Robots


Setting:

Robots? Wie kent ze niet? Ze zijn misschien wel een van de grondleggers van de pure, zuivere sciencefiction. Door de jaren heen is vooral het concept van een menselijke robot populair, maar ook robots die de aarde willen overnemen lijken helemaal tip top in orde. Jouw uitdaging is om een kort verhaal te schrijven waarin robots een grote (of misschien wel minder grote) rol spelen. Probeer het verhaal echter wel zo origineel mogelijk te houden. Wil jij toch een robot met menselijke gedachten? Geen probleem, maar geef dan wel een originele twist aan het verhaal zelf.

Opdracht:

De opdracht zelf is deze keer iets vrijer dan bij de vorige. Je maakt gebruik van een kleur (die je zelf mag kiezen). De kleur mag zowel een symbolische als een letterlijke betekenis hebben. Het enige addertje onder het gras is dat ik uit je verhaal moet afleiden over welke kleur het gaat. Als je één keer vermeld dat het gras groen is, kan ik niet weten dat jouw gekozen kleur groen was. Maak het dus klaar en duidelijk (zonder het te vermelden in de inleiding van je hoofdstuk, dat zou het natuurlijk te makkelijk maken).

Tip: gebruik de kleur in de titel van je verhaal, dan kan ik er logischerwijs niet omheen.

Eisen:

x Het minimum voor deze opdracht is 800 woorden, het maximum 1500*,
x Je levert in voor maandag 28 november 23u59 (met eventueel nog vier dagen uitstel),
x Je levert in door mij via PB een link te sturen met het betreffende hoofdstuk,
x De kleur komt duidelijk in het verhaal naar voor,
x Je verhaal is een OP,
x Je verhaal heeft een titel,

*Je mag honderd woorden over het maximum gaan. Zit je meer dan honderd woorden boven het maximum, gaat er per 20 woorden één punt af van 'Het houden aan de opdracht'. Onder het minimum gaan is niet toegelaten: voor iedere 20 woorden die je onder het minimum zit, gaat er één punt af van 'Het houden aan de opdracht'.

Puntenverdeling:

x Originaliteit: -/30
x Spelling en Grammatica: -/15
x Het houden aan de opdracht: -/20
x De opbouw van het verhaal: -/15
x Sfeer die in het verhaal geschept wordt: -/5
x Vlotheid: -/15

Extra:

Heb je de opdracht snel afgerond, of heb je even niets om handen tijdens de jureerperiode, dan is er altijd een extra om je bezig te houden! De extra bij deze opdracht is als volgt:

Een wereldberoemde chemicus ontwikkelt een nieuw middel. De effecten blijken op lange termijn echter zware gevolgen te hebben. Gelukkig is het middel nog niet op de markt en ervaren enkel de proefmuizen er last van. Wat de chemicus en zijn team echter niet hadden kunnen voorspellen, is dat het middel niet alleen een negatief effect heeft op de proefdieren, maar ook op ieder levend wezen in hun omgeving - met andere woorden: het onderzoeksteam.

Veel succes en vooral veel plezier met het schrijven!

Reageer (6)

  • Square

    Ik wil echt niet irritant doen, dus sorry, maar ik moet toch nog een keer vragen naar de deadline. (krul) Er staat hier namelijk dinsdag 28 november. Tot vandaag had ik niet helemaal door dat de 28ste helemaal geen dinsdag is, maar is de deadline dan dus eigenlijk morgenavond al, zoals ook in die pb stond?

    Dat zou ik waarschijnlijk ook nog wel halen, maar dan moet ik even het tempo een beetje opvoeren, aangezien ik dus was uitgegaan van dinsdag.

    7 jaar geleden
  • SelenaGomez1

    Mag ik trouwens vragen wel lettertype je hier gebruikt?

    7 jaar geleden
  • SelenaGomez1

    Had vorige week nogal een drukke week, maar heb nu gelukkig tijd om aan de opdracht te beginnen, hopelijk krijg ik hem nog in tijds af! (:

    7 jaar geleden
  • Florets

    Whow, aparte opdracht en dan bedoel ik met dat je een kleur moet verwerken, maar zo tof!

    7 jaar geleden
  • Effy_Stonem

    Nooo het wordt steeds moeilijker. Robots en maar 1600 woorden waar ik alles ik kwijt mag? :o Ik ga mijn best doen (':

    Wel een ontzettend leuke opdracht tho

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen