De langste knuffel die ik ooit gehad heb, dat was die dag. We stonden op het peroon en het was drie weken geleden sinds ik het gesprek in de keuken gehoord had. Alles was geregeld en vanavond zou ik met mijn jas aan, twee vlechtjes in mijn haar, laarsjes aan en een koffertje in mijn hand aankomen in het voorstadje van Parijs waar tante Mies en oom Oscar woonden. "De trein komt eraan!", riep vader uit. Snel wurmde ik me uit de greep van moeder en knuffelde ik hem. Toen kwam de trein aan en stapte ik in.

Toen ik een stuk of twee uur in de trein gezeten had kwam ik aan in het Belgische stadje Brugge. Ik moest overstappen naar een andere trein. Ik sprong de puffende stoomlocomotief uit en wachtte ik totdat er een kwartiertje later een veel grotere en drukkere trein aankwam die naar Parijs ging. Overal zaten oftewel verliefde koppeltjes (het was ten slotte bijna Valentijn), grote gezinnen met huilende baby's of mensen die verbaast keken waarom een klein meisje zoals ik helemaal alleen in de trein zat.

"Waarom zit je daar zo alleen, meisje? Reis je zonder je ouders?", vroeg een jongen van rond de 15 jaar aan mij. "Ik ben twaalf jaar hoor! En waar ik heen ga dat boeit je niet!", beet ik hem toe. Hij kwam naast me zitten en vertelde: "Ik ga naar Issy, ik ben een halfjaar bij mijn grootmoeder in Antwerpen geweest en ga nu weer terug naar huis." Issy... Daar ging ik ook heen. Daar woonden tante Mies en oom Oscar! Ik zuchtte. Hopelijk zal ik deze jongen niet te vaak tegenkomen!, dacht ik.

Toen de trein stopte bij het station bij Parijs stond ik op en liep ik het station in. Het duurde niet lang voor ik oom Oscar vond want hij stond al op me te wachten. "Mireille, ma copine!", riep hij uit terwijl hij me knuffelde. Het was lang geleden dat ik oom Oscar nog had gezien. Hij was enorm vermagerd en hij had een snorretje gekregen dat er eerder niet was. We liepen naar een klein zwart autootje en stapten in. Het reed niet perfect, maar het was veel beter dan de paard en kar die we thuis hadden!


Zo mensen, dit is het tweede hoofdstukje! Hopelijk vinden jullie het leuk ;D


Reageer (3)

  • FroIIo

    Leuk, ik neem een abo (:

    7 jaar geleden
  • 4na

    Ontzettend leuk geschreven ^^

    7 jaar geleden
  • Histoire

    Ik heb niet veel inspiratie om een reactie te typen, maar ik vond het leuk. (:

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen