Lieve, lieve mensen. Daar zijn ze dan, mijn beoordelingen. Het heeft véél te lang geduurd en het spijt me! Gisteren heb ik jullie allemaal beloofd dat ze eeecht vrijdag online zouden komen en nu is het dan toch zaterdag. Het is niet zozeer dat ik het beoordelen heb onderschat, maar de combinatie beoordelen en toetsweek wel. Natuurlijk is dit wel eenmalig en ik hoop dat jullie niet al te boos zijn op me! Nu mijn toetsweek achter de rug is heb ik véél meer tijd om alles uitgebreid na te kijken. Tenzij ik straks voor alles ben gezakt en ik van wanhoop in elkaar stort, maar dat zal vast niet gebeuren. (krul)

Het eerste wat ik wil zeggen over jullie inzendingen is; WAUW. Jullie hebben zó enorm goed je best gedaan. Ik heb een hele hoop verschillende verhalen gelezen en hoewel de één beter was dan de ander zaten er geen slechte verhalen tussen. Wees dus niet te streng voor jezelf als je een lagere score hebt dan anderen, bijvoorbeeld. Niemand was slecht. Er zijn mensen met verbeterpuntjes en dat is een heel ander verhaal Daarbij - nu is er een nieuwe ronde en nieuwe kansen!

Als je het niet eens bent met mijn beoordeling mag je me altijd een bericht sturen voor verdere toelichting. Ik ben ook maar een mens, maak zelf soms ook fouten of kijk gewoon heel anders tegen bepaalde dingen aan. Ik bijt niet!

Opdracht 1: Het geheim van Faciliteit Vijf
Door: Diable
Totaal aantal punten: 82/100

• Originaliteit 18/25
Over het algemeen heb je het hier goed gedaan, hoewel er goede en wat minder goede punten zijn. Wat ik zelf erg interessant vind is dat je verhaal gaat over jongeren met een fysieke afwijking. Dat lees ik niet zo vaak en vind ik dan ook erg origineel. Wat ik jammer vind is dat blijkt dat faciliteit negen eigenlijk helemaal niet zo fijn is en dat ze hem als een soort proefdier gaan gebruiken. Dit voelde ik halverwege het verhaal al een beetje aankomen en vind ik dan ook minder origineel.
Het feit dat ze nog altijd medicatie nodig hebben tegen de straling vind ik dan wel weer goed uitgewerkt.

• Het houden aan de opdracht 20/20


Je hebt je erg goed aan de opdracht gehouden. Het was meteen duidelijk wie de vrouw was die erin moest zitten. Ook is zij meteen heel belangrijk voor het verhaal en laat ze doorschemeren dat het hier gaat om een dystopie en dat er een revolutie nodig is. Qua woorden zit je ook goed.

• De opbouw van het verhaal 18/20


Je verhaal begint goed en duidelijk. Je legt kort maar krachtig uit waar het in grote lijnen over gaat en vertelt een stukje over de geschiedenis. De vrouw op de televisie komt wat onverwachts en misschien een beetje onlogisch, maar ze blijkt al snel heel cruciaal voor de rest van je verhaal.
Als Vinny in beeld komt begin ik haast te denken dat er iets ergs met haar gaat gebeuren en ik merk dat ik gauw verder wil lezen, ook al ken ik het personage verder niet. Dat vond ik erg goed gedaan.
In eerste instantie komt dokter Sanches over als een aardige man, maar zodra hij de ruimte verlaat met die glimlach krijg ik al de kriebels. Dat is het moment waarop je weet dat het mis is.
Je laatste stukje is absoluut spannend en hoewel de plottwist voor mij niet als een verrassing kwam, wil ik tóch weten wat er nu met Damon gaat gebeuren. Stiekem betrapte ik mezelf erop dat ik door wilde naar het volgende hoofdstuk. Wat voor onderzoek gaan ze doen? Wat gaat er met hem gebeuren? Wie is de jonge vrouw van de tv? Waar is Vinny?

• Spanning 6/10

Was het spannend? Ja. Had het spannender gekund? Ja, dat ook. Hoewel het einde mij met een hoop vragen laat zitten, heb ik toch ook het gevoel dat er iets mist. De cliffhanger is goed, maar hij zou beter zijn geweest als hij misschien iets later kwam. Voor mijn gevoel mist er een stukje tussen de laatste zin van de nog onbekende man en de gedachten van Damon. Een soort ingreep, misschien? Een uitspraak over Vinny? Damon die Charles een klap verkoopt? Ik weet niet wat het is, maar ik mis hier iets.

• Stijl 3/5

Ik vind dat je hier heel goed begint. Je eerste stuk leest lekker weg en daar heb ik dan ook geen commentaar op.
Zodra er wordt gesproken krijg ik soms wat meer moeite met de stijl. Het had denk ik wat makkelijker gelezen als je wat vaker een nieuwe alinea was begonnen, of met tabs had gewerkt. Bijvoorbeeld voor het gesprek met Vinny en het laatste stuk met de twee artsen.
Wat ik wel een beetje mis zijn de gevoelens van Damon. Ik zie een hoop feiten en omschrijvingen van de huidige omgeving, maar eigenlijk maar weinig over hoe de hoofdpersoon zich nu voelt. Wat voelt hij nu als hij de vrouw op tv ziet? Ik lees even verwarring en daarna een beschrijving van hun huidige leefsituatie.
Hetzelfde geldt voor het laatste stukje. De arts zegt dat ze straks alles kunnen doen wat ze maar willen met Damon en zijn reactie daarop is zich eigenlijk afvragen wat voor onderzoek dat nou is. Voelt hij geen angst? Paniek? Hier had ik graag meer van willen zien.

• Spelling en grammatica 17/20

Ik zie nog altijd heel veel discussie wat je nu moet doen als je twee keer achter elkaar ‘je’ in je zin hebt staan, zoals ik in jouw verhaal twee keer heb gezien. De vraag is dan nog altijd; is het je je? Of je – je? Persoonlijk vind ik dat laatste, wat jij hebt gedaan, heel vervelend lezen. Ik pauzeer automatisch als ik het streepje zie staan waardoor de zin niet lekker loopt. Tweemaal je achter elkaar zou me meestal niet opvallen omdat het streepje er niet staat en dit raad ik dan ook aan om in het vervolg te doen. Omdat dit echter nog een zeer discutabel onderwerp is, trek ik er niet veel punten voor af.
Verder haal ik de volgende foutjes uit je verhaal:

Vergroeit -> Vergroeid
Straling gevaar -> straling een gevaar
Welke hij innam met een glas water -> welke moet zijn dat


Opdracht 1: Wat als het leven een droom is
Door: xPaperPlane
Totaal aantal punten: 72/100


• Originaliteit 21/25

Origineel is het absoluut. Ik heb nog niet eerder een verhaal gelezen waarin ze baby’s in een droomtoestand brengen om ze via die manier op te voeden. Dat is zeker iets waar ik meer over zou willen lezen. Het enige wat ik jammer vind aan dit verhaal zijn de doktoren. Daar is nu in principe niets mis mee, maar daarmee neem je soort risico waarbij het verhaal heel erg snel cliché kan worden.

• Het houden aan de opdracht 19/20

Ik zal heel eerlijk bekennen dat ik in eerste instantie niet zeker wist wie nou het personage uit de opdracht was. Heel even was er wat verwarring, maar toen ik je verhaal nogmaals las was het wel duidelijk. Je woordenaantal is keurig.

• De opbouw van het verhaal 12/20

Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van verhalen waarin het hoofdpersonage wakker wordt op een onbekende plek. Het was wel fijn dat je daar niet lang in bleef hangen en eigenlijk meteen to the point kwam. Wat ik wel jammer vond was dat er eigenlijk heel erg veel onduidelijkheid is in je verhaal. Je hoofdpersoon komt niet over alsof ze haar hele leven al in een gesimuleerde wereld leeft en nu voor het eerst wakker is geworden. Het is natuurlijk fantasie, maar toch voelde dit erg onnatuurlijk. Vervolgens gaat het verhaal erg snel en is er maar weinig uitleg, waardoor ik moeilijk terug in het verhaal kom.

• Spanning 5/10

Echt spannend is dit verhaal nu nog niet. Wel zie ik een hoop potentie en denk ik dat dit zeker een erg spannend verhaal kan worden als je meer hoofdstukken hebt. Dit stuk is echter nog meer intro en opbouw dan echt spanning.

• Stijl 2/5

Je schrijft simpel, zonder al te veel poespas eromheen. Ik vind dat heel fijn lezen, maar er waren ook een paar minpuntjes. Er waren een aantal momenten waarbij ik niet wist wie er aan het woord was. Mede omdat het antwoord meteen achter de vraag kwam en bijvoorbeeld niet in een nieuwe zin stond. Zo heb ik een paar keer terug moeten lezen en ook dat haalt me wel uit het verhaal.

• Spelling en Grammatica 13/20

Je schrijft een paar keer een hoofdletter na een gesproken zin waar dit niet nodig is, zoals je bij het voorbeeld hieronder ziet. Dit doe je bij heel veel van de gesproken zinnen. Ook staan er een aantal dt-foutjes in en lopen niet al je zinnen even lekker.

Tast na het -> tast naar het. Deze fout maak je later nog een keer.
Ruggengraad -> ruggengraat.
‘Ze is is echt wakker.’ Hoor ik iemand zeggen. -> ‘Ze is echt wakker,’ hoor ik iemand zeggen.



Opdracht 1: Demonatia
Door: SelenaGomez1
Totaal aantal punten: 77/100


• Originaliteit 24/25

Ik vond dit heel erg origineel. Het was een zeer kort verhaal, maar ik zie zeker niet vaak verhalen waarin de hoofdpersoon vrijwillig en vredig de dood tegemoet gaat.

• Het houden aan de opdracht 9/20

Deze vond ik lastig. Qua woorden zit je in ieder geval goed, daar heb ik niets op aan te merken.
Toch vind de dystopie lastig te ontdekken, omdat dit een wereld is met demonen. Hierdoor weet je niet zeker of dit gewoon bij hun wereld hoort of dat er inderdaad bijvoorbeeld een corrupt systeem aan de macht is en de wereld helemaal niet zo hoort te zijn. Je hint meerdere malen zeker naar dat laatste, maar het was toch best onduidelijk.
Het personage vond ik ook een moeilijke. Ik zie zeker wie dat is, maar het einde lijkt daar niet bij de passen. Het personage moet vechten voor een revolutie en dat kan niet door van een afgrond te springen, hoe lief het ook is. Het lijkt niet helemaal te passen bij de opdracht.

• De opbouw van het verhaal 12/20

Ik zal heel eerlijk zeggen dat ik moeite had met de opbouw. Je hebt ervoor gekozen om een one-shot te schrijven, wat ik erg leuk vind, maar met de woordenlimiet komt dit verhaal niet zo mooi tot zijn recht. Het verhaal voelt een beetje gehaast, alsof je helemaal gericht was op het einde en minder op het middenstuk en het verhaal eromheen. Hierdoor miste ik wat uitleg over de wereld, maar vooral ook het toeleven naar dat einde.

• Spanning 7/10

Omdat je verhaal zo gehaast was vond ik het niet heel spannend. Wat je had kunnen doen was bijvoorbeeld dat laatste moment dat ze samen zijn wat meer kunnen rekken, of een wat langere aanloop daar naartoe. Wel leefde ik mee in het stuk voor de brief. Ik had wel een vermoeden wat er ging gebeuren, maar tóch wil je weten wat er nou in die brief staat.

• Stijl 5/5

Ik vind je schrijfstijl zeker heel erg fijn om te lezen. Je schrijft met tabs waardoor het altijd duidelijk is wie er aan het woord is. Je verhaal leest lekker weg. Niets op aan te merken, eigenlijk!

• Spelling en Grammatica 20/20

Ik zal heel eerlijk zeggen dat ik eigenlijk geen foutjes kan ontdekken. Dus, goed gedaan!


Opdracht 1: Cum somnia vererat
Door: Necessity
Totaal aantal punten: 86/100


• Originaliteit 24/25

Ja. Ja! JA! Ben je al begonnen met het schrijven van een boek over dit onderwerp? Ik heb wel eens ideeën voorbij zien komen om in de trant van de wensen bij een vallende ster, maar nog nooit op zo’n manier. Super leuk, gedaan!

• Het houden aan de opdracht 10/20

De vrouw komt goed in je verhaal voor. Ik vind het erg leuk om dit eens via indirect contact te zien. Dat geeft toch weer een heel ander sfeertje. Dit heb je dan ook erg goed gedaan.
Helaas heb ik een ‘maar’. Waar is de dystopie? Dankzij Minke is het wel duidelijk dat er iets op aarde niet goed is, maar daar krijgen ik als lezer op dit moment niets van mee. Wat is er dan? Hoe weet ik zeker dat zij niet gewoon paranoïde is? Het enige andere aan deze wereld is dat de vallende sterren satellieten zijn en dat de mensen dat niet weten. Dat maakt het echter nog geen dystopie. Heel erg jammer, want dit was toch de helft van de opdracht.

• De opbouw van het verhaal 19/20

Dit vond ik wel heel erg goed gedaan. Het bouwt zich rustig op, maar niet langzaam. Je verhaal sluit mooi af en voelt helemaal niet gehaast. Eigenlijk heb ik hier niets op aan te merken.

• Spanning 8/10

Het verhaal op zich is niet heel spannend, maar toch is er zeker wel spanning. Je wilt al gauw meer weten over Minke en wat er met haar staat te gebeuren. Dit is een verhaal met heel erg veel potentie en ook hier had ik graag meer van willen lezen.

• Stijl 5/5

Je hebt echt een goede schrijfstijl! Het klopt, het leest fijn, het loopt lekker. Het is gewoon echt helemaal goed.

• Spelling en Grammatica 20/20

Niets!


Opdracht 1: Prima Donna
Door: Shireen
Totaal aantal punten: 76/100


• Originaliteit 20/25

In zekere zin is je verhaal absoluut origineel, maar toch zijn er een paar kleine puntjes. Zo vind ik het starten van een opstand door middel van een toespraak zoals deze niet heel erg origineel. Dit heb ik namelijk best vaak gezien. Wat ik dan wel weer origineel vind is dat deze toespraak wordt gehouden door de presidentsvrouw en niet één of andere random burger.

• Het houden aan de opdracht 12/20


Ik mis de dystopie. Het gaat slecht in het hand en er gaan vreselijke dingen gebeuren, maar in je verhaal lijkt het op dat moment niet slecht te gaan met de wereld. Niet slecht genoeg voor een dystopie, in ieder geval. Vooralsnog zijn er nog geen massa executies geweest en is er ook nog geen voedseltekort. De burgers kunnen niet lezen en schrijven en kennen de geschiedenis ook niet, maar verder komt er niet in je verhaal naar voren of er meer aan de hand is dat alleen dat. Dit lijkt meer op een verhaal dat onderweg is naar een dystopie.
De vrouw is wel heel erg duidelijk in beeld, dat heb je goed gedaan. Zelfde voor het woordenaantal.

• De opbouw van het verhaal 15/20

Je had een leuke intro, maar zodra Clara begon te spreken vond ik het wat minder worden. Zoals Bruno heel gevat zegt: “Get to the point.” Stiekem was ik het wel met hem eens. Ik begreep dat Clara de vrouw was om wie het moest gaan in deze ronde en ik was heel erg benieuwd waar ze mee ging komen. Hierdoor vond ik het middenstuk was minder en had ik graag een langer ‘einde’ gezien.

• Spanning 7/10

Er zat zeker spanning in het verhaal. Op een gegeven moment kreeg ik langzaam in de gaten waar ze heen wilde en was ik heel erg benieuwd wat er ging gebeuren en hoe Livia daarop zou reageren. Echter… ze reageerde eigenlijk niet. Je beschrijft heel precies wat de bewakers aan het doen zijn, maar ik lees eigenlijk nergens wat Livia hier nu allemaal van vind. Wat doet dit nieuws met haar? Het lijkt haast alsof zij alles van een afstandje meemaakt, of op TV ziet en er niet zelf middenin staat. Dat vond ik jammer, want het grote voordeel van boeken vind ik altijd dat je weet hoe de hoofdpersoon zich voelt.
Je einde vond ik wel goed gedaan. Als dit een gewone story geweest op Quizlet was ik zeker naar het volgende hoofdstuk gegaan om meer te lezen over de chaos die ontstaat en de gevolgen daarvan voor het land en de inwoners.

• Stijl 4/5

Ik vind dat je erg goed begint. Je ‘intro’ leest fijn en ziet er goed uit. Tijdens de speech van Clara krijg ik wat moeite met sommige zinnen, waarbij je bijvoorbeeld erg veel aan het beschrijven bent. Dit had misschien iets korter gemogen, maar ik stoor me er niet bijzonder veel aan.

• Spelling en Grammatica 18/20

Over het algemeen ziet je verhaal er echt keurig uit. Geen grote spelfouten en hier en daar een klein schoonheidsfoutje.


Opdracht 1: The Lies
Door: Sonar
Totaal aantal punten: 78/100


• Originaliteit 19/25


Het is origineel, maar ik mis wat risico’s. In zekere zin is het nog een vrij veilig verhaal en dat is jammer. Ik denk dat je hier meer uit had kunnen halen.

• Het houden aan de opdracht 13/20

Ik zie hier eigenlijk helemaal geen dystopie. Er is oorlog, maar dat maakt het geen dystopie. Pas op het einde krijg ik daar een hint van door wat de vrouw uit de opdracht zegt. Dat had ik graag verder uitgewerkt gezien.

• De opbouw van het verhaal 17/20

De opbouw is eigenlijk perfect als er nog een hoofdstuk zou volgen. Je hebt een goede intro met een stukje geschiedenis waardoor ik een duidelijk beeld krijg van deze ‘nieuwe’ wereld. Maar omdat ik echter maar om één hoofdstuk gaat vind ik het iets minder goed. In dat opzicht ben je eigenlijk te lang bezig met het toewerken naar dat einde toe, wat ik juist zo interessant vind. Ik denk persoonlijk dat het beter was geweest als Valancia halverwege al tegengehouden was door Cameron en de vrouw. Zo had je niet alleen meer kunnen laten zien van het personage, maar ook van de dystopie.

• Spanning 9/10

De spanning in je verhaal was precies goed, eigenlijk. In het begin zie ik daar nog niet veel van, maar omdat ik daar al veel achtergrondinformatie krijg wordt het midden en einde des te spannender. Op dit moment ben ik dan ook héél erg nieuwsgierig naar de verdwenen kinderen en het verhaal daarachter. Dat heb je super gedaan!

• Stijl 2/5


Ik weet niet precies wat het was, maar ik vond je verhaal niet heel fijn lezen. Door de kleinere letters komt het bij mij eigenlijk direct over als een grote lap tekst. Normaal gesproken zou ik hierdoor afhaken. Dit kun je oplossen door er wat vaker een witregel tussen te zetten of door de lettergrootte aan te passen. Erg zonde, want je verhaal was zeker de moeite waard om te lezen.

• Spelling en Grammatica 18/20

Op ‘neer gestoord’ na zie ik geen grote spelfouten in je verhaal. Wel zie ik een aantal dingetjes die ik zelf anders zou hebben geschreven, maar dat is niet meteen fout.


Opdracht 1: Gezonden, gevonden en heen gebracht.
Door: Sahariel
Totaal aantal punten: 63/100


• Originaliteit 15/25

Om de een of andere reden heb ik soort Hunger Games gevoel bij dit verhaal. Werd Katniss ook niet neergeschoten tijdens een speech? Overleefde zij dat schot ook niet op wonderbaarlijke wijze? Ik vind het erg jammer dat ik meteen daaraan denk als ik dit verhaal lees, want dat neemt toch een beetje de charme weg.
Wat ik wel leuk vind is dat je vanuit twee verschillende pov’s schrijft en je zo de situatie op twee verschillende manieren bekijkt.

• Het houden aan de opdracht 12/20

De dystopie in je verhaal is niet erg duidelijk. Er wordt een hoop geïmpliceerd, maar niets concreet en duidelijk gezegd. Hier had je best verder op in mogen gaan, want dat was deze opdracht heel belangrijk.
De vrouw zit er in ieder geval goed in. Je hebt haar goed beschreven en je woordenaantal is ook goed.

• De opbouw van het verhaal 15/20

Je verhaal voelt een beetje gehaast. Ook vond ik de wisseling van pov eerst erg verwarrend: ik heb je inzending een aantal keer terug moeten lezen omdat ik niet helemaal doorhad wat er nu aan de hand was. Toch was het eerste stukje zeker niet slecht en heb je de opbouw daar netjes gedaan.

• Spanning 8/10

Het grootste gedeelte van het verhaal miste ik echt spanning. Dit kwam puur door de wisseling van de pov, wat mij eigenlijk compleet uit het verhaal haalde. Toch heb je me in dat laatste stukje echt weer teruggetrokken. Dat vond ik heel erg goed gedaan. Ik voelde iets borrelen bij de hoofdpersoon en daarmee ook bij mezelf. Ik kreeg echt het gevoel dat er iets stond te gebeuren en dat is ook precies waar ik eigenlijk een beetje naar zoek. Goed gedaan, dus!

• Stijl 4/5


Afgezien van de wisseling van de pov’s (ik zal het niet meer zeggen!) vind ik dat je het hier netjes hebt gedaan. Je verhaal leest verder namelijk goed en fijn weg!

• Spelling en Grammatica 9/20

Hier ben je jammer genoeg niet zo sterk in. Ik zie een hoop dt-foutjes, vooral in het eerste stukje. Ook zie ik een aantal schoonheidsfoutjes en wat meer ‘straattaal’; bepaalde woorden schrijf je op zoals je ze zegt, terwijl je het anders schrijft. (Zoals daar in tegen, wat daarentegen moet zijn.) Ook gaat het een paar keer fout met de tijd waarin je schrijft.

In je tweede zin heb je heel erg vaak ‘betekend’ geschreven, waar dat betekent moet zijn. Echt super zonde! Deze komt later nog een keer terug.


Opdracht 1: Verloren in tijd
Door: Lucens
Totaal aantal punten: 87


• Originaliteit 23/25

Allereerst: JA! Tijdreizen! Daar houd ik van. Hierdoor had ik onbewust een best hoge verwachting van je verhaal, maar vrees niet: ik heb echt enorm genoten. In eerste instantie is het tijdreis element niet heel verrassend of vernieuwend, maar het einde was voor mij zeker onverwachts en eigenlijk heel verfrissend. Je hebt dit gewoon erg goed gedaan!

• Het houden aan de opdracht 20/20

Ook dit heb je ontzettend goed gegaan. Je hebt optimaal gebruik gemaakt van je woordenlimiet en toch had ik niet het idee dat jouw verhaal tot nu toe het langste is. Dat is positief, want dat betekent dat het lekker leest. Ook komt de vrouw goed terug in je verhaal. Eigenlijk heb ik hier verder gewoon niets over te zeggen.

• De opbouw van het verhaal 17/20


Ik vind het fijn dat je niet meteen begint met de hoofdpersoon van je verhaal, maar eerst een soort korte algemene introductie doet. Wel moet ik zeggen dat ik in het begin eigenlijk geen idee had welke richting je nu eigenlijk op ging met het verhaal. Dat is in zekere zin natuurlijk heel positief, maar het was daardoor soms wel wat moeilijker om mijn aandacht er goed bij te houden. Ook had het eerste stuk misschien iets korter gekund en het laatste stuk iets langer.

• Spanning 6/10

Ik miste wel wat spanning in je verhaal. Het is prachtig geschreven maar ik had niet echt de drang om snel snel snel door te lezen omdat ik per se wilde weten wat er stond te gebeuren. Dat vond ik jammer, want zo lees ik mijn verhalen graag.

• Stijl 4/5

Je hebt echt een prachtige schrijfstijl! Het leest fijn en makkelijk en ik kan zien dat je veel tijd besteed aan je woordkeuze en zinsopbouw. Enige minpuntje is voor mij dat je soms erg veel poëtische omschrijvingen gebruikt. Dit vond ik persoonlijk jammer want ik ben zelf meer van een iets simpelere stijl. Toch heb je het zeker niet verkeerd gedaan.

• Spelling en Grammatica 17/20


Je hebt een aantal foutjes met komma’s en af en toe een foutje met meervoud/enkelvoud, maar over het algemeen springt er niets direct uit.


Opdracht 1: Surrogaat-emoties
Door: Chlorisse
Totaal aantal punten: 69


• Originaliteit 15/25

Jammer, dit verhaal ken ik. Niet specifiek zoals jij het hebt geschreven, maar ik ken de emoties in de flesjes. Volgens mij heb ik daar zelfs vaker dan eens wat over gelezen. Dat neemt niet weg dat het een goed idee is, natuurlijk. Toch gaat dit puur om originaliteit en dat is dit voor mij niet.
Wat ik dan niet herken is de jongen die de flesjes verkoopt en het rebelse meisje dat het juist tegengaat. Dat vond ik wel leuk gedaan.

• Het houden aan de opdracht 15/20

Je woordenaantal is prima en het personage komt er goed in voor. Toch mis ik hier ook weer een stukje dystopie. Ik zie zeker waar je dat naar voren hebt laten komen, maar dat had van mij iets duidelijker mogen zijn.

• De opbouw van het verhaal 11/20

Qua personages vind ik dat je het erg goed opbouwt. Langzamerhand krijgen we wat meer over ze te weten op een heel fijne manier. Opbouw in het verhaal zelf vind ik daarin wat achterlopen. Zoals ik het lees staat Tyasa daar iedere dag, samen met Allan. Maar waar leven ze naartoe? Wat staat er te gebeuren? Ik neem aan dat als dit een volwaardig verhaal zou zijn dat dat wel duidelijk werd gemaakt in latere hoofdstukken, maar bij een wedstrijd waar je maar één hoofdstuk inlevert is het belangrijk dat je toch een soort einde en afsluiting hebt. Dit hoeft niet per se een gesloten einde te zijn. Een goede cliffhanger kan zelfs beter zijn. Nu laat je het eigenlijk vrij open en is er ook niet veel verlangen om naar het volgende hoofdstuk te gaan, mocht die er zijn. In feite heb je een ‘gewone’ dag beschreven uit het leven van twee bijzondere mensen, zonder me echt nieuwsgierig te maken naar meer.

• Spanning 5/10

Hier ga ik eigenlijk een beetje door op het vorige punt. Veel spanning zie ik niet in dit verhaal want er gebeurt niet heel veel. Dit is toch een beetje een gemiste kans, want ondanks dat het idee niet heel origineel is, kun je er toch een hele hoop kanten mee op om het spannend te maken. Ik heb het idee dat dit nog vooral je intro was, alsof er nog een heel verhaal achteraan komt.

• Stijl 4/5

Ik vind je schrijfstijl daarentegen wel fijn en heb daarop ook niet zoveel aan te merken!

• Spelling en Grammatica 19/20

Ik vind dat doordat je best veel beschrijft sommige van je zinnen een beetje scheef lopen. Er is in principe niets fout aan, maar toch heb ik daardoor bepaalde zinnen wat vaker moeten lezen. Je hebt twee foutjes in je verhaal met komma’s.
Een opstand, heeft ze het over. Deze zin loopt niet lekker. Hier ben je een woord vergeten, denk ik.
(…) Harkins. schiet door zijn gedachten. Hier hetzelfde verhaal. Hier had een komma in plaats van een punt gemoeten.


Opdracht 1: De Levensruil
Door: Krolock
Totaal aantal punten: 91,5


• Originaliteit 23/25

Wat valt er hier eigenlijk over te zeggen? Je verhaal is absoluut origineel en zeker ook heel erg interessant om te lezen. Dit is het soort boek wat ik zou kopen. Voor de wedstrijd miste ik echter wel net dat éne wat het toch speciaal maakt. Er sprong voor mij niet echt iets uit wat ik erg leuk bedacht vond en dat was een beetje jammer.

• Het houden aan de opdracht 19/20

Op de meeste onderdelen van de opdracht heb je echt perfect gescoord, maar ik mis een klein beetje het sci-fi gevoel, waar deze wedstrijd toch vooral om draait. Het zat niet specifiek in de opdracht, vandaar dat ik maar één puntje aftrek, maar ik had er graag wat van teruggezien.

• De opbouw van het verhaal 18/20

Je verhaal begon heel erg sterk. Ik was meteen heel nieuwsgierig naar Jesse en wat er met haar zou gaan gebeuren. Het was voor mij alleen een kleine anticlimax dat de executie pas de volgende dag zou plaatsvinden. Ik had graag gezien hoe dat had uitgepakt en de reacties van de mensen en je hoofdpersoon. Daarna pak je het wel weer goed op door op te bouwen naar de bevrijding van Jesse. Dat maakte een hoop goed!

• Spanning 9/10


Dit heb je ook goed gedaan, vind ik. Even terugkomend op de opbouw; met spanning gaat hier eigenlijk hetzelfde op. Het is spannend tot aan de uitspraak en daarna bouw je het gestaag weer op. Heel goed gedaan!

• Stijl 3,5/5

Dit zal echt helemaal aan mij liggen, maar ik heb best moeite met je stukje. Ik heb dit bij een eerder inzending ook gehad – dit ligt dan ook echt aan de opmaak en niet aan je zinsopbouw of woordgebruik. De kleine letters gaan voor mij al gauw dansen en daardoor raak ik af en toe de draad kwijt. Dit haalt mij echt uit het verhaal. De ‘Grotere Letters’ optie bij Quizlet is leuk, maar werkt voor mij niet. Met je schrijfstijl is verder echt helemaal niets mis, maar voor mij is dat best wel een groot ding.

• Spelling en Grammatica 19/20

Een aantal keer gebruik je een hoofdletter na drie puntjes, waar dat in mijn ogen niet hoort. Verder keurig gedaan!


Opdracht 1: De Executie
Door: xxstella
Totaal aantal punten: 75



• Originaliteit 16/25

Hm, ik vond dit niet barsten van de originaliteit. De twaalf kinderen, de honger en het plein deden me eigenlijk heel erg denken aan de Hongerspelen. Dat vond ik jammer, want je idee heeft zeker meer potentie dan dat. Ik mis ook echt iets wat eruit springt.

• Het houden aan de opdracht 20/20

Helemaal prima! Je zit ook netjes binnen de limiet. Goed gedaan!

• De opbouw van het verhaal 12/20

Je begint vrij standaard. Het wakker worden is iets waar ik niet zo van houd want ik zie het erg vaak. Je verhaal start ook niet heel snel op. Je zit bijna aan het limiet, maar ik denk dat je het beter korter had kunnen houden. Af en toe voelt het erg langdradig en heb ik er moeite mee om doorheen te komen. Je omschrijft een heleboel en in plaats daarvan had je het verhaal een stuk sneller verder kunnen brengen.

• Spanning 6/10

Ik voel niet heel erg veel spanning in dit verhaal. De executie was een momentje, maar op het einde is de spanning weg. Er is een discussie gaande tussen twee personages en pas de laatste zin voel ik weer een beetje spanning, als ze willen beginnen over de opstand.

• Stijl 2/5

Zo, heb je de lettergrootte op het allerkleinst gezet? Ik heb hier echt heel veel moeite voor gedaan en hard zitten turen. Je combinatie van de lettergrootte en je lettertype is niet ideaal. Dat ligt natuurlijk voor een gedeelte aan mij.
Ook vind ik het jammer dat je veel tekst hebt en eigenlijk heel veel hetzelfde zegt, maar dan net even anders.

• Spelling en Grammatica 19/20

Dit heb je dan wel weer netjes gedaan!


Opdracht 1: Variety
Door: Incidium
Totaal aantal punten: 69


• Originaliteit 20/25

Een verhaal starten met het wakker worden van het personage vind ik persoonlijk een beetje overused. Ik zou dan ook proberen om dat in het vervolg te vermijden. Verder vind ik je idee wel goed en heb je beide personages goed uitgewerkt.

• Het houden aan de opdracht 15/20

Ik blijf het knap vinden hoe mensen nét onder het woordenlimiet blijven. Daar zit je in ieder geval goed. Ook zit de jonge vrouw goed in je verhaal verwerkt. Ik vind het leuk om te lezen hoe jouw personage eigenlijk totaal anders is dan de vrouw!
Dat dit een wereld is waarin dingen anders lopen dan normaal is wel duidelijk, maar toch maakt dat het niet meteen tot een dystopie. Ik vind dat ook dat je hier wat in tekortschiet. Een dystopie is namelijk heel heftig en echt afschuwelijk om in te leven. Dat komt hier niet in terug en dat is jammer, want met dit idee kun je een hoop kanten op.

• De opbouw van het verhaal 10/20

Ik mis eigenlijk de opbouw in zijn geheel. Waar werkt je verhaal naar toe? Vooralsnog lijkt het een gewone alledaagse dag te zijn. Lea en Mylica zijn gewoon aan het werk en ik heb niet het idee dat Mylica iets van plan is of dat er die dag verder nog niet staat te gebeuren. Hier mis ik eigenlijk dus een hele hoop.

• Spanning 5/10

Hetzelfde gaat hier eigenlijk ook op. Op een gemiddelde werkdag is er gewoon niet veel spanning en in jouw verhaal mis ik dat ook.

• Stijl 4/5

Ondanks dat je verhaal niet helemaal aansluit bij de opdracht, schrijf je wel heel goed. Als dit een verhaal zou worden met meerdere hoofdstukken is dit zeker iets wat ik zou lezen. Ik vind dat je af en toe wel iets minder zou mogen beschrijven zodat er misschien wat minder lange zinnen volgen. Verder leest het wel heel fijn en ziet de lay-out er ook keurig uit!

• Spelling en Grammatica 15/20

De meeste foutjes zijn echt schoonheidsfoutjes. Ik raad je dan ook aan om je verhaal een aantal keren goed door te lezen, want dan had je meesten hiervan wel gezien. Zonde!


Opdracht 1: I need you
Door: xlunalovegood
Totaal aantal punten: 61,5


• Originaliteit 15/25


De basis van je idee is goed. Het is alleen erg jammer dat je de Griekse goden hebt gebruikt, want die zie ik toch best vaak voorbij komen.

• Het houden aan de opdracht 15/20

Over het algemeen vind ik dat je het hier wel goed hebt gedaan. Je woordenaantal is prima en het opgegeven personage zit er goed in. Toch wil ik ook hier meer dystopie zien. Hoe is het leven daar nu? Voor zover ik lees is dat niet bijster bijzonder of anders. Dat de normale mensen nu vrijwel alles moeten offeren is zeker iets uit een dystopie, maar dit verhaal lijkt meer op de weg daar naartoe dan dat het al zover is.

• De opbouw van je verhaal 10/20

Hier had je veel meer uit kunnen halen. Je had nog een heleboel woorden kunnen schrijven zonder aan je limiet te zitten. Je schrijft vanuit twee verschillende POV’s, wat erg leuk is, maar in dit geval voelt het ook erg gehaast. Ik heb het gevoel dat je niet helemaal goed wist hoe je het opgegeven personage er in moest verwerken, waardoor ik wat dingen lees die in mijn ogen onlogisch lijken.
Waarom schrijft Simone naar Eva over zo’n onderwerp? Hebben ze verder ooit contact gehad? Eva is in eerste instantie een beetje wantrouwig, maar lijkt de brief dan toch al snel te vertrouwen. Dat vind ik best vreemd, want ik dacht dat ze elkaar eigenlijk helemaal niet kenden.
Ik heb meerdere malen je stukje opnieuw gelezen om te kijken of ik iets over het hoofd had gezien, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik denk dat je dit gedeelte het best beter had kunnen uitwerken, zelfs met maar 200 woorden meer.

• Spanning 3/10

Doordat er een aantal onlogische elementen in je verhaal zaten, voelde ik de spanning ook niet echt. Wel zie ik welke richting je op wilt gaan – Eva en Simone die samen gaan proberen om de regering tegen te houden. Om er wat meer spanning in te gooien had je misschien ook de ontmoeting tussen de twee al kunnen schrijven. Zo krijgen we een beeld van wat ze van plan zijn en krijgen de lezers sneller de neiging om naar het volgende hoofdstuk te gaan. Je wilt tenslotte weten hoe ze het dan gaan uitvoeren. Nu is je verhaal eigenlijk heel open geëindigd, maar zonder cliffhanger. Hierdoor is het niet aantrekkelijk om verder te lezen en dat mis ik echt wel een beetje.

• Stijl 2,5/5

Van je stijl ben ik niet zo gecharmeerd. Zoals ik al eerder heb gezegd voelt het allemaal heel erg gehaast aan. Alsof je zo door je verhaal heen wilt racen om bij de leuke of spannende stukjes te komen. Zelf heb ik ook altijd problemen met het schrijven van een intro. Toch is dat echt enorm belangrijker. In het eerste hoofdstuk moet je namelijk je lezers trekken en ze overhalen om naar het volgende hoofdstuk te gaan. Ook vind ik dat je best meer in mag gaan op je personages. Wat voelen zij, wat denken zij? Eigenlijk zou dit hoofdstuk vol moeten zitten met emotie, vooral vanuit Simone. Toch krijgen we daar maar een klein stukje van mee en dat is zonde.

• Spelling en Grammatica 16/20


Soms lijkt je wat moeite te hebben met de tijd waarin je schrijft. Dat is niet constant hetzelfde waardoor sommige zinnen toch anders lopen of niet helemaal lijken te kloppen met de rest. Goed nalezen is hierbij de oplossing!


Opdracht: A Normal Day
Door: Alex
Totaal aantal punten: 73,5


• Originaliteit 20/25

Heel eerlijk; ik vond je verhaal voor het grootste gedeelte niet zo spannend. Leiders, executies en opstandigheid zijn natuurlijk best overused en ik miste een goede reden. Maar toen kwam het einde. En toen was ik om. Dáár hou ik van!

• Het houden aan de opdracht 11/20

Je hebt het personage er echt op een hele leuke manier ingeschreven. Het voelde heel natuurlijk, wat ik bij sommige andere inzendingen een beetje miste. Je woordenaantal is natuurlijk ook prima. Maar… ook hier heb ik niet het gevoel van een dystopie. Juist in het begin omschrijft je hoofdpersoon hoe fijn hij het heeft en hoe fijn de leiders zijn. Pas als hij de naam van zijn dochter op de lijst ziet merk ik iets van een dystopie. Maar, in hoeverre merkt het gewone volk dit? Niemand weet dat zij vermoord worden, het volk zal denken dat ze verongelukt zijn en daar niets achter zoeken. Dat is toch niet iets wat helemaal bij een dystopie past en dat is jammer.

• De opbouw van het verhaal 18/20

Dit heb je wel goed gedaan. Je zit over de 1200 woorden, maar voor mijn gevoel was het veel minder. Dat is positief, want dat betekent dat er een lekkere flow zit in je verhaal en je goed toewerkt naar iets. Het enige wat ik graag had gezien was een iets uitgebreider einde. Wat gaat er nu werkelijk door zijn hoofd als hij de gewapende mannen ziet aankomen? Denkt hij nog aan zijn dochter? Is hij blij, opgelucht, verdrietig, bang? Ik krijg wel een beetje mee van zijn emoties, maar had graag nog wat meer gezien.

• Spanning 6/10

Wat voor mij de spanning er behoorlijk afhaalde was de reactie van je hoofdpersonage. Heel kort gezegd lees ik dat hij de naam van zijn dochter op de lijst ziet staan, zich afvraagt of het geen grap is en vervolgens noemt dat hij zijn baan niet op het spel kan zetten. Dat kwam op mij een beetje harteloos over. Je hoofdpersoon wil graag Leider worden, voor een jaar of langer, en is bereid om zijn eigen dochter en haar vrienden te vermoorden. Dat voelt heel onnatuurlijk. Later beseft hij dan wel wat hij aan het doen is en haat hij zichzelf ook echt. Dan komt de spanning weer een beetje terug, want ik ga me afvragen wat hij dan gaat doen. Vluchten? In opstand komen? Er ging van alles door mijn hoofd en toen wilde ik ook echt gauw doorlezen, want wat nu? Het was alleen jammer dat de spanning niet door het hele verhaal voelbaar pas.

• Stijl 3,5/5

Je schrijft met korte en krachtige zinnen. Dat leest heel prettig, maar er is niet mis mee om af en toe wat meer te beschrijven, zoals ik bij ‘Opbouw van het verhaal’ ook al zei. Vergeet de emoties van je personages nooit, want die zijn zo ontzettend belangrijk. Zelf lees ik dat liever dan over jaloerse collega’s of gespierde mannen. Het is allemaal belangrijk, maar die emoties staan voor mij echt op nummer 1.

• Spelling en Grammatica 15/20

Hier zie ik zeker nog wel wat foutjes. Zo schrijf je meerdere malen een hoofdletter achter een dubbele punt, waar dit niet hoort. Ook heb je een aantal schoonheidsfoutjes, die toch echt wel het meest zonde zijn van allemaal.


Opdracht: Mens en Machine
Door: Square
Totaal aantal punten: 92


• Originaliteit 22/25

Hallo, plottwist! Wat ontzettend fijn dat je er weer bent, ik heb je gemist! Ik ben zelf niet wild van robots omdat je daar al heel erg gauw niet meer origineel in bent. Zelf vind ik het dan ook een wat lastiger onderwerp om over te schrijven en daarom vind ik het echt ontzettend knap hoe je dit hebt uitgevoerd. Afgezien van de plottwist miste ik alleen wel een beetje de ‘wow, dat is leuk bedacht!’, dus daar tocht aftrek voor.

• Het houden aan de opdracht 20/20

Je hoofdpersoon is goed en je woordenaantal is natuurlijk ook keurig. Ik vind dat jij de dystopie als één van de besten naar voren hebt laten komen. Wat ik fijn vind is dat de focus daar niet direct op ligt. Het gaat in jouw verhaal meer om de problemen van de hoofdpersoon dan de beschrijving van de wereld. Bij een aantal anderen liep dit niet helemaal lekker en werd de dystopie daardoor flink naar achteren geschoven. Door middel van simpele zinnetjes of opmerkingen vind ik dat jij dat heel goed hebt voorkomen. Het loopt lekker en voelt natuurlijk.

• De opbouw van het verhaal 18/20

Over het algemeen ging dit prima. Wel vond ik dat er soms heel erg veel beschrijvingen en uitleg zaten tussen verschillende vragen en zinnen van je personages. Ik zelf vind het iets fijner lezer als dat zich wat sneller opvolgt, om zo beter in het verhaal te blijven. Zo blijf je tussendoor eigenlijk een beetje uitleggen, wat misschien iets beter in het begin had gepast of ergens anders in het geheel, maar dat blijft natuurlijk persoonlijke voorkeur.

• Spanning 8/10

In het begin van je verhaal zit voor mij geen spanning, want dat is natuurlijk nog veel uitleg en achtergrondinformatie. Zoals ik bij andere inzending ook heb gezegd is dat natuurlijk wel heel belangrijk om het laatste stuk wél spannend te maken, want als ik geen idee heb waar het over gaat of wat er nu eigenlijk aan de hand is komt die spanning ook niet. Daar had ik bij jou geen last van. Zodra je impliceerde dat Peter weleens een robot zou kunnen zijn wilde ik direct verder lezen. Je gaat op een heel andere manier naar hem kijken.
Zelf houd ik er van verhalen waar veel actie in zit. Daar zit voor mij ook het grootste gedeelte van de spanning in. Als twee personages eigenlijk niets doen is het vrij lastig om er voldoende spanning in te krijgen, maar in jouw geval gaat dat heel goed. Want – is Peter wel of geen robot? En wat gaat hij doen als hij wel een robot blijkt? Is hij gevaarlijk? Als dan toch blijkt dat Peter helemaal geen robot is, maar Eloïse wel is dat een geweldig moment wat een hoop goedmaakt.

• Stijl 4/5

Hier zou ik eventueel nog verder door kunnen gaan op de vele beschrijvingen tussen de gesproken zinnen door. Met de zinnen en beschrijvingen zelf is absoluut niets mis. Het zit allemaal prima in elkaar en je verhaal leest erg fijn. Het is alleen iets wat ik zelf anders gedaan zou hebben, maar dat maakt het niet meteen fout.

• Spelling en Grammatica 20/20


Ik heb eigenlijk niets kunnen vinden. Had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht.


Opdracht 1: Onverwachts
Door: Kanda
Totaal aantal punten: 76


• Originaliteit 18/25

Ik moet zeggen dat de originaliteit mij wat tegen valt. In zekere zin ben je wel origineel, maar het is toch allemaal heel veilig en je hebt best wel wat elementen erin zitten die heel erg algemeen zijn. Dat je het opgegeven personage als hoofdpersoon is gebruikt is leuk, maar op deze manier is ze best een cliché geworden. Ik mis dus iets in je verhaal wat er echt uitspringt en écht origineel is.

• Het houden aan de opdracht 19/20

Hier heb je het wel goed gedaan. Ondanks dat ik je hoofdpersoon een beetje cliché vind voldoet ze wel aan de punten van de opdracht. Het is een vrij duidelijke dystopie en je woordenaantal is ook goed. Je dystopie had misschien nog iets verder uitgewerkt mogen worden, maar hij is duidelijk genoeg.

• De opbouw van het verhaal 10/20


Waar wil je heen met dit verhaal? Pas op het allerlaatste moment kreeg ik het gevoel dat jouw hoofdpersoon echt iets wilde doen en actie ging ondernemen. De rest van je verhaal was vooral veel uitleg, achtergrondinformatie en een geplande dag. Ik miste actie of de opbouw naar actie toe.

• Spanning 6/10

Er zitten zeker een aantal puntjes van spanning in je verhaal, maar in grote lijnen mis ik daar ook nog een heleboel. Misschien had er iets kunnen gebeuren terwijl zij haar bediendes koos? Het verliep allemaal heel soepel. Fijn voor je hoofdpersoon, iets minder voor dit onderdeel van de opdracht.
Wat wel weer spanning oproept is je laatste zin. Als dit een verhaal was met meerdere hoofdstukken was ik zeker doorgegaan naar het volgende hoofdstuk. Jammer dat je dat niet iets verder hebt uitgewerkt. Ik had graag gezien wat ze dan zou zeggen en hoe haar vader zou reageren.

• Stijl 5/5

Je schrijfstijl vind ik heel erg fijn lezen. Je werkt met duidelijke alinea’s en tabs en het leest allemaal erg soepel.

• Spelling en Grammatica 18/20

Een aantal schoonheidsfoutjes. Nalezen, nalezen, nalezen. Ik blijf het herhalen!


Opdracht 1: De vrouw
Door: Meruul
Totaal aantal punten: 74,5


• Originaliteit 19/25

Ik mis hier eigenlijk best wel een hoop. Je alienras is absoluut leuk. Zelf ben ik gek op aliens, dus in dat opzicht zit je goed. Wat ik heel jammer vind is dat je ze niet verder hebt uitgewerkt. Dat vond ik namelijk het leukste van je verhaal, maar er zat er toch te weinig van in. De rest van je verhaal is zeker leuk, maar niet fantastisch en niet het meest originele.

• Het houden aan de opdracht 13/20

Je woordenaantal is goed en het opgegeven personage zit er ook heel goed in. Ik vond het leuk dat ze eerst een zwerver leek maar dat uiteindelijk niet bleek te zijn.
Je dystopie vind ik ook nog ‘veilig’. Ik wil graag méér zien. Hoe zit het bijvoorbeeld met het regime van de aliens? Wat merkt dit kind er eigenlijk allemaal van?

• De opbouw van het verhaal 13/20

Ook hier mis ik wat opbouw. Waar werk je naartoe? Ik zie wel wat de vrouw aan het proberen is en in zekere zin het kind een beetje manipuleert. Ik ben heel benieuwd wat ze hiermee gaat doen en wat ze morgen gaat doen, maar dat krijgen we jammer genoeg niet te lezen. Dat had ik toch graag gezien. Nu weten we eigenlijk nog niets. Daarbij was de leeftijd van je hoofdpersoon voor mij soms wat vaag. Ik begreep dat ze een kind was, maar de manier waarop zij dacht over het koninkrijk en dat ook vertelde aan de vrouw kwam niet over als een kind.

• Spanning 6/10

Omdat je eigenlijk nergens echt naar toe werkt in dit verhaal mis ik ook de spanning. We weten niets van de plannen van de vrouw en ook niets over wat dit nu eigenlijk allemaal doet met het kind. In je verhaal zit geen actie en eigenlijk alleen maar een gesprek. Dat kan prima, maar het moet wel ergens toe leiden of eindigen in bijvoorbeeld een goede plottwist. Dat was bij jou niet het geval. Ik raad je aan om de volgende keer meer op het originele gedeelte te focussen in je verhaal – de aliens. Daar had je een heleboel mee kunnen doen, ook voor dit onderdeel.

• Stijl 3,5/5

Het eerste wat me opvalt is dat je verhaal overkomt als één grote lap tekst. Je gebruikt geen tabs en dat is prima, maar ik raad wel aan om dan wel alinea’s te gebruiken. Dit leest zoveel makkelijker, namelijk. Als ik nu even afdwaal of afgeleid wordt moet ik echt weer gaan zoeken waar ik nu eigenlijk was. Qua schrijfstijl mis ik wel, zoals bij veel anderen, emotie.

• Spelling en Grammatica 20/20

Ik heb eigenlijk niets kunnen ontdekken. Goed gedaan!

Reageer (6)

  • Aemond

    Jammer van de vele punten aftrek bij stijl... zal kijken of ik het lettertype wat groter kan krijgen de volgende keer.
    Bedankt voor de beoordeling!

    7 jaar geleden
  • Lorem

    Ik had wat vraagjes...

    Er staat bij opbouw van het verhaal 7/10 moet op zn minst 7/20 zijn denk ik...
    Eveneens met de orginaliteit. Er staat 15/20, moet dat dan niet 15/25 zijn? :3

    7 jaar geleden
  • SelenaGomez1

    Eerst en vooral, bedankt voor de commentaar!
    En ik wilde nog even toevoegen dat je mijn originaliteit op 20 hebt gezet terwijl die eigenlijk op 25 hoort te staan. (:

    7 jaar geleden
  • Square

    Jij ook bedankt voor je lange beoordeling! Het is altijd heel fijn om te horen wat je niet/minder goed vond gaan, want dan weet ik waar ik aan kan werken, dus dat zal vast van pas komen. ^^

    7 jaar geleden
  • Florets

    Vervolgens gaat het verhaal erg snel en is er maar weinig uitleg,


    Joh, wat wil je dan met een woordenlimiet waarin je een hele dystopie moet proberen uit te leggen... xD Heerlijk zulk commentaar, :X
    Met de rest ben ik t wel eens ;) Dankje

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen