad, of door de titel daar te plaatsen). De titel is mooi qua kleur en lettertype, maar ik vind hem veel te weinig opvallen. Hij was mooier geweest als hij iets groter stond of in een opvallendere kleur. Nu springt hij namelijk niet in het oog. De user had ook gevraagd om elk woord met een hoofdletter te laten beginnen en dat heb je gemist.
Als laatste vind ik de laag die je erover hebt gezet wel heel mooi! (de 'vlekkerige' laag) Aangezien die me doet denken aan een oude foto en het verhaal zich in het verleden afspeelt.
Je hebt dus echt wel laten zien dat je de vaardigheden hebt die we zoeken. Alleen aan compositie en de titel zal je nog moeten werken.
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 9/10
- originaliteit 8/10
- compositie 7/10
- sfeer 9/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 8/10
= 41/50


GinnyWeasley8:
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 9/10
Originaliteit 8/10
Compositie 7/10
Sfeer 9/10
Vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 8/10
Totaal: 41/50


Bismuth:
Deze cover spreekt me ontzettend aan! Door het prikkeldraad, de vliegtuigen en de soldaten krijgt het de oorlogssfeer die het verhaal ook heeft. Rond de meisjes heeft het net een tikje kleur, terwijl de rest donker is, wat ik ook erg mooi vind. De titel had wel wat duidelijker kunnen zijn want die valt niet erg op. Dit is wel een van mijn favoriete covers, ga zo door!
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld: 9/10
Originaliteit: 8/10
Compositie: 9/10
Sfeer: 9/10
Vaadigheden: 9/10
Totaal: 44/50


Tracker

- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's)
Jep, aan alle vereiste elementen is voldaan.
10/10

- originaliteit
Het originele aan deze cover vind ik dat je er als het ware een hele scène van hebt gemaakt. Niet wat prikkeldraad of soldaten om een in de richting te hintten die het boek op gaat, maar alles lijkt helemaal in elkaar te passen, alsof je naar een foto kijkt. Heel gaaf!
9/10

- compositie
Ik heb het eigenlijk al bij de originaliteit benoemd, maar ik vind dat alles prachtig bij elkaar past.
10/10

- sfeer
De sfeer is donker, misschien zelfs melancholisch. Ik weet niet of ik het echt onheilspellend zou noemen, het lijkt juist al een stadium verder dan dat. Het kan ook komen doordat er erg weinig kleur is gebruikt, wie weet was dat anders geweest als de gevraagde doffe warme kleuren wat meer op de voorgrond hadden gestaan.
7.5/10

- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..)
Het blenden is prima gegaan, de achtergrond is ook mooi gebruikt. Het enige wat mij een beetje stoorde, was dat de titel niet echt in het oog springt. Deze had van mij nog wel wat prominenter mogen zijn.
8/10

44.5/50


Puellae
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 8/10
- compositie 6/10
- sfeer 8/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 6.5/10


Disneyworld
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 10/10
De foto’s die aanvrager wilde staan centraal in de cover. Je hebt er zelf wat bij gedaan, maar de foto’s die er sowieso in moesten zitten, zitten erin.

- originaliteit 10/10
De kleurencombinatie die erg overheersend is bij deze cover, doet hem afwijken van de andere op een positieve manier. Erg origineel.

- compositie 8/10
Ik vind de foto’s niet altijd even mooi of netjes bij elkaar, maar ze zijn wel goed uitgekozen en staan op de juiste plek.

- sfeer 9/10
De onheilspellende sfeer in combinatie met de inbrekende warmte is erg mooi.

- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 7/10
Het blenden lijkt op sommige plekken wat doffig, maar het achtergrondgebruik maakt dat al meteen goed. Heel mooi aangepakt.

Dit maakt een totaal van 44 punten.



Skrivbar:
Fluttershy:
Dit was meteen één van mijn favorieten. Je hebt gekozen voor een kleurrijke cover en toch heb je over kunnen brengen dat het om een oorlogsverhaal gaat. Daarnaast heb je zóveel elementen gebruikt (ik denk zelfs de meeste elementen van iedereen) zonder de cover rommelig over te laten komen. Ik zou een kwartier naar je cover kunnen kijken en nog niet verveeld raken, omdat je telkens nieuwe dingen ontdekt.
Ik heb slechts enkele opmerkingen: de user had gevraagd om elk woord in de titel met een hoofdletter te laten beginnen. Jij hebt alles in hoofdletters gezet, dus ik denk dat je dit gemist hebt. Verder is de hand met de sigaret belangrijk voor het verhaal, dus had ik graag gehad dat je de hand er volledig op had gezet en niet laten verdwijnen in de achtergrond.
Je hebt ook bovenaan de cover een paar gekromde lijntjes gezet en ik vind die niet echt passen, aangezien ik niet zie hoe die te maken hebben met de cover. Nu lijkt het dus gewoon opvulling. Het kan goed zijn dat die lijntjes wel een betekenis hebben die in het thema passen, maar je zou die eigenlijk niet moeten uitleggen.
Maar zoals ik dus al eerder zei: een geweldig mooie cover! Denk aan de opmerkingen die we geven en dan zit je volgende keer gegarandeerd weer in de top 3.
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 9/10
- compositie 9/10
- sfeer 8.5/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 9/10
= 43.5/50


GinnyWeasley8:
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
Originaliteit 9/10
Compositie 7.5/10
Sfeer 7.5/10
Vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 8/10
Totaal: 40/50


Bismuth:
Deze cover is in tegenstelling tot de meesten anderen helemaal in kleur, wat origineel is. Het maakt het wat minder onheilspellend maar je hebt toch door middel van de tanks op de achtergrond het oorlogsthema erin gezet. Het is een erg volle cover, met veel dingen erin die niet op het lijstje stonden maar toch mooi in je cover staan (bladeren, vogels, etc.). Dit maakt het toch een beetje te druk maar het is heel mooi gedetailleerd en het loopt allemaal mooi in elkaar over, wat goed gedaan is. De titel vind ik niet heel mooi erin staan, met allemaal hoofdletters en het past niet goed tussen de rest past. Toch is het een cover die heel knap gemaakt is!
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld: 9/10
Originaliteit: 9/10
Compositie: 8/10
Sfeer: 7.5/10
Vaardigheden: 8/10
Totaal: 41.5/50


Tracker

- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's)
Eén van de zussen ontbreekt op cover, terwijl dat toch wel een van de eisen was. Voor de rest zijn de sigaret, de verticaliteit en het lettertype er wel in verwerkt.

7.5/10

- originaliteit
De achtergrond van deze cover is zo vol dat ik echt even de tijd moet nemen om te kijken wat er op staat, dus in dat opzicht is hij zeker origineel. Doordat je een van de hoofdpersonages hebt weggelaten ziet het er wel heel anders dan de andere, dus daardoor scoor je wel punten!
8.5/10

- compositie
Ik heb moeten inzoomen om alles te bekijken, hoewel dat niet per se negatief is natuurlijk. Het zorgt voor een erg levendige achtergrond. De vrouw springt meteen in het oog, evenals de titel en de sigaret. Verder zijn er tanks en andere legervoertuigen, vogels en linksonder staan er namen. Is dat een kaart?
Alles lijkt een beetje door elkaar weggedrukt te worden, wat jammer is, want er zitten veel leuke aspecten in.
6.5/10

- sfeer
De warme kleuren komen mooi terug, al doen ze door de verscheidenheid haast vrolijk aan. Echt onheilspellend zou ik de cover daardoor ook niet echt noemen, wat ook komt doordat de elementen die spanning opwekken een beetje ondergesneeuwd zijn.
7/10

- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..)
Ik vind de kleurverdeling heel mooi, al is het soms wel een beetje willekeurig. Door de rode vlekken was het bijvoorbeeld ook niet zo duidelijk dat er links een tank staat. Zoals ik al eerder zei is de cover wel héél erg druk, waardoor sommige afbeeldingen over het hoofd worden gezien. Wellicht is het verstandig om heel goed na te denken welke afbeeldingen je precies waar neer wilt zetten en ook waarom. Het mij is mij bijvoorbeeld niet duidelijk waarom je de vogels, het gebouw in de rechterbovenhoek en de plant bij het meisje hebt toegevoegd.
7/10

36.5/50


Puellae
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 7/10
- originaliteit 8/10
- compositie 6/10
- sfeer 6/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 8/10


Disneyworld
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 7/10
Ik vind dat sommige afbeeldingen wat wegzakken, maar je hebt wel alles erin gedaan waar de aanvrager naar vroeg.

- originaliteit 10/10
De kleurencombinatie en bewerkingsstijl maakt deze cover zeer uniek.

- compositie 10/10
De foto’s maken al met al een mooie compositie van deze cover.

- sfeer 8/10
Ik vind de sfeer wat druk ogen, echter maakt het onheilspellende oorlogsgevoel in combinatie met de warme kleuren waar de aanvrager naar vroeg het allemaal goed.

- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 10/10
Dit is de meest scherpe en meest beheerste cover van allemaal. Overal in deze cover is over nagedacht lijkt het wel, iets wat heel erg typerend is voor jouw coverstijl.

Dat maakt een totaal van 45 punten.




Approval:
Fluttershy:
De drie foto's die je gekozen hebt, passen erg goed bijeen en staan prima ten opzichte van elkaar. Het is een erg mooie, simpele cover maar als ik hem vergelijk met de rest mist hij veel. Zo straalt hij niet uit dat het een oorlogsverhaal is of dat hij zich in het verleden afspeelt (bijvoorbeeld door de trui van het rechtse meisje). Verder heb je je username rechtsonder gezet en dat is niet gevraagd geweest. Ik snap dat credits wilt krijgen voor het werk dat je in de cover hebt gestoken, maar dan vraag je aan de desbetreffende user of die dat bij de story wil zetten.
Je hebt een redelijk 'standaard' lettertype gekozen, maar ik ben wel blij dat je er een kleurverandering in hebt gebruikt zodat de twee woorden 'mijn zus' opvallen. Dat maakt de titel minder eentonig. Ook goed dat hij opvalt, je blik wordt er meteen naar toe getrokken.
Ik raad je dus voor volgende keer aan om jezelf uit te dagen en proberen meer te doen dan er enkel gevraagd wordt. Dan zien we dat je echt geluisterd hebt naar het verhaal en de sfeer die de user wil overbrengen.
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 7/10
- compositie 7.5/10
- sfeer 7/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 7.5/10
= 37/50


GinnyWeasley8:
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 9/10
Originaliteit 8/10
Compositie 7/10
Sfeer 6/10
Vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 7/10
Totaal: 37/50


Bismuth:
Deze cover is erg simpel gemaakt, en ziet er niet uit alsof er erg veel meer dan wat het lijstje zei in is gezet. Dat lijkt wat gemakzuchtig, maar misschien is het met een andere reden. Ik vind de titel er mooi tussen passen en dat 'mijn zus' een andere kleur is gegeven cool, en je hebt er ook rekening mee gehouden dat de beginletters van elk woord hoofdletters moesten zijn, wat goed is. Je kunt niet van je cover zien dat het een oorlogsverhaal is, wat jammer is, en er zijn veel lege plekken in je cover. De foto's zijn wel mooi in je cover geblend.
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld: 8/10
Originaliteit: 8/10
Compositie: 7/10
Sfeer: 6/10
Vaardigheden: 7/10 (Hier kan ik niet erg veel over zeggen gezien hoe weinig de cover eigenlijk heeft.)
Totaal: 36/50


Puellae
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 7/10
- compositie 7/10
- sfeer 7/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 8/10


Disneyworld
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 10/10
Alles wat in de cover moet zitten, zit erin!

- originaliteit 9/10
Ik vind hem door de simpele kleuren en posities van de afbeeldingen erg origineel.

- compositie 8/10
Ik vind dat de plaatjes niet aanvoelen alsof ze allemaal in verband met elkaar staan. De cover oogt wel duidelijk en geeft aan waar het om gaat.

- sfeer 7/10
Ik vind dat de onheilspellende oorlogssfeer zeker goed naar voren komt in deze cover.

- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 7/10
Ik vind het blenden af en toe niet helemaal mooi eruit zien. Het achtergrondgebruik vind ik wel heel leuk!

Dat maakt een totaal van 41 punten.




BloemetjeR:
Fluttershy:
Ik denk dat je de pech hebt dat je in een wedstrijd zit waar het niveau enorm hoog ligt. De andere users hebben technieken die jij nog niet bezit - al kan ik wel duidelijk zien dat je je best hebt gedaan en dat je wel vaardigheden hebt in het cover maken. Zo zijn de foto's die je gebruikt hebt goed geblend en heb je een mooie achtergrond gezocht. Er zijn gewoon heel wat zaken waar ik niet overheen kan kijken. Zo ben ik niet zeker of je je aan de faceclaim gehouden hebt, want jouw foto's zijn zò verschillend dan die van de andere users. Het lijkt alsof je twee random personen van het internet hebt genomen (is dit ook zo?) en dat was niet de bedoeling. Verder is je titel zo klein dat ik hem bijna niet had zien staan. Ook de plaatsing van de foto's is niet echt oké, aangezien de foto van de rechtse vrouw de helft van het gezicht van de linkse vrouw bedekt en de hand met de sigaret ze beiden bedekt.
Dus, voor de volgende keer:
1) de foto's gebruiken die gevraagd geweest zijn
2) De foto's zo plaatsen dat ze elkaar niet overlappen. Je hebt moeite gedaan om foto's te zoeken, zorg dan ook dat je ze goed kan zien
3) een grote, duidelijke titel
Dan kom je al een stuk verder en zullen je punten ook beter zijn! Ik denk dat jij de user bent die het meeste zal groeien doorheen deze wedstrijd, dus ik ben erg benieuwd naar je covers later in de wedstrijd. Probeer te kijken naar de covers van de andere users en daar inspiratie uit te halen voor je volgende cover!
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 6/10
- originaliteit 6.5/10
- compositie 6/10
- sfeer 7/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 7/10
= 32.5/50


Bismuth:
Deze cover is vrij wazig en daardoor niet erg goed te zien. Je bent nog niet op hetzelfde niveau als sommige anderen in deze wedstrijd, maar je kunt vast nog verbeteren en deze wedstrijd is er ook om tips te krijgen van anderen en te leren van je fouten. Je titel is niet in typewriter style, en de beginletters van de woorden zijn geen hoofdletters, waar de schrijfster wel om gevraagd heeft, wat jammer is. Hij valt ook niet erg op op de cover. Wel vind ik dat de plaatjes van de meisjes mooi zijn geplaatst en de rook van de sigaret is blauw, wat er mooi tussen past. Ik vind de plaatsing van alles erg mooi gelukt, maar uit je cover krijg je niet echt oorlogssfeer en dat is jammer, dus misschien had je er nog wat plaatjes met oorlog erbij kunnen zetten.
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld: 7.5/10
Originaliteit: 8/10
Compositie: 8/10
Sfeer: 6/10
Vaardigheden: 5/10 (dit kun je nog wel verbeteren, no worries)
Totaal: 34.5/50


GinnyWeasley8:
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 7.5/10
Originaliteit 7/10
Compositie 6/10
Sfeer 5/10
Vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 7/10
Totaal: 32,5/50


Puellae
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 8/10
- compositie 7/10
- sfeer 7/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 6.5/10


Disneyworld

Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 9/10
Alle afbeeldingen waar de aanvrager naar vroeg, zijn keurig in de cover verwerkt.

- originaliteit 8/10
Hij is erg donker, te donker. Echter door dit overheersende kleurengebruik onderscheid je je wel van de rest.

- compositie 6/10
De cover is netjes en rustig, maar veel te donker. Het balans van kleuren en lichtinval is niet uitgepakt. Over het algemeen is de cover dus te donker, maar wel rustig en duidelijk door de weinige afbeeldingen die erin verwerkt zijn.

- sfeer 6/10
De onheilspellende sfeer waar de aanvrager om vroeg, komt zeker terug in de cover! De warme kleuren ontbreken echter.

- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 6/10
De foto’s zijn goed geblend alleen de achtergrond is zo donker dat het de gehele cover eigenlijk te donker maakt. Ik denk dus dat vaardigheden van het blenden er zeker zijn, maar dat aan de bewerkingen wat betreft kleuren, tinten en lichtbalans wel gewerkt kan worden.

Dat maakt een totaal van 35 punten.


Anaklysmos:
Fluttershy:
Wat een mooie cover! Het vage effect erover lijkt zo van de rook van de sigaret te komen en past erg goed bij het verhaal. De foto's van de twee meisjes passen ook perfect bij de sfeer, aangezien ze allebei een angstige/verdrietige blik hebben. Ik ben ook blij dat je de hand in huidskleur hebt genomen en niet in zwart-wit, deze past er erg goed bij.
Er zijn wel een aantal opmerkingen die ik graag anders had gezien. Hoewel je een prachtige cover hebt gemaakt, zou ik er niet uit kunnen afleiden dat dit een oorlogsverhaal is. De sfeer wordt dus niet echt vertaald in je cover. Verder had de user ook gevraagd om elk woord met een hoofdletter te laten beginnen en dit heb je gemist. De titel is echter wel heel mooi, de 'uitgeveegde' streep erachter is goed gevonden!
Het is dus wel duidelijk dat je heel wat cover-vaardigheden hebt. Als je volgende keer wat meer aandacht besteedt aan je achtergrond en de sfeer die hij overbrengt, komt alles zeker in orde.
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 8/10
- compositie 8/10
- sfeer 7/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 8/10
= 39/50


GinnyWeasley8:
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
Originaliteit 8/10
Compositie 8/10
Sfeer 7/10
Vaardigheden (goed geblende foto's, achtergrondgebruik,..) 8/10
Totaal: 39/50


Bismuth:
Je bent voor zover ik weet geen Harry Potter fan, maar deze cover geeft me een erg Slytherin gevoel. Hij is erg mooi en heel onheilspellend, en het groene is ook heel mooi. Jammer is dat de cover geen oorlogssfeer heeft, omdat je niet veel anders hebt gedaan dan de foto's op het lijstje. Je had er misschien nog wat andere plaatjes bij kunnen doen dat te maken heeft met oorlog. Het rokerige aan je cover is mooi, maar hij is erg simpel en heeft vrij veel lege plekken. De plaatjes van de meisjes zijn wel mooi gekozen en geplaatst, en erg mooi geblend. De titel is ook goed geplaatst, door de rook lijkt het net of er een soort 'spotlight' op staat.
Een erg mooie cover!
Puntentelling:
Alle eisen van het lijstje ingevuld: 8/10
Originaliteit: 8/10
Compositie: 9/10
Sfeer: 6/10
Vaardigheden: 8/10
Totaal: 39/50


Puellae
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
- originaliteit 7/10
- compositie 6/10
- sfeer 6/10
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 8/10


Disneyworld
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld (niet perse de foto's) 8/10
Het lettertype is denk ik niet waar de coveraanvrager wens voor had. Ook de sfeer is wellicht niet helemaal gelukt door het overheersende groen. Je hebt wel keurig alle afbeeldingen waar de aanvrager naar vroeg, in het verhaal verwerkt en goed laten uitkomen.

- originaliteit 8/10
Ik vind door de overheersende kleurencombinatie van groen, dat de cover er echt uitspringt. Het groen neemt de cover echt over, maar door een ‘vervaging’ aan kleuren, heb je de cover heel zacht houden.

- compositie 8/10
De afbeeldingen lijken te kloppen op de plek waar ze nu staan. Het past goed bij elkaar en er is niet iets op de cover wat heel drastisch afwijkt van de rest. Wel zonde van het lettertype.

- sfeer 6/10
De sfeer vind ik erg mooi maar het is niet hetgeen waar de covermaker om vroeg vind ik. Persoonlijk vind ik deze cover één van de mooiste sferen hebben maar het is voor mij niet het onheilspellende oorlogsgevoel. De warme kleuren ontbreken, in plaats daarvan is er een overheersend groen aanwezig. Dit stoort mij echter niet, ik vind het erg mooi hoe je dat hebt ui

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen