Na de beoordelingen van opdracht 3 is hier natuurlijk ook... de volgende opdracht!

De foto's die je kiest voor je covers, de compositie, de filters die je gebruikt... ze geven altijd een bepaalde sfeer over. Soms zijn deze makkelijk te herkennen:



Zoals bij deze foto. Het is duidelijk een vrolijke foto, maar zou ook iets melodramatisch kunnen hebben.



Deze foto is dan weer duidelijk verdrietig en zou een sombere cover kunnen worden. De sfeer die je kan overbrengen met foto's kan je bij de keel grijpen, je even een licht gevoel geven of je ogen doen vollopen met tranen. De juiste sfeer overbrengen kan een enorm moeilijke opdracht zijn èn iets wat een goede covermaker moet kunnen.
Daarom ligt deze week de nadruk op, je raadt het al, sfeer.


Deze opdracht komt vanuit de user Ortuexsy:
Titel: Psychalamorus

Beschrijving:
De ziekte Psychalamorus is een van de dodelijkste op het moment, iedere dag sterven er duizenden mensen. Wanneer er dan een medicijn tegen de ziekte is lijkt alles te zijn opgelost maar er is weinig tijd om het medicijn bij te produceren. Er breekt een oorlog als nooit tevoren uit, verschillende partijen worden betrokken in de oorlog en al het leven gaat om het medicijn draaien. Je ziet alles uit de ogen van de 8-jarige Glass die nog op een roze wolk leeft. Wanneer haar moeder wordt besmet en haar vader moet meevechten in de oorlog heeft Glass pas echt door wat er nu aan de hand is en is ze bereid tot het uiterste te gaan om haar moeder en de rest van de wereld te redden.


Sfeer: Ik zou graag willen dat de oorlog duidelijk in de cover naar voren komt maar toch op een dromerige manier omdat Glass niet heel goed weet wat er om haar heen gebeurd.

Wensen/concreet:
- Verticale cover
- Faceclaim(s): Kristina Pimenova

Deadline: maandag 12/12

Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld ./5
- originaliteit ./10
- compositie ./10
- sfeer ./20
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) ./5

Zoals jullie zien worden er deze week geen foto's gegeven, wat jullie volledig vrij laat. Je kiest zelf welke foto's je gebruikt, maar zorg dat de sfeer zoals de user hem beschrijft er goed in voorkomt. Het is moeilijkere opdracht - we zitten immers ook verder in de wedstrijd - dus let goed op fotokeuze en hoe je ze overbrengt.
We wensen jullie veel succes en inspiratie!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen